Camden Market este unul dintre cele mai colorate, diverse, nonconformiste, agitate și vibrante locuri din Londra. Odată ce ajungi aici, te vei simți înghițit de mulțime și nu vei ști încotro să te îndrepți mai întâi. Noroc că poți să te lași condus de ceilalți oameni, căci toți au un scop comun: să se plimbe prin magazine cu suveniruri ieftine, să cumpere haine punk sau vintage, să admire clădiri inedite cu grafitti și să se orienteze după mirosul mâncărurilor de tip street food din toate colțurile lumii.

Londra colorata

Camden Town

Camden Market Punk

Îmi place enorm faptul că Londra este unul dintre cele mai multiculturale orașe de pe glob. Printr-o simplă plimbare pe străzile sale, poți întâlni oameni din India, Jamaica, Malaysia, Italia sau Australia. Practic, nicio țară din lume nu rămâne nereprezentată în capitala Marii Britanii, aspect ce se reflectă în totalitate și prin standurile cu mâncare pe care le vei găsi la Camden Market.

Camden Market este situată într-o zonă care amintește de Amsterdam, grație canalului Regent, de-a lungul căruia ajungi într-un cartier al Londrei denumit Little Venice. Da, sunt bărci și case pe apă, iar despre atmosfera boemă de acolo vom vorbi cu siguranță curând. Însă mie mi se pare mult mai relevantă comparația cu Amsterdam, căci ai mai degrabă impresia că te afli în drum spre casa Annei Frank sau spre Rijkmuseum. Da, acolo Big Ben și London Eye par a fi într-un alt oraș!

Camden Market salcie

barci Camden Market

Camden Market Londra

Relaxare Camden Londra

Astăzi, de la Camden Market pleacă bărci pline cu turiști pe Regent’s Canal. Însă, în trecut, acesta a fost motivul pentru care comerțul s-a dezvoltat în zonă, pentru ca mai târziu, niște depozituri și grajduri părăsite să fie transformate într-una dintre cele mai renumite și mai vizitate piețe din lume. De fapt, în Camden Town vei găsi mai multe piețe colorate, care împreună alcătuiesc ceea ce vizitatorii cunosc drept Camden Market. Pe scurt, o zonă cu poduri peste canal, sălcii mlădioase, șezlonguri orientate către soare, alei ce par a te conduce în subteran și o atmosferă permanentă de relaxare. Asta până când stomacul tău decide să protesteze vehement și să te determine să alegi odată din ce țară vrei să mănânci!

Vom lăsa deoparte de data aceasta magazinele cu antichități, haine vintage, produse handmade, instrumente muzicale, accesorii extravagante și suveniruri colorate, căci vom scoate cu siguranță din #valiză în curând și un articol despre locurile de shopping din Londra pe care ți le recomand, în funcție de buget și de lista de cumpărături pe care o ai. Pentru moment, ne vom concentra pe aromele pe care le poți găsi la Camden Market, căci nu există nici cea mai mică șansă să pleci de-aici cu stomacul gol. De fapt, poți veni chiar sătul, că tot ți se va face instant foame!

Camden Market Londra Mancare

Burritos și quesadillas preparate pe ritmuri mexicane, steak-uri argentiniene și niște tango, burgeri înalți ca niște zgârie-nori din Manhattan, paste cu multă brânză mai ceva ca în Bologna, souvlaki și gyros cu tzatziki care amintesc de vacanțele în Grecia, cârnați polonezi de-un metru, fish&chips la ei acasă, pad thai la fel de picant ca în Bangkok, jerk chicken ca-n Jamaica, clătite olandeze cu multă ciocolată, churros cu caramel ca-n diminețile madrilene, cupcakes colorate, cheescake-uri delicioase, înghețată de toate tipurile. Alegeri sănătoase sau plăceri vinovate. Columbia. Venezuela. Malaysia. Franța. Indonezia. Cipru. India. Ungaria. Turcia. Orice țară îți trece prin minte! Mai puțin România și nu prea înțeleg de ce, având în vedere cât de mulți români sunt în Londra!

N-are rost să ne pierdem în detalii legate de prețuri, căci mai toate preparatele costă între £5 și £10. Dacă transformi în lei, o să ți se pară cam scump pentru niște street food. Dar, cum este cea mai mare greșeală să gândești în RON la Londra, mai bine reflectezi serios la ce mâncare să alegi. Asta e cea mai mare dilemă la Camden Market, căci cu siguranță vei vrea să le încerci pe toate! Până una-alta, bucură-te că nu pot atașa și mirosurile la acest articol, că altfel te-ai fi urcat urgent în primul avion spre Londra. 🙂

street food Londra

Mancare Londra

burgeri

venezuela Mancare

Mac and cheese Londra

Camden Market Londra

cafea Etiopia

Mancare Malaysia

Mancare Mexic

Mancare Columbia

street food Londra

Fish and chips

mancare thailandeza

Mancare Italia

carnat polonez

Camden Market Mancare

mancaruri din jurul lumii Londra

clatite olandeze

sangria

street food Londra

dulciuri Londra

limonada fructe Londra

Relaxare Camden Market

oameni Camden Market

churros

churros Londra
Una chica comiendo churros

Dacă nu vrei să te plimbi printre standurile cu mâncare, sunt o mulțime de restaurante și cafenele prin piață, unde să te așezi la o masă și să te bucuri în continuare de atmosfera multiculturală! Evident, prețurile sunt ceva mai mari, însă tot nu se compară cu cele din centrul Londrei.

Camden Market nu este singurul loc din Londra unde poți face turul culinar al lumii, căci caracterul multicultural al orașului nu putea să fie prezent într-o singură piață. Dar este în mod cert cea mai lungă excursie cu furculița în jurul lumii pe care o poți face în Londra, așa că pregătește-te pentru o experiență senzorială completă!

P.S. Sper că mă vei putea ierta vreodată pentru pozele din acest articol! 😀

Mancare din toate colturile lumii

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.