Tenerife nu este genul de vacanță în care te bronzezi la plajă cât e ziua de lungă. Adică, poate să fie, dar nu e păcat? Insula este minunată și are extrem de multe de oferit în plus față de plajele numai bune pentru o luptă cu valurile sau pentru relaxare pe nisipul fierbinte.

Dacă ar fi să alcătuiesc câmpul lexical al insulei Tenerife, ca la orele de română din gimnaziu, cred că el ar suna cam așa: vară, palmieri, plaje, valuri, nisip vulcanic, munte, brazi, orașe colorate, oameni veseli, vulcan, pietre, fructe exotice, shopping, fericire. Și aș mai lua și nota 10! 🙂

Trebuie să te resemnezi din start cu idea că nu vei vedea nici pe departe toate locurile frumoase de pe insulă într-un sejur de o săptămână. De aceea, ori pleci într-o vacanță mai lungă, ori îți setezi niște priorități. Ca să îți fie mai ușor, astăzi vom face turul virtual al insulei. Nu este, desigur, vorba de o listă exhaustivă a atracțiilor ce merită văzute pe insulă, că n-am mai termina prea curând articolul. Dar sunt locuri pe care eu le-am ales să le vizitez și mi-au rămas în suflet.

Să presupunem că te cazezi în zona sud-vestică, unde sunt oricum cele mai multe facilități turistice și cel mai mult soare. De aici, ai o mulțime de drumuri de străbătut și de locuri de descoperit pe toată insula.

Tenerife atractii turisticeSursă hartă modificată ulterior: www.britishairways.com 

 

1.Costa Adeje- Playa del Duque

Chiar dacă stai într-o zonă cu plaje frumoase, ar fi păcat să nu explorezi cât mai mult din insulă și să descoperi și alte petice cu nisip minunate.

Chiar dacă aș fi văzut toooate plajele, sunt sigură că Playa del Duque ar fi rămas preferata mea. De ce? Recunosc, poate și pentru că este o zonă mai exclusivistă și, prin urmare, cu dotări impecabile și peisaje superbe. Dar cel mai mult datorită nuanței incredibile de turcoaz pe care oceanul o are aici. Și pentru că, tot aici, nisipul este auriu și fin. Și pentru entuziasmul care te cuprinde negreșit într-o plimbare pe faleză!

Rezervă-ți măcar jumătate de zi pentru Playa del Duque. Sunt convinsă că nu vei arunca cu roșii în mine după! 🙂

Playa del Duque Tenerife

Castel si palmieri

Plajă curată

Tenerife verde

pl del duque3

2. Playa de las Americas

Nu te cazezi în Playa de las Americas? Bine, bine, dar tot trebuie să explorezi stațiunea într-una din zile. Pe lângă cea mai mare densitate de turiști pe metru pătrat (în special nemți și englezi), vei găsi aici o faleză străjuită de palmieri perfectă pentru o plimbare pe jos, cu rolele sau cu bicicleta.

las americas

Tot în Playa de las Americas, viața de noapte se trăiește la intensitate maximă. Dacă am folosi clișee, am spune că este capitala distracției în Tenerife. Dar noi le ocolim, mai ales că prin #valiză scotocesc cititori isteți, care înțeleg din prima ce vreau să spun. 🙂

Palmieri luminati noaptea

Club viata de noapte Tenerife

Aici vei găsi o ofertă foarte variată de sporturi nautice. Într-o plimbare pe faleză vei putea admira zona în care surferii se întrec în a cuceri valurile. E captivant, te previn de pe acum!

Scoala de surf

Surf valuri mari Tenerife

Cea mai bună zonă pentru plajă mi s-a părut în fața hotelului Troya, unde ne-am distrat de minune cu valurile, fără să trebuiască să ne temem de curenții periculoși, precum în alte zone.

Playa de las Americas a fost gândită ca o destinație a turismului de masă încă din faza de construcție. De aceea, aici vei găsi probabil cea mai bună și mai variată infrastructură turistică. Pe lângă catralioanele de hoteluri din stațiune, te vei minuna și de numărul mare de magazine. Prin urmare, este o destinație de shoppping tare nimerită și al doilea cel mai bun loc pentru cumpărături, după capitala insulei, Santa Cruz de Tenerife.

Hotel cu piscină Tenerife

Palmieri subtiri si inalti

3. Los Cristianos

În contrast cu Playa de las Americas, Los Cristianos era cândva un sat de pescari. De ce spun cândva? Pentru că acum s-a transformat într-o stațiune extrem de animată, care, împreună cu Las Americas, formează cea mai turistică și mai aglomerată zonă a insulei.

Și aici e o promenadă cu palmieri de-a lungul plajelor, unde vei da peste o grămadă de restaurante cu specific internațional, dar mai puține tradiționale, cu mâncare tipică insulelor Canare.

Spre deosebire de Las Americas, Los Cristianos mai păstrează ceva din farmecul orașului vechi. Aici te poți străduțe întortocheate și colorate și, cu cât te îndepărtezi de faleză, cu atât mai mai multe șanse pentru o experiență culinară autentică. Și mai ieftină, desigur!

Case albe si palmieri

Plaja nisip fin

Papagali pictati

Tot aici am văzut și cele mai ieftine suveniruri. Studiază oferta dacă îți permite timpul 🙂 .

4. Siam Park

Construit în stil thai, Siam Park este un parc acvatic nebun. Nebun de tot. A fost deschis în 2008 de către Alteța-Sa-regală-Și-Alte-Titluri-Onorifice-Prințesa-Thailandei Maha Chakri Sirindhorn și este cel mai mare complex de clădiri în stil thailandez din afara Thailandei. De altfel,  Siam este și vechea denumire a Thailandei. Nu, nimic nu este ales la întâmplare! 🙂

Pe Tripadvisor este apreciat drept cel mai tare waterpark din lume, ceea ce cred eu că înseamnă mult. Prețul unui bilet normal este de 34 euro, dar, cum e frate cu Loro Park (grădina zoologică din nord), poți achiziționa un bilet twin de 58 de euro. Economisești 10 euro și nici nu mai stai la coadă de două ori. Mai multe informații aici.

Până acum am cam evitat waterpark-urile în vacanță. Nu vedeam sensul petrecerii unei zile în piscină și pe tobogane, când aveam alternativa plajei și să fac baie direct în mare sau ocean. Dar am simțit că Siam Park este un must și mi-a plăcut la nebunie!

Revenim curând la acest subiect, cu sfaturi organizatorice și cu mai multe detalii despre cât de distractivă poate fi o zi la Siam Park! 

siam park

Pe colac la soare

siam park semn

5. El Medano

El Medano este un orășel din sud, în apropiere de aeroportul Reina Sofia. Prin ce se remarcă? Este autentic, semi-turistic și cu mai mult spirit spaniol decât alte stațiuni mai aglomerate.

Aici vei găsi cele mai mari două plaje naturale de pe insulă, despărțite de o formațiune vulcanică denumită Montana Roja.

Vântul foarte puternic din această zonă face din El Medano cel mai bun loc pentru windsurfing și kitesurfing. Exact ca în Vasiliki, Lefkada (despre care am povestit aici și care se află tot în sudul insulei).

Străduțele colorate ascund restaurante mici, pescărești, unde se mănâncă bine și ieftin. Există și o piață în fața plajei principale, unde au loc petrecerile/ fiestas.

Casa portocalie

Restaurant spaniol cu terasa

Windsurfing Tenerife

Windsurfing El medano

6. Piramidas de Guimar

Nu am fost, nu mi s-a părut că merită, dar le trec pe listă, să nu spui că sunt ignorantă și nu ți-am povestit de ele. E vorba despre niște terase folosite cel mai probabil în agricultura, în care un arheolog norvegian a văzut mai mult misticism decât era cazul.

Poate nu am dreptate. Poate subestimez bietele piramide. Dacă ajungi acolo și te acaparează misterul lor, dă-mi de veste. Voi accepta bucuroasă să arunci cu roșii în mine de data aceasta.

Pyramiden_Guimar1

7. Candelaria

Candelaria este un orășel de pe coasta estică a insulei, care se remarcă printr-o catedrală și printr-o faleză ocupată de statuile a nouă regi guanches, locuitorii aborigeni ai insulei.

Se spune că aceștia au migrat către Arhipelagul Canarelor  în jurul anului 1000 înainte î.Ch. sau chiar mai devreme. După cucerirea spaniolă, a avut loc o absorbție cultural-etnică a acestor guanches. Dar existența lor a sfidat trecerea timpului, așa că se mai remarcă și în prezent unele particularități culturale locale, precum limbajul prin fluierături Silbo, încă folosit pe insula vecină La Gomera și inclus în patrimoniul UNESCO.

candelaria

8. Santa Cruz de Tenerife

N-aș putea spune că se numără neapărat printre cele mai frumoase orașe pe care le-am văzut vreodată. Dar are vibe-ul canariot care salvează situația. Și merită să vii aici pentru shopping, căci centrele comerciale sunt mult mai ample și mai ofertante decât în orice alt loc din insulă.

Probabil că n-am avut suficient timp să descopăr orașul și nu i-am oferit ocazia să mă cucerească. În schimb, pe perioada carnavalului, care are loc anual în februarie sau  martie, sunt sigură că se transformă într-o mare de culori. În timpul acestui carnaval care stă la baza stilului de viață canariot și căruia localnicii îi oferă o mare-mare importanță, Santa Cruz devine unul dintre cele mai vesele locuri din lume. Mai ales că este considerat al doilea cea cel mai mare carnaval, după cel de la Rio de Janeiro.

santa cruz opera

santa cruz restaurante

9. Playa de las Teresitas

Chiar dacă mergi în Santa Cruz doar pentru shopping, trebuie să îți planifici și o repriză de plajă, soare și valuri pe Playa de las Teresitas. O plajă largă minunată, cu nisip auriu adus din Sahara și una dintre preferatele mele de pe insulă. Chiar dacă este destul de antropizată, priveliștea orășelului San Andres, care stă cocoțat pe un deal de alături, face și mai plăcută experiența.

#Recomandare din valiză: urcă pe drumul de deasupra plajei care duce către far. Vei avea parte de priveliști minunate!

Plajă mare Tenerife

Playa de las Teresitas

10. Munții Anaga

Această destinație din categoria off-the-beaten-track mi-a dăruit niște amintiri speciale. Munții Anaga se află în nord-estul insulei și oferă niște peisaje care îți reamintesc cât de dependenți suntem de aer. Adică îți cam taie respirația!

Deși cu niște serpentine nebune, drumul este în foarte bune condiții și am văzut chiar și un autobuz pe aici, semn că sistemul de transport al insulei (Guagua) este ireproșabil.

#Recomandare din valiză: pornește din San Andres (orășelul colorat de lângă Playa de Las Teresitas) și încheie traseul în La Laguna. Vei admira sătucuri atât de isolate, încât probabil te vei întreba dacă cineva chiar locuiește acolo!

Noi am dat peste un restaurant traditional la înălțime, unde am savurat o cafea cu priveliște. Probabil unul dintre momentele preferate din vacanță. De ce? Pentru că m-am simțit privilegiată să văd locurile alea incredibile, știind că nu foarte mulți turiști aleg să le străbată.

anaga

anaga3

anaga2

19

11. La Laguna

La Laguna este un orășel colorat, inclus în patrimoniul UNESCO, având case ce datează din sec.XVII-XVIII. Este al doilea cel mai important oraș al insulei, fiind și fosta capitală până în 1723. În prezent, este un centru religios important, cu foarte multe lăcașe de cult, dar și unul academic, căci aici se află universitatea insulei Tenerife(ULL- Universitatea La Laguna).

Dacă nu existau paella și sangría pe meniuri și câte un palmier sporadic,  aș fi crezut că sunt în Brașov. 🙂

casa roz

la laguna UNESCO

Cupola biserica

curte interioara spaniola

12. Puerto de la Cruz

Minunata stațiune din nordul insulei este foarte populară printre spanioli, care fug de turismul de masă din sudul insulei.

Deși plouă ceva mai mult aici și apa oceanului e mai rece, Puerto de la Cruz este de neratat. Orașul vechi e colorat și are un caracter canariot incontestabil. Aici vei avea de ales între multe cafenele și baruri coloniale, cu localnici ce dau autenticitate locului.

Playa Jardin este o plajă cu nisip vulcanic foarte negru și plină cu flori colorate și palmieri (de aici provine și numele, căci jardin înseamnă în spaniolă grădină).

oras foarte colorat

plaja cu flori

oras vechi tenerife

plaja cu nisip vulcanic negru

Tot în Puerto Cruz este și faimosul Loro Parque, o grădină zoologică imensă, cu extrem de mulți papagali (loro=papagal) și cu showuri cu orci, delfini și lei-de-mare. Deja am pomenit de el mai devreme, când am povestit despre fratele Siam Park. Intrarea în parcul plin cu animale drăgălașe costă tot 34 euro (detalii aici). Dar, îți reamintesc, prețul unui bilet twin care îți oferă acces în ambele parcuri, este de 58 euro.

palmieri inalti

loro show cu papagali

papagal colorat

show cu delfini

13. La Orotava

Un alt orășel din nordul insulei, cu un farmec aparte și clădiri renascentiste colorate. Este orașul în care au locuit bogătașii insulei după cucerirea spaniolă și care încă păstrează un aer aristocratic. Spre exemplu, Casa de los Balcones (acum muzeu) este un eșantion arhitectural tipic pentru Tenerife.

Orașul este situat în Valea Orotava, de unde poți admira vârful vulcanului El Teide, care mi se pare mai impresionant din acest unghi.

palmieri si case spaniole

oras vechi

spirit spaniol

la orotava

14. Icod de los Vinos

Aici se află Drago Milenario, un copac de 22 m înălțime, a cărui existență depășește 1000 de ani. Acesta se află într-o grădină botanică, dar nu știu dacă merită să o vizitezi, decât dacă ești foarte pasionat de plante. Pentru că arborele-dragon se vede foarte bine și din piața centrală a orașului, unde se află Biserica San Marcos.

copac de 1000 de ani

icod

15. Garachico

Garachico este orășelul meu preferat din nordul insulei. Pentru că, pe lângă străduțele pline de farmec și casele colorate, pe lângă cupolele catedralelor cu palmieri în cadru, acesta se bucură de prezența unor piscine naturale minunate în care poți face baie. Valurile spectaculoase ale oceanului le inundă din când în când, ceea ce face să fie o bălăceală inedită.

Zona este verde, cu multe orășele colorate pe dealuri și cu un drum șerpuit de-a lungul coastei cu peisaje incredibile.

oras admirat de sus

cladiri albe si flori rosii

casa galbena

oceanul atlantic

piscine naturale garachico

16. Masca

Masca este sătucul de poveste emblematic al insulei Tenerife. Mi-a plăcut mult, este foarte pitoresc, dar parcă totuși prea turistic. Ne-am fi bucurat mult mai mult de drumul șerpuit extrem de spectaculos pe care trebuie să îl parcurgi până în sat, dacă n-ar fi fost atâtea mașini și autocare ale agențiilor de turism.

Orășelul este foarte mic, nu-ți va lua mult timp să îl pargurgi. La întoarcere, te poți relaxa la o terasă simpatică, unde poți savura o limonadă de cactus.

Din sat, poți coborî către plajă. Traseul durează 3h și de acolo poți lua barca către Los Gigantes. Dar ce faci cu mașina? 🙂

masca sat tenerife

drum de munte serpuit

palmieri la munte

cactusi verzi

17. Los Gigantes

Un orășel-stațiune care se deosebește prin stâncile foarte abrupte, chiar verticale, de până la 600m, care coboară în valurile Atlanticului. Date fiind circumstanțele peisagistice, numele stațiunii este destul de clar, nu?

Ce vei găsi aici? Un port micuț, de unde poți cumpăra foarte multe excursii –plimbări cu barca, cu canoe sau mini-croaziere în care admiri delfinii și/sau balenele. Plaja este și ea micuță și cu valuri spumoase, dar perfectă pentru o pauză scurtă de bălăceală.

port cu ambarcatiuni mici

plaja cu stanci mari

los gigantes tenerife

18. El Teide

Pe scurt, este cel mai înalt vârf din Spania- 3718m – și un vulcan încă activ.

Urcă cu telefericul (neapărat într-o zi senină), al cărei bilet costă 27 euro dus-întors. Contrastul termic (iarna, pleci de la 25 de grade și ajungi la 0 grade Celsius sus) poate fi o experiență tare interesantă. Astfel, vei vedea rocile îndeaproape și vei cunoaște mai bine sensul conceptului de relief vulcanic. În schimb, ai nevoie de permis special pentru a ajunge pe marginea craterului, pe un traseu bine delimitat. Acesta se solicită cu câteva luni în avans de aici.

De asemenea, trebuie să știi că telefericul nu funcționează dacă condițiile meteorologice sunt nefavorabile (ceață, vânt, ploaie). De aceea, cel mai bine este să suni la ei pentru a te asigura că nu faci drumul degeaba.

Poți urca sau coborî pe jos, dar ai nevoie de un antrenament mare. Ia în calcul că diferența de nivel nu este de neglijat și recunoaște-ți limitele. Dacă ai probleme respiratorii, fii precaut- la altitudine mare, oxigenul din aer nu mai este la fel de generos. La urcarea cu telefericul n-am resimțit niciun fel de probleme, dar nu are sens să te expui efortului susținut de a urca pe jos, dacă ai o astfel de sensibilitate. Mai ales că întreaga activitate durează o zi întreagă, în timp ce cu telecabina doar câteva ore.

Anyway, orice alegere ai face, peisajele sunt spectaculoase.

drumul catre teide

vulcan activ tenerife

Relief vulcanic

Vulcan tenerife teide

Organizarea itinerariului

Ți-am promis că facem turul insulei pentru a-ți mai ușor să-ți setezi prioritățile. DONE. Dar, ca să fie treaba-treabă, voi face lucrurile și mai clare și îți voi oferi niște variante de organizare a itinerariului tău, fiind necesară acordarea unei zile întregi pentru fiecare opțiune. Sper să îți fie de folos ! 🙂

Varianta 1

puerto cruz- loro

puertodelacruz

Varianta 2

Anaga la laguna

anaga

Varianta 3

garachigo icod orotava

garachicoicodorotava

Varianta 4

los gigantes-masca

losgiganteslasamericas

Varianta 5

El medano

elmedanocandelaria

Varianta 6

teide santa cruz

teidesantacruz

Concluzia ? O vacanță reușită în Tenerife înseamnă alternarea zilelor de relaxare la plajă cu alte zile mai active, în care sper că vei alege să descoperi insula acesta minunată. Que lo disfrutes !

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

12 COMENTARII

 1. DRAGA CRISTINA,
  E IMPRESIONANT PENTRU CINEVA CARE VREA SA PASASCA PENTRU PRIMA DATA IN TENERIFE CONTACTUL SENTIMENTAL PE CARE L-AI PROPUS.PE MINE M-AI CONVINS CA E CEA MAI BUNA ALEGERE PENTRU MINE SI SOTIA MEA IN OCTOMBRIE.DEFININDU-TE CA FINA CUNOSCATOARE A LOCURILOR( PE CINSTITE ), TE-AS INTREBA DACA CEEA CE DORESC SA FACEM E REALIZABIL SI IN CE FEL SA LE DETERMINAM SA SI IASA.
  AS DORI SA ZBURAM LA BARCELONA UNDE SA ADMIRAM CEEA CE E LA INDEMANA, FARA COSTURI MARI,IN DOUA SAU TREI ZILE, DUPA CARE SA ZBURAM PE INSULA.DORESC SA LOCUIM MUSAI IN ZONA DE SUD, SA ACUMULAM CEVA BRONZ DE OCEAN SI SA VEDEM CATEVA DIN OBIECTIVELE PE CARE NI LE-AI PROPUS.
  AM INCERCAT SA OBTIN OFERTE DE LA DIVERSE COMPANII DE TURISM,DAR SINGURA CARE ARE UN PRET BUN PENTRU NOI , DE 1240 EURO PE SEJUR,LA „TURQUESA GRAN PLAY HOTEL” DIN PUERTO DE LA CRUZ CU 3 MESE, PROGRAM SENIOR VOYAGE(NE CALIFICAM). IN ACEST FEL , ADIO GAUDI, ADIO PLIMBARI PE INSULA CACI ESTI BLOCAT DE MASA DE PRANZ.SEAMANA CU EFORIE NORD, RESPECTAND PROPORTIILE.DACA CONSIDERI CA NU CER PREA MULT, AS VREA SA COMUNICAM SI DIRECT, ADRESA MEA DE MAIL ESTE mircea.sasu1@gmail.com . ITI MULTUMESC FRUMOS.
  CU STIMA, MIRCEA-BRASOV

 2. Felicitări.felicitari.felicitari.in August am sa merg și eu in luna de miere acolo și chiar căutam ceva de făcut. Știu ca insula oferă multe lucruri de făcut și căutam o părere autentica. Totuși mai am câteva întrebări sa îți adresez. Ca locație vom sta in coasta de adeje și dacă suntem ,,acoperiți” ca plaja și distracție,căutam o evadare. Așadar:
  1. E scump sa închiriezi o mașina?
  2. Se pierde mult timp pe drum?
  3. Top 5 ITS a must 2 SEE in tenerife?
  Cam atât pe moment
  Cioroianu.sergiu@yahoo.com
  Cu respect Sergiu cluj

  • Multumesc mult si imi cer scuze pentru intarziere, am ceva probleme cu comentariile. 1. Preturile pentru inchirierea unei masini pe o saptamana (in ianuarie, deci extrasezon) incep de la 140 euro, iar benzina costa in 2016 cam 0,8 euro pe litru. 2. Nu se pierde asa mult timp pe drum pentru ca au si autostrada si chiar merita sa vezi cat mai multe locuri din insula. 3. Top 5: Playa del Duque (pe unde aveti cazare), Masca, Playa Jardin din Puerto de la Cruz, El Teide, si zona de nord-este cu muntii Anaga. Dar m-am distrat de minune si la Siam Park &Loro Park, chiar merita. Daca mai sunt intrebari, ma gasiti aici. Fara intarzieri! 🙂 Calatorie minunata si casa de piatra!

 3. Buna Cristina,

  Te-am descoperit tarziu, tot cautand informatii despre Tenerife.
  Am preluat cate ceva din impresiile si sfaturile tale utile de care voi tine cont.
  Tenerife este in program pt.2018, dar de regile incep cautarile cu mult timp inainte, suntem un cuplu de seniori, 60si 67 de ani si nu dorim surprize neplacute.
  Noi am fi optat pentu nord, Puero de la Cruz, mai multa liniste, relaxare, pt.sf.lunii iunie, inceputul lui iulie.
  As dori insa sa stiu daca trsnsportul public este o.k., va fi mijlocul nostru de a ne deplasa dintr-o parte in alta, nu suntem genul care sta toata ziua pe plaja, dorim sa si vizitam cate ceva si cum putem ajunge cu avionul in nord, eventual cursa directa, suntem din Bucuresti, daca ne mai poti ajuta si cu alte sfaturi, in limita timpului tau liber, ti-as ramane recunoscatoare.
  De regula cazarile le rezerva pe booking pt.un mic apartament, voi trage un ochi si la aroma.
  Da, Coasta Amalfi este un vis, am fost acum 3 ani si de atunci nimic nu s-a mai ridicat la acel nivel, probabil vom recidiva…

  Multumesc mult,toate cele bune!
  Mihaela

  • Buna ziua,

   Va multumesc pentru mesaj si ma bucur ca ati gasit informatii utile scotocind prin #valiza. Si eu va recomand zona de nord daca va doriti mai multa liniste. In plus, preturile sunt ceva mai mici, iar atmosfera mai autentica.

   Tenerife are un transport public destul de bine pus la punct, asa ca nu veti avea probleme in acest sens. Doar ca nu ajunge in toate locurile frumoase si mai greu accesibile de pe insula, cum este Masca, spre exemplu, dar acolo puteti merge cu o agentie locala care organizeaza tururi.

   Pe aeroportul din nordul insulei nu există cursă directa din Bucuresti. În prezent, este doar un zbor Wizz Air care ajunge direct in Tenerife- doar ca pe aeroportul din sud-, plus charterele agentiilor de turism. Cred ca mai bine luati autobuzul din sudul insulei pana in nord, decat sa va complicati cu escale, caci cealalta varianta ar fi sa zburati pana in Madrid si de acolo sa luati un alt avion catre Tenerife Norte. Numai ca e posibil sa petreceti prea mult timp in aeroport si cred ca nu merita.

   Daca va mai pot ajuta cu ceva, sunt aici.

   Cu drag,
   Cristina

   • Buna Cristina,

    Multumesc mult pt.raspuns, intre timp am aflat si eu de cursa wizz air catre sud si dupa ceva cautari astfel incat sa „pup” zborul cu cazarea in Puerto de la Cruz, am rezervat deja 2 saptamani pt. anul viitor, sf.lunii iulie, inceputul lui august, as fi vrut poate cu o luna mai devreme, dar de la o zi la alta biletele de avion zburau, asa ca am luat perioada pe care am gasit-o avantajos,300 euro, 2 per.dus-intors, pret super, cred, tinand cont de destinatie, nu mi-as fi imaginat ca se vand atat de repede si cu atat de mult timp inainte, sper sa nu ne coacem prea tare in acea perioada, stiu ca nordul este mai racoros, sa fim sanatosi pana atunci ca sa ne bucuram de vacanta planificata si vom incerca sa atingem cat mai multe obiective turistice.
    Te voi urmari in continuare, asa ca iti doresc cat mai multe si frumoase calatorii ca sa ai ce povesti.

    Numai bine si vara frumoasa in continuare!
    Mihaela

     • Buna Cristina,

      Intoarsa din vacanta in Barcelona, cu desaga plina de amintiri frumoase, dar si cu un ghimpe in ceea ce priveste cazarea (apartament prost izolat,deci recuperez acum orele de somn), incep sa ma gandesc deja la cazarea pt.Tenerife, vacanta programata pt.2018, bilete de avion deja cump.(aeroportul din sud).
      Daca-ti mai amintesti in scriam ca ne dorim o zona mai aerisita, ceva plaja dar si explorarea insulei cu mijl.de transport publice, ma orientasem catre Puerto de la Cruz,ceva cam departe de aeroport, dar poate ca merita…
      Tot cercetand, despre vreme, trasee, etc…am aflat ca in nord ploua cam des, crezi ca alegerea este gresita, pot fi ploi „cu ziua” sau sporadice si nu va fi un impediment care sa ne tina in casa?
      M-as fi orientat catre vest, ar fi si mai aproape de aeroport,dar n-as vrea sa ne sufocam in turism masiv si nici sa fie zone aride, fara vegetatie, crezi ca ma poti ajuta cu ceva idei „personalizate”, am apreciat ca iti iei in serios rolul de ghid virtual si empatizezi cu noi cei mai nestiutori cu sfaturi pertinente.
      Cu drag iti doresc numai bine!

 4. Bună, Cristina, Merci frumos pentru prezentarea insulei Tenerife. Ne-am hotărât pe ultima sută de metri pentru o vacanță în Tenerife. Dată fiind situația, am avut foarte puțin timp la dispozitie. Așa că am găsit valiza cu călătorii și pot spune că am reușit să străbatem insula în lung și lat, surprinzând toate elementele esențiale, inclusiv escaladarea lui Teide.

  Vacanțe frumoase în continuare

 5. Foarte misto!
  Suntem in Tenerife acum si am vrea sa mergem la restaurantul ala la inaltime unde ati baut coffee. Ai idee pe unde e mai exact sau cum se numeste?
  Thanks!

 6. Buna! O sa plec in Tenerife 12 zile, unde recomanzi sa rezerv cazare, astfel incat sa imi fie usor sa vizitez cu mijloacele de transport in comun (nu am carnet de conducere), pot fi mai multe orase…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.