Dacă ceea ce îți dorești de la o vacanță este să te bălăcești în ape turcoaz și să admiri peisaje spectaculoase, du-te în Lefkada. Dar află înainte care sunt cele mai frumoase 10 plaje de pe insulă.

Ok, recunosc. Te-am cam păcălit cu titlul. Nu sunt demnă de încrederea ta. Poți să mă trimiți la colț pe coji de nucă 30 de minute. Dar serios că nu pot face un top al plajelor din Lefkada, oricât de mult m-aș chinui. Ce plajă să pun pe locul întâi, când am atâtea favorite? Niciuna dintre ele nu merită să ajungă abia pe locul al cincilea, ca să nu mai vorbesc de ultimul loc. Nici prin tragere la sorți nu merge, așa că voi povesti despre ele în ordinea în care le-am descoperit. Vei cunoaște insula prin ochii mei, așa cum mi s-a înfățișat ea, gradual, și cucerindu-mă cu fiecare nouă plajă explorată.

!!!Avertisment!!! Nu citi mai departe dacă ești sensibil la contactul vizual cu peisaje fabuloase!!!

1.Plaja Pefkoulia

Pefkoulia

Pentru că am stat între Nidri și Nikiana, adică pe coasta de est, prima care mi-a ieșit în cale în turul plajelor vestice a fost plaja Pefkoulia. Și apariția sa de după versant a fost cu adevărat spectaculoasă. Din păcate, n-am avut timp să dau din înotătoare în apa turcoaz de la această plajă. Dar pot spune că uneori apar alge la mal, pe care le-am văzut încă de sus, de pe drumul care șerpuiește prin munți, ceea ce nu am întâlnit nicăieri altundeva pe insulă. Acesta este și motivul pentru care am lăsat-o în categoria dacă ne rămâne timp. Și, desigur, nu ne-a rămas. Pentru că sunt o groază de chestii tari de făcut și văzut în Lefkada. Dar panorama superbă asupra plajei Pefkoulia este incontestabilă, iar turcoazul apei extrem de intens.

Accesul la plajă este facil, în comparație cu altele de pe insulă, terenul nefiind chiar accidentat. Există șezlonguri și umbreluțe și chiar o tavernă pe plajă. Deci nu te vei simți ca Robinson Crusoe aici.

Lefkada

2. Plajele din Kalamitsi

Coborând pe drumul abrupt dinspre Kalamitsi, un sătuc de pe coasta vestică, vei descoperi 3 plaje mici și extrem de spectaculoase, datorită stâncilor de dimensiuni mari situate foarte aproape de mal. Dacă prinzi o zi cu valuri, deja se creează un cadru paradiziac. Și va fi destul de complicat să mai pleci de acolo. Dar trebuie să ai puțină grijă cu înotatul, pot fi curenți foarte puternici, iar apa este adâncă aproape de mal.

Kalamitsi

Lefkada

Kalamitsi

Una dintre cele trei plaje este Magali Petra, unde se ajunge escaladând niște stânci. Așa că dacă te încadrezi în categoria călătorilor mai comozi, sfatul meu este să rămâi cumințel la plaja principală, Kavalikefta, și să te bucuri de peisaj și de valuri.

Și aici există câteva șezlonguri cu umbreluțe (6 euro setul) și un fel de terasă-bar, cu priveliște asupra plajei. Parcarea este destul de haotică, va trebui să te străduiești să găsești un loc de unde să recuperezi mașina întreagă. Sau mai există varianta unei parcări cu plată, unde pentru doar 2 euro o știi mai în siguranță. Dar nu garantez că găsești locuri libere.

Kalamitsi

Kalamitsi

Kalamitsi

De menționat că drumul până la aceste plaje este foarte îngust, nu prea au loc să treacă două mașini în același timp. Așa că înarmează-te cu răbdare și bucură-te de peisaj. Promit că vor merita toate frânele și virajele. Hai, că oricum ai servo 🙂 !

Kalamitsi

Kalamitsi

Kalamitsi

Kalamitsi

Lefkada

Magali Petra

#Recomandare din valiză: cumpără-ți niște șoșoni de plajă, pentru că aici sunt niște pietre de dimensiuni considerabile și în apă, și pe uscat, așa că tălpile tale îți vor fi recunoscătoare. Plus că vei mai avea probabil nevoie de ei și pe alte plaje de pe insulă. Îi găsești la toate magazinele de suveniruri, costă cam 6-7 euro. Ai mei sunt roz ! 😀

3. Plaja Kathisma

Când spui Kathisma, vorbești despre cea mai animată și mai amenajată plajă de pe insulă, aflată tot pe coasta vestică. Aici marea are o culoare incredibilă, iar valurile spectaculoase pe care le-am prins și m-au determinat să îmi petrec jumătate din zi în apă.

Kathisma

Kathisma

Plaja Kathisma

Plaja Kathisma emană prin toți porii tinerețe, distracție și o atmosferă de vacanță molipsitoare. Este destul de aglomerată, dar nu ai senzația de sufocare tipică plajelor populate, pentru că este foarte mare. Și e aleasă în special de tineri, din câte am observat. Probabil și datorită teraselor cool, cu beat-uri care mi-au amintit de Untold. Cu alte cuvinte, să fie nebunieeee!

Parcarea costă 6 euro la Kathisma. Dacă faci consumație de cel puțin 3 euro/persoană la una dintre terase, primești șezlongul gratuit. Este o practică foarte des întâlnită în Grecia.

Loukoumades

Kathisma

Lefkada

Singurele momente în care am văzut nori pe cer în Lefkada au fost la Kathisma. Dar nu m-am supărat prea tare. Păstrând proporțiile, mi s-a părut că norii îi dau un aer de Rio de Janeiro.

Kathisma

Lefkada

Kathisma

4. Plaja din Vasiliki

În sudul insulei se află una dintre cele mai bune plaje de windsurfing din lume. În Vasiliki te poți bucura de sporturi nautice sau, dacă nu te dai în vânt după ele, de priveliștea celor care le practică.

Vasiliki

Vasiliki windsurfing

Vasiliki

Windsurfing

Vasiliki

Apa nu are aici o culoare atât de turcoaz ca pe plajele din vest. Dar este foarte limpede, peisajul montan o încadrează minunat, iar pânzele colorate din larg îi oferă un caracter distinctiv. Plus că poți vizita și pitorescul orășel pescăresc Vasiliki, pe care îl scoatem în curând din #valiză.

Parcarea este gratuită. Sau, cel puțin, mie nu mi-a cerut nimeni bani 🙂 .

Windsurfing

Vasiliki

Vasiliki

Vasiliki

5. Plaja Agiofili

Tot din Vasiliki poți ajunge la plaja Agiofili, fie pe jos (25 minute), fie cu barca din port. A doua variantă presupune un cost de 6 euro/persoană dus-întors și 15 minute de navigat pe mare. Barca pleacă din oră în oră, între 10 și 17. Returul începe cu ora 13 și se încheie la 19:30.

Agiofili barca

Lefkada

Agiofili este o plajă micuță, cu o apă crystal-clear și destul de aglomerată, din cauza dimensiunilor reduse. Cei care vin pe jos coboară și urcă câteva trepte abrupte, pe care îți recomand să le folosești pentru a imortaliza pe retină priveliștea de sus.

Există și aici șezlonguri cu umbreluțe (7 euro/set) și un bar de unde poți să îți cumperi ceva de băut, înainte să te deshidratezi 🙂 . Ah, și nu-ți uita ochelarii de snorkeling, dacă vrei să interacționezi cu peștișorii!

Agiofili

Agiofili

Barca Agiofili

Plaja Agiofili

Agiofili bar

Agiofili

Agiofili

Agiofili

6. Plaja Porto Katsiki

Este pentru Lefkada ce e Turnul Eiffel pentru Paris. Adică simbolul ei incontestabil. Și n-ai cum să pleci de pe insulă fără să o vezi. Chiar dacă este extrem de aglomerată și nu te vei relaxa mai deloc.

Porto Katsiki

Porto Katsiki

De ce este atât de renumită ? Datorită pereților verticali de culoare roșiatică pe alocuri, care coboară direct în marea de un azuriu ireal. Nu cred că poate spune cineva că nu i-a plăcut Porto Katsiki. Din păcate, așa cum se întâmplă cu obiectivele turistice faimoase de peste tot, a devenit suprapopulată. Fiind și o plajă mică, te vei trezi duelându-te pentru un peticuț de nisip pe care să îți pui prosopul cu motive estivale.

#Recomandare din valiză: nu te așeza prea aproape de apă, pentru că vei fi agasat încontinuu de trecători. Și nu cred că vrei să te calce vreun shaormist cu ceafa lată pe picior ! 🙂

Porto Katsiki

Cele peste 90 de trepte care îți asigură accesul la plajă nu mi s-au părut deloc obositoare, ci mai degrabă drumul până la plajă, aflată în partea de sud-vest a insulei a fost așa. Și aici vorbim despre o șosea care n-a fost pregătită pentru hoarde de turiști entuziasmați să se bălăcească în Marea Ionică, astfel că e cam greu să încapă două mașini. Plus că drumul este mult mai abrupt decât la Kalamitsi și nu există parapeți. Deci vei fi tot timpul pe marginea prăpastiei ! 🙂

Parcarea este întotdeauna full, dar e gratuită dacă achiziționezi ceva de la magazinul celui care o deține. Nu există o valoare minimă impusă. Noi ne-am mai luat o umbrelă colorată (10 euro), pentru că Porto Katsiki nu este o plajă amenajată. Și, dacă nu vrei să te prăjești ca o hamsie, ar fi bine să îți iei și tu una. Sau măcar o pălărie.

În continuarea parcării sunt niște scări foarte spectaculoase, de unde ai o panoramă completă asupra plajei. Nu le rata!

Porto Katsiki

Porto Katsiki

#Sugestie din valiză : ia-ți ceva de mâncare la pachet, pentru că pe plajă nu există nicio sursă de potolire a unui stomac gol. Dar se fac livrări de la taverna de mai sus, așa că foametea nu este așa mare.

#Sfat din valiză: încearcă să ajungi la plajă după ora 11, pentru că abia atunci trece soarele de versantul abrupt și încălzește marea și nisipul. Dimineața devreme, plaja este cufundată într-o mare umbră. Aceeași schemă se aplică și celorlalte plaje de pe coasta de vest, în special în cazul plajei Egremni.

Lefkada

Porto Katsiki

La plajă

Porto Katsiki

7. Plaja Egremni

E totuși posibil ca Egremni să fie plaja mea preferată. De ce? Pentru că este foarte spectaculoasă datorită pereților foarte abrupți, aproape verticali, și a apei de o culoare caraibiană. Dar, spre deosebire de Porto Katsiki, cu care este aproape vecină, e extrem de lungă, așa că vei găsi zone în care ai impresia că ești singur pe plajă. Avantajul intimității a făcut-o să fie în topul preferințelor mele, unde n-au contat nici cele 350 de scări pe care trebuie să le urci și cobori pentru a ajunge la plajă. Nu lăsa eventualele câteva urme de transpirație să te descurajeze. Trebuie să mergi la Egremni!

Plaja Egremni

Egremni

Egremni

Egremni

Egremni

Plaja Egremni

Lefkada

Egremni

#Recomandare din valiză: nici această plajă nu este amenajată, așa că îți recomand o ladă frigorifică în care să îți pui sendvișul preferat și o bere Mythos, dacă nu ești șoferul. Peste tot pe insulă vei găsi la supermarketuri sticle înghețate care te vor ajuta să menții proaspete alimentele și băuturile reci.

#Sfat din valiză : încearcă să eviți zona din partea stângă a plajei, pentru că acolo acostează vasele de croazieră și te vei simți ca printre supraviețuitorii Titanicului.

[line]

Update: uită puțin de ce scrie mai sus. Din păcate, plaja a fost destul de afectată de cutremurul de pe insulă, de anul trecut. De fapt, mai afectat este drumul către plajă și, prin urmare, nu se mai poate ajunge decât cu barca/vaporul.

Important de reținut este că plaja Egremni nu a dispărut totuși de pe fața pământului, ci a fost doar parțial afectată. Merită să mergi într-o excursie cu vaporul, este minunată, chiar și mai mică.  Era plaja mea preferată.

8. Plaja Milos

Milos se află foarte aproape de Agios Nikitas, un sătuc-stațiune de pe coasta de vest. Și pentru a ajunge la plajă există varianta mersului pe jos sau cea cu barca.

Milos

Milos

Eu recomand să te duci pe jos, pentru că este o drumeție frumoasă, pe o potecă de munte cu un urcuș nu foarte anevoios. Vei ajunge la plajă în maximum 15 minute. Și după traversarea muntelui ți se va înfățișa un peisaj suberb, cu siguranță potrivit pentru o carte poștală. Te poți întoarce, în schimb, cu barca, care costă 3 euro/sens. Circulă din 15 în 15 minute, începând cu ora 11. Ultima barcă care pleacă spre Agios Nikitas nu are un orar fix, variază în funcție de cât de mari sunt valurile care se formează la Milos după-amiaza. Plecarea este oricum în jur de ora 18-19.

Plaja Milos este de o frumusețe sălbatică, cu un nisip mai fin decât al altor plaje de pe insulă. Faptul că nu există încă un drum care duce acolo se reflectă în atmosfera liniștită și plină de relaxare de pe plajă. Dar se lucrează la el, așa că du-te mai repede, până nu e invadată de turiști! Există, în schimb, două hoteluri construite în stâncă, dar a rămas încă un mister pentru mine cu ce ajung oamenii ăia acolo, dacă nu este drum. Dacă știi, nu mă lăsa să plutesc în derivă, fără să aflu vreodată,  și spune-mi 🙂 .

Plaja Milos

Milos

Milos Lefkada

Barca Milos

Milos

La plajă

Milos

milos

Nici această plajă nu este amenajată, am văzut doar câteva șezlonguri și umbreluțe închiriate de un nene care vindea și loukoumades (gogoși grecești). Șezlonguri n-am luat, dar am vrut loukoumades (3 euro/buc). Și au fost delicioaseee!

Loukoumades

Loukoumades

Milos

9. Plaja Agios Nikitas

În sătucul Agios Nikitas găsești o mini-plajă destul de populată. Eu zic că merge doar dacă te cazezi aici sau ești în trecere prin sătuc. Dar nu are sens să vii special pentru plaja asta. Deși este simpatică. Dar Lefkada ridică mult ștacheta, vei avea alte standarde în materie de plaje după vacanța asta!

Agios Nikitas

Agios Nikitas

Agios Nikitas

Agios Nikitas

Agios Nikitas

10. Plaja din Nidri

Aceeași poveste și cu plaja din Nidri, cea mai animată dintre stațiunile din Lefkada. Merge dacă stai în apropiere, este o plajă cochetă cu pietriș fin. Deși nu înnebunești de entuziasm în ceea ce privește culoarea apei, este foarte limpede. Și ai toate facilitățile, fiind bună pentru familiile cu copii, pentru că intrarea în apă este mai lină.

Pozele mele sunt făcute seara, dar garantez pentru mult soare și în Nidri :).

Nidri

Nidri

Nidri

BONUS- Plaja de la Porto Galini Resort&Spa

Pentru cazare, am ales un hotel foarte bun de pe coasta estică, situat între Nikiana și Nidri. Este vorba de Porto Galini Resort&Spa, pe care îl recomand cu toată inima, mai ales având în vedere că grecii nu excelează în materie de servicii hoteliere.

Despre hotel povestim mai multe în episodul lefkadian următor, dar trebuie să menționez că plaja privată a acestuia a fost cu adevărat minunată. Apa este cristalină și colorată în vreo 4 nuanțe de turcoaz. E o plajă micuță, cu pietriș și câteva șezlonguri. Însă peisajul este fabulos, iar posibilitatea plimbării cu caiacul (gratuit, dacă ești oaspete al hotelului) îi aduce puncte în plus.

Nikiana

Lefkada

Porto GALINI

Porto Galini

Caiac

Lefkada

Desigur, topul meu include doar plajele pe care le-am vizitat. N-am reușit să ajung la plaja Gialos, Poros, Agios Ioannis sau Sivota. Dar lista rămâne deschisă!

Lefkada este poate locul în care m-am bucurat cel mai mult de mare. Am înotat în ape turcoaz, am mâncat fructe-de-mare, am citit pe fundalul sonor al valurilor spumoase și m-am minunat de peisajele superbe de pe insulă. Îți mulțumesc, Lefkada, pentru plajele tale speciale!

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

19 COMENTARII

 1. Felicitari Cristina!!! 🙂

  Mi se intampla rar sa fiu asa de entuziasmata citind vreun articol, însă rândurile tale au fost EXACT pe gustul si pe stilul meu, găsind in ele absolut tot ceea ce ma interesează! 😉

  Încă nu am ajuns in Lefkada, colindând prin alte insule grecești pana acum, însă stiu cu siguranța ca e in Top 3 viitoare destinații estivale de vacanța.

  Scurt si la obiect, ponturi si recomandări, fotografii sugestive… Bravo!!! 😀

  • Mulțumesc tare mult pentru aprecieri, mă bucur că ți-a plăcut articolul.

   Da, Lefkada chiar trebuie pusă pe lista călătoriilor viitoare. Sunt deja foarte mulți turiști, dar preconizez că insula va fi efectiv sufocată în anii viitori. Așa că trebuie ajuns cât mai repede! 🙂

   • Cam in vest sunt cele mai spectaculoase plaje, adica Egremni, Porto Katsiki, Milos, Kathisma, Pefkoulia etc. Despre resorturi nu stiu, eu am stat in estul insulei, la Porto Gallini Resort &SPA si mi-a placut mult. 🙂

 2. Plaja Egremni e deja riscanta pt turisti.e bn doar vazuta si pozata dar evitati sa iesiti pe mal de pe vapor.cad frecvent pietre mari de sus.si din pacate am fost martor la un accident cand o piatra cat un scaun a lovit pe cineva pe plaja si vaporul la abandonat acolo pana a venit salvarea sal ia.capitanu va atentioneaza dar ca de obicei nimeni nul baga in seama si turisti se duc sub stanca sa faca poze sau sa puna prosopul.

 3. Referitor la hotelurile din Milos…este un drum la iesire din Agios Nikitas pe partea dreapta care duce pana la acele hoteluri denumite Milos Bay insa accesul la plaja se face pe niste scari amenajate de catre cei de la hotel doar daca esti clientul lor

 4. Draga mea, multumesc pentru sfaturi. Extrem de utile, pentru ca sunt atatea de vazut, atatea locuri si plaje de atins. Am avut articolul tau printat 🙂 si a fost ghid de calatorie. Multumesc! Voi lua in calcul si alte locuri vizitate de tine si recomandate. Singura problema acum este sa ma vindec de Grecia si de Lefkada…Mi-au ramas asa adanc in suflet…

  • Draga Raluca,

   Abia acum am vazut mesajul tau, care mi-a adus un zambet larg pe fata. Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Stiu, Lefkada e greu de lasat in urma! 🙂

 5. Singurele plaje superbe sunt Milos, Porto Katsiki si Megali Petra (si Kavalikefta, prin care trebuie sa treci ca sa ajungi la Megali Petra) (ar mai fi si Egremi care nu pra mai poate fi vizitata) – asta daca vrei nisip fin pe plaja si in apa, si binenteles apa limpede ca si cristalul(si ceva peisaj)…
  Eu am vazut absolut toate plajele din lefkada, dar doar cele 3 sunt exceptionale…Vasiliki e aiurea, cu pietre si fara apa limpede…sa zicem locul 4 si Katisma

 6. O boschetăreală mai mare ca la Lefkada nu am văzut.ce sa spun 3 ape turcoaz vb.vine si asta i tot.pe mine personal nu ma impresionat nimic si nimic nu ma dat pe spate.si atenție mare cei care vreți sa mergeți cu copii .nu este de mers cu ei acolo.

 7. Da, ai perfecta dreptate Loredana, cel mai bine este in Maldive, este cel mai potrivit pt copii. E putin mai scump dar merita efortul! 😂😂😂
  Revenind la lucruri serioase, m-a impresionat foarte tare si pot spune ca ocupa primul loc aceasta insula. Imi pare rau ca am stat doar 8 zile….

 8. Loredana a gasit cuvantul potrivit. Sunt in Lefkada dupa 5 concedii in Thassos. Nu as da 10% din Thassos pentru o Lefkada! Nu intru in amanunte, enumar aici: plaje, oameni, peisaje, sate. Nu au nici o legatura! Chiar nu vreau sa fac reclama la Thassos pentru ca si asa s-a aglomerat in ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.