Oamenii din San Francisco sunt zâmbitori și fericiți. Contrar altor metropole americane, aici nu am simțit o atmosferă cotidiană agitată și plină de griji. Pentru că mulți dintre locuitorii din San Fran știu să își facă existența mai frumoasă: au o viață activă, se orientează către o alimentație organică, fac jogging pe plajă și socializează intens în offline.

Desigur, ar fi o utopie ca toți locuitorii orașului să se regăsească în descrierea de mai sus. Există și aici multe persoane care întâmpină greutăți și neplăceri, ca oriunde în lumea asta. Dar faptul că în San Francisco s-au strâns atâția oameni de naționalități diferite poate trimite către o teorie: este mai ușor să fii optimist când privești zi de zi valurile Pacificului!

Ca și în cazul articolului cu oamenii din New York, trebuie să stabilim mai întâi niște limite: pozele din #valiză nu sunt făcute nici pe departe de un profesionist, ci de o simplă călătoare care își dorește să surprindă cât mai bine atmosfera locurilor pe care are șansa să le descopere. O călătoare care se bucură din suflet pentru fiecare cadru ce spune o poveste. O călătoare care sub nicio formă nu pretinde că este o idee originală, dar care a adunat propriii ei oameni. Oamenii din San Francisco.


De multe ori, mă trezesc pe stradă studiind fizionomii, feţe, gesturi şi încercând să ghicesc contextul existenţei lor. „ Îi place să joace handbal?” „Nu-şi mai poate plăti împrumutul?” „ Se duc la o petrecere?” „Oare e mecanic?” „ Soţia îi alege cămăşile?” „ Îşi duce nepotul la înot?” „ Are un examen greu la Finanţe?” „ Intră în schimbul de noapte?”

Să facem împreună acest exerciţiu de imaginaţie. Oare ce poveste se ascunde în spatele fiecărui chip surprins pe străzile zgomotoase din San Francisco?

Piramida din San Francisco

Barbat cu palarie galbena

Cu GoPro pe cap

Plimbare prin parc

Plimbare cu tramvaiul

Gentlemani cu palarie

Prin oras pe jos sau cu bicicleta

Admirarea privelistii pe iarba

Cu skateboardul prin oras

Mancare takeaway

Chinezi

Americanii supraponderali

Femeie care s-a descaltat la terasa

Corporatisti la suc

Indieni indragostiti

Chinez citind ziarul

Negri street dance

Batran la piata

Vanzator de fructe de mare

Cafea la ocean

Dupa-amiaza relaxanta

Pe iarba in parc

Grafitti pe strada

Vanzator de pufuleti

Intalnire printre zgarie-nori

Piata locala

Duminica dimineata la piata

Mic-dejun la terasa

Jamaican pe strada

Studenta in San Francisco

Empatie feminina

Persoane cu dizabilitati SUA

Statie de autobuz colorata

Adolescente americane

Oameni dansatori

35

Copil printre bomboane

Chinezoaice la taifas

38

Apus la Pacific

Relaxare de weekend

Concert in aer liber

Inca mai exista jukebox

Oameni din San Francisco

Cu cainele la plaja

San Francisco

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.