E timpul să știi adevărul: Londra nu este deloc gri! De fapt, de mai bine de două luni e soare în fiecare zi, iar temperaturilor pare să le placă sus în termometru, la peste 28 de grade! 🙂

Dar, chiar dacă vizitezi Londra într-o perioadă mai întunecată, cu mulți nori pe cer, trebuie să știi că metropola ascunde o mulțime de locuri colorate, care te binedispun instantaneu, indiferent de vreme. Iată care sunt preferatele mele:

Neil’s Yard

Neil’s Yard nu mai este chiar un secret al Londrei, deși este bine ascuns undeva pe lângă Covent Garden. Du-te să iei prânzul pe una dintre băncile de acolo sau să bei o cafea la un coffee shop simpatic.

Notting Hill

Notting Hill este poate cea mai vizitată zonă a Londrei care nu se află chiar în centru. În cartierul făcut celebru de Julia Roberts și Hugh Grant vei descoperi multe străzi cu clădiri colorate, așa că nu te limita la a străbate doar Portobello Road Market.

Strada mea favorită din Notting Hill este Lancaster Road.

Chelsea

Cartierul meu preferat din Londra este fără îndoială Chelsea. Are un vibe care mă caracterizează din toate punctele de vedere și, dacă n-ar fi ridicol de scumpe chiriile, aș putea spune chiar că mă simt acasă.

Și aici vei da peste case care mai de care mai colorate, în nuanțe de pastel, și chiar peste celebra ușă cu mesajul LOVE. Cea mai colorată stradă din Chelsea este Bywater Street, iar ușa roz care îndeamnă la iubire se află pe Oakely Street.

Primrose Hill

Un alt cartier care îmi place foarte mult este Primrose Hill, acolo unde vei da peste Chalcot Square și Chalcot Crescent, și unde casele formează un curcubeu, indiferent dacă plouă sau nu! 🙂

Îți recomand să te plimbi prin această zonă data viitoare când ajungi în capitala Marii Britanii, mai ales că parcul Primrose Hill este foarte aproape, iar de acolo poți admira întregul skyline al Londrei.

Hamstead Heath

Hampstead Heath se află în nordul Londrei, dar odată ce ajungi acolo simți că nu mai ești în capitală, ci mai degrabă într-un orășel colorat și pitoresc.

Plimbă-te pe strada principală, bea o cafea la una dintre terasele cool, pierde-te pe aleile umbroase și du-te în parc, de unde vei avea parte de o altă priveliște cu orașul.

Shoreditch

Shoreditch este cea mai hipsterish zonă a Londrei, acolo unde vei găsi multe graffiti-uri și pereți colorați. Poți să îți rezervi o jumătate de zi să te plimbi pe străzile cu artworks, de la stația Old Street până în Brick Lane.

#Recomandare din valiză: Du-te și la Boxpark, un container imens transformat în pop-up mall.

Camden Town

Geci din piele, bocanci cu bombeu metalic, muzică punk și multă aglomerație. Cam asta de întâmpină la Camden, pe lângă casele colorate pe care le vezi de îndată ce ieși de la metrou.

De fapt, Camden nu te uimește numai vizual, ci și olfactiv. Căci la doi pași de strada principală cu magazine și restaurante în clădiri colorate se află Camden Market, acolo unde vei găsi mâncare delicioasă din toate colțurile lumii. Am scris mai multe despre asta aici.

Data viitoare când te gândești că Londra este un oraș gri și anost, adu-ți aminte că există un articol prin #valiză care îți arată exact contrariul. De fapt, n-o să existe o data viitoare, pentru că te-am convins deja, nu? 🙂

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.