Key West e un orășel nebun, unde distracția este prioritatea absolută. Este și raiul pensionarilor bogați, care sunt în căutarea soarelui în fiecare zi a bătrâneții lor. Pe scurt, cel mai sudic oraș din SUA este destinația perfectă pentru o escapadă de-o zi din Miami.

De ce să mergi într-o excursie de-o zi la Key West?

1. Este cel mai sudic punct și oraș din SUA continentală

Desigur, nu acesta e motivul principal pentru care vin toți turiști să se lăfăie la soare în Key West. Dar orașul a știut să-și exploateze această poziționare geografică favorabilă și și-a creat un brand de succes în jurul titulaturii de „cel mai sudic punct continental din Statele Unite ale Americii„. Drept consecință, în Key West totul este southernmost: southernmost bar, sothernmost market, southernmost hotel și așa mai departe.

Probabil cel mai fotografiat loc din Key West este piatra colorată care consemnează acest superlativ, unde scrie și că te afli la doar 90 mile de Cuba… și de rom. Stând la coadă pentru a face poză, am asistat chiar și la o cerere în căsătorie 🙂 .

DSC_0462.JPG_effected

2. Te vei distra pe Duval Street

Agitație, muzică, suveniruri colorate, cocktailuri și voie bună. Lista ar putea continua la nesfârșit și tot n-aș reuși să redau atmosfera de pe Duval Street. Seara, în special, strada principală din Key West este extrem de animată, cu muzică live auzindu-se din toate direcțiile. Și noi nici măcar n-am vizitat orașul în plin sezon. Cu siguranță de Anul Nou n-ai loc să arunci un ac.

image03

3. Poți bea un cocktail imens în barurile foarte originale și animate

Pe Duval Street îți va fi greu să alegi în ce bar să intri. Pe lângă faptul că sunt extrem de numeroase, toate sunt foarte colorate și parcă îți garantează distracția încă de la intrare. În plus, sunt și foarte originale. Spre exemplu, pe lângă cel mai mic bar din Key West unde te întâmpină un băiat cu freză rasta și cel în care hainele sunt opționale (Garden of Eden), mai există un bar care sunt convinsă că ar fi pe placul maneliștilor. Unul plin cu dolari. Mai exact, dolari lipiți pe tot tavanul. Adică dolari peste tot. Adică fărăăăă numerooo!

2012-07-20-16-09-17

DSC_0372

4. Pentru casele în stil caraibian și vegetația tropicală

Trebuie doar să privești casele din Key West și știi că ești în vacanță. Construite în stil colonial și multe dintre ele foarte colorate, parcă vor să spună « Concediul tău se termină curând, dar aici e permanent vacanță« . Și uite așa devii invidios pe bătrâneii americani plini de bani care se retrag în Key West pentru tot restul vieții ( cât o însemna asta).

DSC_0397

excursie Key West

DSC_0398

5. Să te răcorești cu sucul dintr-o nucă de cocos

Te plimbi prin Key West. Chiar dacă ai pălărie, soarele te face să te simți ca o brioșă în cuptor. Parcă ai vrea să bei ceva răcoritor, orice. Și, dintr-odată, pe marginea drumului, vezi un vânzător de nuci de cocos și ananas. Te cauți repede de portofel, scoți $3 și dai pe gât proaspătul suc de cocos. Exotic până la capăt, dacă tot am ajuns în Florida, nu? Și dacă te afli în Key West, bucură-te alături de cocktailul tău natural și de o plăcintă cu lime, specifică zonei.

suc de cocos

DSC_0485

6. Pentru apusul văzut din Mallory Square

Dacă e ceva ce regret, este că n-am prins apusul în Key West. Se spune că este într-adevăr impresionant, iar cel mai bun loc din oraș pentru a-l admira e zona debarcaderului Mallory Square. Eu n-am reușit, dar tu să faci din apusul ăsta o prioritate !

DSC_0493

7. Pentru Ernest Hemingway

Ernest Hemingway a locuit în Key West mai mult de zece ani, între 1928 și 1939. Acum, casa lui construită în stil colonial-spaniol a devenit o atracție turistică importantă în oraș. Celebrul scriitor a creat multe dintre operele sale renumite în casa din Key West, printre care și Pentru cine bat clopotele.

Locuitorii permanenți ai casei sunt pisicile polidactile, cu cinci degete, o specie pe care scriitorul a ocrotit-o de-a lungul vieții.

Hemingway a obținut Premiul Pulitzer pentru celebrul microroman “Bătrânul și Marea” în anul 1953 și Premiul Nobel pentru literatură, în anul 1954. Mai multe detalii despre vizită găsești aici.

Ernest Hemingway Home

8. Pentru drumul dintre Miami și Key West

Da, drumul în sine este o aventură frumoasă, cu o grămadă de palmieri și căsuțe extrem de colorate, tipice pentru Florida.

case colorate florida

Key West este ultima dintre cele aproximativ 30 de insule din zona Florida Keys, astfel că vei traversa numeroase poduri ce leagă aceste insule până la destinație. Printre ele se numără și Seven Mile Bridge, faimosul pod din sudul Floridei, care măsoară…ai ghicit, 7 mile (adică aproximativ 11 km lungime). Acesta a fost reconstruit, dar s-a păstrat și vechiul pod, care este în prezent folosit de pescari.  Pe acesta din urmă îl poți vedea în dreapta de-a lungul traversării podului nou, dar care, din cauza eroziunii, se dezmembrează ușor-ușor. Este un sentiment frumos să știi că preț de 11 km vei traversa un pod înconjurat doar de ape cristaline, cât vezi cu ochii.

Distanța dintre Miami și Key West este cu puțin sub 300 km, iar traseul poate fi străbătut cam în 3-4 ore, în funcție de trafic. Despre importanța închirierii unei mașini în Florida am vorbit și în articolul despre Miami, adică aici.

IMG_6714

DSC_0329

IMG_6745

DSC_0352

9. Pentru sporturile nautice

Key West este o destinație renumită pentru sporturile nautice. Noi am zis că e timpul pentru snorkeling. Așa că ne-am urcat pe un vas ce ne-a condus în larg, în jurul barierei de corali ( a treia cea mai mare din lume, se pare). După ce ne-am echipat cu înotătoarele ce ne făceau să părem rudele lui Flipper, am plonjat în Marea Caraibilor.

Problema a fost că cei care organizau toată distracția nu ne-au anunțat că sunt mii, sute de mii, milioane de meduze în apă. Și, tocmai când mă bucuram de minunata lume subacvatică, cu peștișori energici și recife colorate, dintr-odată, meduzele au început să se împrietenească cu corpul meu, fapt ce m-a panicat, pe o scară de 1 la 10, cam 17. În plus, curenții m-au dus foarte departe de barcă și de ceilalți snorkeliști, așa că a trebuit să fiu salvată de un membru din staff, care mi-a spus că mă lasă în larg dacă mă mai agit mult ( mami, știu că afli abia acum, dar, după cum ai văzut, sunt teafără și nevătămată 🙂 ). Când am ajuns înapoi pe barcă, am realizat că nu am fost un caz singular și că în jur de jumătate din turiști au trebuit salvați din ospățul meduzelor.

BeFunky Collage

IMG_6815

meduze

Toată aventura s-a încheiat cu cei din staff cerându-și scuze și promițându-ne să ne îmbete cu bere 🙂 .

#Recomandare din valiză: Caută o companie care se ocupă de sporturi nautice, experiența în sine este extraordinară, lumea subacvatică de care am apucat totuși să mă bucur suficient m-a impresionat foarte mult. Chiar și cu atacul meduzelor (care cu siguranță se întâmplă rar), nu regret nicio secundă că am ales să mergem la snorkeling. Iată un site pe care îți arunca un ochi, orientativ. Alte companii poți găsi și la fața locului. În general, prețurile sunt în jur de $40.

10. Pentru plaje?

Not really. Contrar pozelor care îți apar în Google Images, Key West nu se remarcă prin plaje întinse. Sau prin plaje, în general. Apa este adâncă la mal, așa că este mai degrabă locul perfect pentru ancorarea iahturilor. Dar îți poți lua porția de soare pe niște mini-plaje din oraș sau, contra unei sume de câțiva dolari, în Fort Zachary Taylor State Park, unde plaja este într-adevăr frumoasă.

Key West Florida

Key West

Dacă mi-a plăcut în Key West? Clar, da! Dar trebuie să fiu sinceră și să spun că am fost puțin dezamăgită de plaje, mă așteptam să fie ca cele din Martinica. Și mi-ar fi plăcut mult mai mult dacă nu mi-aș fi petrecut toată vara într-un orășel aproape identic din statul Massachusetts (Provincetown, despre care vorbim curând!), dar fără palmieri, ce-i drept.

Concluzia e că merită să îți rezervi o zi pentru Key West, este un oraș dominat de vibrații pozitive, de veselie și, per ansamblu, de bucuria de a trăi.

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

2 COMENTARII

  1. Haha, e generala faza cu meduzele! S-a ıntamplat acelasi lucru cand am fost si eu(ın 2011). Ideea e ca ın Septembrıe-Octombrie e perioada de inmultirea meduzelor, lucuru foarte putin stiut de sutele de turisti de o zı care viziteaza Key West, asa ca firmele de sporturı nautice nu tin cont de asta si se gandesc la profitul lor considerabil. Prefera sa iti dea o bere in plus. Chiar si asa au castigat 38euro de pe urma fiecarui turist.

    • Mă simt mai bine acum că mi-ai spus asta, Anda! O puneam în totalitate pe seama ghinionului meu :). Oricum, cei din staff nu păreau să aibă prea mari mustrări de conștiință!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.