Tenerife nu este numai despre plaje. Dar, înainte de a vorbi despre asta, trebuie să recunoaștem că majoritatea turiștilor aleg această destinație datorită verii nesfârșite de pe insulă. Și cam care ar fi cuvintele-cheie care descriu vara?

Să fie soare, nisip fierbinte, șezlong, limonadă cu gheață, valuri înspumate, bronz și distracție? Eu zic că da. De aceea, vom scoate din #valiză cele mai frumoase plaje din Tenerife.

Înainte de toate, trebuie să înțelegi un lucru. Tenerife nu este genul de insulă exotică cu ape în culori de turcoaz incredibil, așa cum vedem în Thailanda, Republica Dominicană sau chiar Mallorca. Vorbim despre Oceanul Atlantic, deci plajele te vor încânta cu alte atuu-uri ale lor. Să-ți dau un exemplu? Nisipul negru de origine vulcanică, pe care te vei putea tolăni la soare, în timp ce savurezi o papaya delicioasă. Și exemplele nu se opresc aici, căci urmează să povestim despre plajele pe care nu trebuie să le ratezi când vizitezi insula.

Palmier la ocean

Papaya si nisip vulcanic

Playa las Vistas

Playa las Vistas unește cele mai renumite stațiuni, aflate în sud-estul insulei, respectiv Los Cristianos și Playa de las Americas. De-a lungul ei este o promenadă cu palmieri și multe restaurante, deci vei fi aproape de farfuria cu fructe-de-mare pe care vrei să o ai în față la prânz.

Dimensiunile plajei sunt mai mult decât generoase, nisipul este fin și vei găsi cu certitudine șezlongul potrivit pentru o zi de relaxare. Dacă totuși n-ai vrea să dormi toată ziua sub umbrelă, poți juca volei pe plajă sau poți încerca sporturile nautice puse la dispoziție în zonă.

Dacă ești în căutarea unei plaje de unde să admiri apusul, poți pune Playa las Vistas pe listă. Eu așa am făcut! 🙂

Playa Las Vistas Tenerife

Volei pe plaja

Promenada cu palmieri

Apus la ocean

Plimbare pe malul marii la apus

Playa de las Americas

Playa de las Americas este fără niciun dubiu cea mai renumită și mai aglomerată stațiune din Tenerife, cu un catralion de hoteluri pe metru pătrat. În circumstanțele acestea, mă așteptam la o plajă ceva mai spectaculoasă. În schimb, de aici nu lipsesc cluburile de pe plajă și distracția.

Cele mai bune condiții mi s-au părut pe plaja Troya, din fața hotelului cu același nume. Deși nu este plaja visurilor mele, m-am bucurat tare mult de valurile uimitoare, care ne-au distrat pe cinste și ne-au făcut să petrecem o groază de timp în apă. Mi-a mai plăcut și faptul că apa se adâncește treptat aici. Prin urmare, o recomand și familiilor cu copii.

Playa de las Americas

Verdeata pe plaja

Baldachine pe plaja

plimbare pe faleza

O altă zonă din Playa de las Americas este dedicată surferilor. Aici vei găsi școli de surf, cu plăci înșirate peste tot pe plajă, iar în fundal, printre valuri, vei zări iubitorii de sport, care se lasă conduși de vânt și de adrenalină. Dacă nu ești încântat de perspectiva practicării surfing-ului, să știi că e un spectacol pe care merită măcar să-l privești. Iar promenada lungă din Playa de las Americas îți lasă o mulțime de timp la dispoziție pentru asta! 🙂

Surf la ocean munte

Surf Oceanul Atlantic

Fata facand surf

Picnic la ocean

Playa El Duque

Playa El Duque este de departe preferata mea. Asta se datorează, cel mai probabil, nuanței de un turcoaz incredibil pe care oceanul o are doar aici. De asemenea, faleza de la înălțime care oferă plimbări cu peisaje minunate aduce puncte în plus la scorul final.

Tot aceasta mi s-a părut cea mai exclusivistă zonă a insulei, cu hoteluri, restaurante și magazine de lux, dar și cu prețuri pe măsură. Însă dacă n-ai bugetul necesar pentru a te caza aici, să știi că o vizită de-o zi nu îți subțiază în niciun fel portofelul. Și e un must!

Playa El Duque turcoaz

Hoteluri exclusiviste

Palmieri inalti

El Duque Tenerife

Fata pe plaja

Flori colorate

DSC_0481

plaja de sus

Plaja din El Medano

El Medano este un orășel din sudul insulei, aflat în apropierea aeroportului Reina Sofia. Prin ce se remarcă plaja de aici? Prin vânt, mult vânt. Păi și de ce mi-aș dori asta? Și pentru că se formează condițiile perfecte pentru practicarea windsurfingului și kitesurfingului. Așadar, fie că vrei să te joci cu un zmeu sau doar să te dai zmeu, poate îți faci timp să treci și pe aici.

windsurfing Tenerife

Windsurfing kitesurfing

O altă particularitate a plajei este prezența unei formațiuni vulcanice denumită Montana Roja (Muntele Roșu). Tot aici mai există o zonă a plajei care se află fix în fața piațetei principale din oraș, unde te poți relaxa la umbra unor copăcei simpatici. Dacă ești în căutarea unei atmosfere mai tradiționale decât în stațiunile renumite, vino în El Medano!

plaja in oras

plaja naturala

vant pe plaja

Playa Gigantes

Un alt loc spectaculos de pe insulă este Los Gigantes, acolo unde niște versanți stâncoși verticali cad abrupt în valurile Atlanticului. Plaja este minusculă, așa că încap doar vreo două-trei umbreluțe și câteva cearșafuri. De aceea, vara este suprapopulată și nu știu dacă vei găsi loc prea mult aici. Poate doar dacă ai un prosop foarte mic! 🙂 Dar peisajul este spectaculos, te asigur!

La plajă se ajunge pe jos, pe o străduță paralelă cu promenada din port. Chiar dacă nu îți treci în itinerariu în mod obligatoriu o porție de bălăceală în Los Gigantes, merită măcar să bei o cafea sau doar să te plimbi prin port, unde vei găsi și o mulțime de oferte pentru sporturi nautice sau altfel de excursii pe insulă ( ex: plimbare cu caiacul de-a lungul stâncilor).

Los Gigantes Tenerife

Los Gigantes plaja

DSC_0427

Playa San Juan

Din punctul meu de vedere, nu este obligatorie, dar o voi trece și pe ea în revistă. Am ajuns aici din întâmplare, pentru că ne era foarte foame și am dat iama în primul meniu din primul restaurant din prima stațiune de pe primul drum la dreapta pe care l-am văzut cu ochii.

Mi s-a părut o stațiune în care media de vârstă este destul de ridicată. Nu că ar fi neapărat o problemă asta, doar că nici plaja nu mi s-a părut wow, căci avea și niște pietre măricele pe țărm. Simpatică, dar cam atât. În schimb, este o zonă mai liniștită, pentru care ai putea opta dacă vrei să scapi de haos și agitație.

plaja San Juan

Playa San Juan

Sezlonguri pe plaja

Piscinele naturale de la Garachico

Aici putem folosi cuvântul wow fără rețineri. S-a auzit până în spate? WOW! Nu este vorba de o plajă propriu-zisă, ci despre niște piscine naturale formate în apropiere de țărm, pe care valurile Atlanticului le inundă când te aștepți mai puțin.

Pe lângă joaca cu surprinderea valului, te poți plimba pe cărarea săpată în lavă vulcanică în timp ce probabil te vei minuna de diversitatea naturii. Iar nuanțele de albastru ale oceanului îți vor îmbogăți paleta de culori percepută de retina ta de-a lungul vieții. Ia-ți costumul de baie la tine, altfel vei regreta!

Piscine naturale Garachico

Garachico munti

Carare in lava vulcanica

piscine naturale

DSC_0762

Și, dacă tot ești aici, vizitează orășelul Garachico, are un aer tipic canariot care promit că te va cuceri! 🙂

Playa de las Teresitas

Playa de las Teresitas este o altă favorită de-a mea. Dacă am face un top, probabil s-ar situa pe locul doi, după Playa El Duque. Vreau să începem cu notă mare la impresia artistică, așa că iată o poză cu plaja de sus, surprinsă de pe drumul care duce către far.

Playa de las Teresitas

Mai contează orice altceva din ce urmează să spun după imaginea de mai sus? Știu că te-am convins deja să mergi aici, dar o să îmi mai bat puțin gura de pomană cu niște informații suplimentare. Plaja este foarte aproape de capitala insulei, Santa Cruz, aflându-se în orășelul San Andres (cel colorat, care se vede pe deal). Este o plajă antropică, pentru care s-a adus nisip auriu din Sahara în anii ’70. Muuult nisip, căci este foarte lungă și suficient de lată, fiind străjuită de o alee cu palmieri și o parcare mare, gratuită.

Nu știu cum este vara, dar în restul timpului există doar câteva buticuri cu gustări pe plajă. Dacă vrei un prânz mai generos, trebuie să te urci în mașină sau să organizezi un mic picnic pe nisip.

Aici se instalează foarte rar valurile, datorită barajului din larg, care veghează ca nisipul negru vulcanic să nu invadeze investiția sahariană. Fiind de mari dimensiuni, aici nu cred că vei simți senzația de sufocare nici pe timpul verii. De aceea, și pe aceasta o recomand cu căldură familiilor cu copii. Așadar, pune în #valiză lopățica, găletușa și pofta de joacă!

plaja nisip auriu

Plaja lata Tenerife

Playa de las Teresitas Tenerife

Playa Jardin

Da, și Playa Jardin se află în Top 3 al plajelor mele preferate din Tenerife? De ce? Pentru că este o plajă atipică, cu extrem de multe flori, de unde îi provine și numele. Este vorba, practic, de o grădină botanică colorată, de-a lungul unei plaje cu nisip negru, vulcanic. Peisajele nu te lasă până nu folosești niște clișee în descriere, căci vei rămâne fără cuvinte, ca atunci când trebuie să spui la Fazan un cuvânt care începe cu nt.

Plaja se află în stațiunea nordică Puerto de la Cruz, ceva mai frecvent acoperită de nori. Și, dacă tot am ajuns la capitolul acesta, vreau să îți spulber îngrijorările. De multe ori, insula se confruntă cu zile cu cer acoperit. Și tot de multe ori, NU PLOUĂ. Așa s-a întâmplat și când am fost pe plaja Jardin, căci se poate observa din poze cât de negri erau norii în acea după-amiază. Câți stropi de ploaie am văzut? Zero. Prin urmare, m-am bucurat de valurile spectaculoase, de oamenii relaxați și de nisipul vulcanic.

flori pe plaja

playa jardin tenerife

plaja cu nisip vulcanic

valuri imense ocean

catel pe plaja valuri

Plaja vulcanica Tenerife

playa jardin

Peisaj la ocean

În continuare, aș vrea să mai adaug pe listă niște plaje pe care mi-aș fi dorit să le descopăr, dar n-am mai apucat.

Playa de la Arena

playa-de-la-arena-strand
Sursă foto: canarian.net

Playa Bollullo

PLAYA-DEL-BOLLULLO
Sursă foto: canarian.net

La Tejita

Tenerife2
Sursă foto: graybit.com

#Sfaturi din valiză:

 • Fă exerciții de răbdare încă de acasă, căci parcarea poate fi o problemă destul de mare în multe locuri din Tenerife. Mai ales dacă mergi la plajă în locuri foarte aglomerate precum Playa de las Americas. Și mai ales dacă e weekend. Partea bună este că, dacă ai prins lozul câștigător și ai găsit un loc liber, parcarea e gratuită.
 • Dacă nu stai extraordinar cu bugetul sau pur și simplu vrei să îl orientezi către alte cheltuieli, să știi că nu este nicio rușine să îți iei prosopul sau cearșaful și să te așezi unde vezi cu ochii pe nisipul fierbinte. Un set cu un șezlong și o umbrelă poate ajunge chiar și la 13 euro în zonele mai exclusiviste precum El Duque.
 • Ia-ți neapărat loțiunea de plajă în #valiză. Chiar dacă nu sunt caniculare temperaturile din Tenerife și ai putea crede că n-ai nevoie de protecție solară, s-ar putea să te trezești cu un nas prăjit cu care probabil nu îți vei dori prea tare să te întorci la birou!
 • Încearcă să alternezi perioadele de plajă cu alte activități mai antrenante, precum practicarea sporturilor nautice sau vizitarea locurilor interesante din apropiere (spre exemplu, dacă mergi pe Playa de las Teresitas, te poți plimba în aceeași zi și prin capitala insulei Santa Cruz sau poți parcurge un traseu montan superb în Munții Anaga). Mai multe poți afla în turul virtual al insulei Tenerife.

După cum spuneam, Tenerife nu este doar o destinație de plajă. De ce? Aflăm în următorul articol! Dar, dacă asta cauți, cu siguranță vei găsi ceea ce-ți dorești. Ai fost deja în vacanță în Tenerife? Ce plajă se află pe primul loc în topul tău? 

P.S. Temă pentru acasă: am încărcat un filmuleț din călătoria în Tenerife pe pagina de Facebook. Enjoy! 🙂

DSC_0370

DSC_0353

IMG_1418

IMG_1419

fructe pe plaja

what happens at the beach stays at the beach

valiza cu calatorii

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

6 COMENTARII

 1. Buna! Ma gandeam si eu sa vizitez Tenerife si as vrea sa stiu care este cea mai buna modalitate de transport acolo? E musai sa inchiriem masina? E o statiune scumpa? Mersi!

  • Buna! 🙂 Cea mai buna modalitate de transport este intr-adevar inchirierea masinii (cea mai ieftina e cam 140 euro/sapt plus banii de benzina), pentru ca nu esti dependent de nimic si poti ajunge in locuri mai greu accesibile, ca Masca sau Muntii Anaga. Dar daca totusi nu vrei sa strabati chiar toata insula, sistemul de transport public este foarte bine pus la punct, cu autobuze care conecteaza toate punctele principale ale insulei, cu frecventa destul de mare. Mie preturile de pe insula mi s-au parut mai mici decat in Spania continentala. Spre exemplu, mancarea din supermarket este ca la noi. Am povestit mai multe aici: http://valizacucalatorii.ro/idei/plaja-soare/tenerife-pentru-incepatori/

   Daca mai ai intrebari, iti raspund cu drag. Spor la organizat vacanta! 🙂

   • Buna! Suntem un grup de 10 persoane,dintre care si doi copii. Vom vizita Tenerife in luna Aprilie , noi am opta pt o plaja din sud.ul Insulei si cazare la o vila :)) . Tin sa mentionez ca mergem pt prima data( bugetul modest, cautam relaxare).Intrebare:Ce plaja ne recomanzi si ce cazare( hotel sau vila) ? Multumesc anticipat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.