Corfu este încă cea mai renumită din arhipelagul Insulelor Ionice. De ce? Probabil datorită influențelor venețiene, crângurilor de măslini, palatelor habsburgice și a nuanțelor de verde turcoaz cu care marea te întâmpină.

Kerkira, așa cum numesc grecii insula Corfu, este reprezentativă pentru Insulele Ionice, unde obișnuiau să își petreacă timpul cu plăcere Cicero, Cato cel Tânăr sau împăratul Nero. Acum, le-au luat locul englezii exuberanți și nemții în căutare de soare. Dacă te întrebai ce poți face într-o vacanță în Kerkira, ești pe cale să afli:

1. Bucură-te de peisajele din Paleokastritsa

Da, Paleokastritsa este cea mai frumoasă stațiune din Corfu! Sunt atât de sigură de treaba asta, încât nu mai contează că e o părere pur subiectivă. Relieful accidentat și întâlnirea golfurilor în culori de smarald fac o combinație irezistibilă. Nu trebuie să te cazezi neapărat aici, dar cu certitudine trebuie să vizitezi Paleokastritsa în cadrul unui tur al insulei. Odată ce ai ajuns, adună-ți forțele moleșite de spiritul vacanței și urcă până la punctul de belvedere Bella Vista. Peisajele merită, pe cuvânt de călătoare! 🙂

Paleokastritsa

Paleokastritsa

Corfu

De asemenea, vizitează Mânăstirea Paleokastritsa, un loc cu energie pozitivă și multe flori.

Mânăstirea Paleokastritsa

Paleokastritsa

Iți place formația Beatles? La Paleokastritsa poți să fredonezi Yellow Submarine în timp ce te plimbi prin golfuri cu o ambarcațiune ce funcționează atât ca barca, cât și ca submarin. Numele ei nu cred că este greu de intuit, grație cântecului. Prima parte a călătoriei o vei petrece la suprafață, pe barcă, după care vei fi invitat la subsol, pentru a observa viața marină. Dar trebuie să te previn că nu e cazul să te aștepți la ceva asemănător Marii Bariere de Corali. Cel mult vei vedea niște peștișori vioi și o vegetație nu tocmai luxuriantă. Merge experiența, atât timp cât îți menții așteptările la un nivel potolit. Prețul unui bilet cu Yellow Submarine costă cam 10 euro, iar cursele pleacă din oră în oră de la 10 până la 17.

Submarin

#Sfat din valiză: pregătește-te psihic pentru o baie răcoritoare, căci temperatura apei este ceva mai scăzută în golfurile din Paleokastritsa, în comparație cu alte plaje de pe insulă.

2. Plimbă-te pe străduțele cu influențe venețiene din Corfu Town

Corfu Town este un oraș cosmopolit, în care se simt la orice pas influențele ce amintesc de britanici, francezi și italieni, în special în privința arhitecturii. Este practic un cocktail de culturi care n-are cum să nu-ți placă. Știai că singurul loc din Grecia unde se joacă cricket este Corfu? Ți-ai fi închipuit că vei găsi în Kerkira rufe colorate atârnate la ferestre ca în Veneția? Nu ți-ar plăcea să dai o raită prin Liston, zona cu cafenele și magazine cu un puternic aer franțuzesc? Știu, multiculturalitatea este greu de refuzat!

Corfu Town

Kerkira

Corfu Town

Corfu

Corfu

Corfu Town

La capătul esplanadei din Corfu Town, pe un promontoriu ce înaintează în Marea Ionică, se ridică Palaio Frourio (Vechea Fortăreață) venețiană, terminată în 1559 pe un loc despre care se crede că a fost fortificat încă din secolul al VII-lea.

Fortăreață Corfu

Corfu

Corfu Town

Dacă se întâmplă să nimerești o zi cu ploaie, nu-ți face griji. Poți aprofunda caracterul cultural al capitalei insulei, prin vizite la Muzeul de Arheologie, Muzeul Banilor de Hârtie sau la Muzeul Bizantin.

3. Du-te într-o croazieră către insulele Paxi și Antipaxi

Legenda spune că Paxos aparținea insulei Corfu, până când Poseidon a lovit cu tridentul și a despărțit cele două insule, pentru a crea un loc intim, doar pentru iubirea ce îl lega de nimfa Amfitri. Și așa ai ajuns tu să vizitezi micuța insulă de lângă Kerkira!

Acum este unul dintre momentele în care simt că trebuie să las pozele să vorbească. Cuplul Paxi/ Antipaxi sau Paxos/Antipaxos a fost pentru mine apogeul vacanței în Corfu. N-ai ce să-ți dorești mai mult de la viață decât o bălăceală în apa de o culoare incredibilă din golfurile de lângă Paxos. Iar peșterile albastre sunt un alt punct de interes al plimbării pe mare care ar trebui să te convingă.

Paxi

Paxi Antipaxi

Paxos Antipaxos

Paxi Antipaxi

Peșterile albastre Corfu

Corfu

Corfu

Corfu

Paxi Antipaxi

Paxos

Paxos

Paxos

Paxos

Eu zic să nu ratezi croaziera asta, e cu adevărat minunată. Și ai șansa să vezi și delfini! Când observi că începe agitația pe barcă, trebuie să știi că este un semnal de alarmă pentru apariția delfinilor. Noi i-am prins înotând veseli pe lângă vapor, dar n-am reușit să le imortalizăm săriturile, din păcate. De aceea, aștept pozele tale cu delfinii jucăuși din Marea Ionică! 🙂

Delfini

4. Vizitează Achilleion, palatul prințesei Sissi

Trebuie menționat că această construcție nu este pe gustul oricui, din cauza numeroaselor stiluri pe care le îmbină. Dar nu îi poate nega nimeni unicitatea, căci e destul de dificil de găsit un alt palat la fel de elegant pe o insulă grecească.

Achilleion

Palatul Achilleion a fost construit în 1890-1891 pentru împărăteasa Elisabeta de Austria (Sissi), soția împăratului Franz Joseph (1830-1916). Sissi și-a folosit noul palat drept refugiu în fața dificultăților cu care se confrunta la Curtea habsburgică, una dintre acestea fiind infidelitățile soțului. Un alt motiv de durere a fost sinuciderea celui de-al doilea fiu al său, arhiducele Rudolph.

Elisabeta a cerut ca proiectul să fie realizat de un arhitect italian care îi împărtășea admirația pentru Ahile, eroul Războiului Troian. Palatul este astfel denumit în cinstea acestuia, Ahile fiind personajul a nenumărate statui și picturi care împodobesc grădina și palatul.

Achilleion

Sissi Corfu

Achillion

Ahile

Grădina are de câștigat de pe urma climatului și a poziționării, astfel că se remarcă prin terase pline cu flori care coboară către coastă și oferă priveliști uluitoare.

Achillion Corfu

Prințesa Sissi

Prețul unui bilet este de 7 euro (nu cred că s-a modificat între timp) și este deschis în fiecare zi între 8 și 19 pe perioada verii. Iarna, se închide la 15:30. Mai multe informații despre palat aici.

5. Apasă play pe romantism la Canal d’Amour

În Sidari, natura și-a cam făcut de cap și a creat un golfuleț magnific. Fă în așa fel încât să nu-l ratezi în vacanța ta în Corfu, pentru că e deosebit. Ah, și nu uita să fii romantic/ă. Că doar nu se numește degeaba Canal d’Amour!

Canal d Amour

Sidari

Corfu

6. Fă un tur al plajelor de pe insulă

Să fim serioși, ai venit în Corfu să te bucuri de plaje, mare și de soare. Și de șlapi colorați. Și de fructe-de-mare. Și de o groază de alte chestii care strigă în cor vacanțăăăăăă. Ia la rând plajele din Kerkira și decide care este preferata ta! Ai mai jos câteva exemple:

Agios Gordis

Plaja Agios Gordios

4645230

Plaja Mirtiotissa

Glyfada

Plaja Glyfada

7. Învață să dansezi Zorba la o seară grecească

Nu sunt foarte încântată de serile grecești, pentru că mi se par extrem de turistice. Dar dacă găsești o ofertă avantajoasă la preț, merită să spargi câteva farfurii după un pahar de ouzo sau Metaxa. Doar dacă nu găsești ceva mai autentic, poate o tavernă cu muzică live. În orice caz, seara grecească poate fi fun!

Seară grecească

Seară grecească

Corfu

8. Admiră albastrul infinit al Mării Ionice

E clar, n-am încotro: voi deveni sentimentală și îți voi spune că așa arată fericirea!

Corfu

Grecia

Corfu

Corfu

Grecia

Corfu

Corfu

Kerkira

Corfu

Corfu

Corfu

Desigur, lista de mai sus nu se vrea în niciun caz exhaustivă. Sunt o groază de alte activități pe care le poți descoperi în Corfu, precum o excursie în Albania, un tur al insulei cu degustări de măsline sau o zi la Aqua Land. Acestea fiind spuse, nu rămâne decât să îți urez vacanță plăcută. Kalispera! 🙂

N.B. Am vizitat Corfu într-o excursie organizată în facultate (Facultatea de Geografie, Universitatea din București). De aceea, trebuie să le transmit un mare mulțumesc colegilor pentru imaginile folosite în articol. 

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

3 COMENTARII

    • Poate nu e poza reprezentativa. 🙂 Sau poate ai dreptate! Am fost in Corfu intr-o excursie in facultate si nu am prea detinut eu controlul asupra itinerariului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.