Zilele trecute am făcut un live de la Londra, cu Tower Bridge pe fundal. Prin intermediul acestui video, am implicat și #valiza în cea de-a doua etapă a campaniei #farafrica, demarată de Dr.Oetker #primulpas – în care brandul susține femeile care fac totul zi de zi și, pe deasupra, reușesc să facă si o prajitura delicioasă cu mixurile de la Dr. Oetker. Dacă prima parte a campaniei a fost ceva mai generală și a adus în prim-plan poveștile acestor femei, în cea de-a doua etapă, focusul este pe viitor, pe obiectivele personale ale femeilor și pe oferirea unui imbold ca acestea să facă #primulpas pentru a le atinge.

Aici am intervenit eu vorbind despre călătorii și trebuie să recunosc că mă simt onorată să fi făcut parte din această campanie. Nu pentru că viața mea este lipsită de temeri, ci pentru că pot vorbi oricând și oricât despre călătorii. În plus, momentul este foarte potrivit, căci tocmai am făcut cea mai mare schimbare din viața mea de până acum, #farafrica: m-am mutat la Londra! 🙂

campanie #farafrica Dr.Oetker

Deși nu sunt cu siguranță nici prima și nici ultima persoană care se mută într-o altă țară, trebuie să spun că nu este ușor să ieși din zona ta de confort, să părăsești bula protectoare pe care ți-ai creat-o de-a lungul vieții, să lași în urmă toate locurile familiare și să pleci fără nicio certitudine, schimbându-ți viața la 180 de grade. Și, da, chiar am făcut-o #farafrica, pentru că, de regulă, cei care călătoresc au o capacitate de adaptare foarte mare și un entuziasm imens, care le îndepărtează temerile legate de căutarea unei case, a unui job sau de integrarea într-o societate complet diferită.

Da, sunt o persoană pozitivă și sunt tare bucuroasă că am făcut #primulpas către o etapă nouă a vieții mele. Pentru că, de fapt, frica este un ecou al subconștientului nostru, pe care îl putem controla în direcția pe care ne-o dorim să o urmăm. Nu spun să ne aruncăm înainte fără să ne gândim la consecințe, căci și eu îmi documentez foarte bine alegerile, însă cred că am putea să lucrăm la încrederea în propria persoană. Și asta se aplică inclusiv în cazul călătoriilor!

Tower Bridge Londra

Londra Greenwich Park

Schimbarea garzii

Londra Big Ben

Despre ce am vorbit în live? Despre nevoia de a descoperi un oraș în detaliu, nu doar prin vizitarea celor mai importante obiective turistice. Nu, un oraș nu înseamnă doar o listă de muzee de bifat, ci și o serie de experiențe inedite, pe care trebuie să le trăiești pentru avea o perspectivă completă asupra acelei destinații.

Evident, în multe dintre cazuri intervine teama de a nu te întoarce acasă dezamăgit, mai ales că timpul nu se scurge întotdeauna în favoarea călătorilor, dovedindu-se de cele mai multe ori prea scurt. De aceea, am pus la punct o listă cu tips&tricks pentru tine, care sper că te vor ajuta și convinge să faci si tu #primulpas în descoperirea cu adevărat a următorului oraș pe care îl vizitezi.

Tips&Tricks:

– îți recomand ca alternativă la hotelurile și hostelurile pentru care optăm de regulă, cazarea prin Airbnb în cartiere sau zone rezidențiale cu vibe-ul caracteristic orașului vizitat.
-participă la evenimentele din oraș care au loc pe perioada vizitei tale- eventual, verifică site-urile de pe această nișă, de genul timeout.com
– explorează orașului așa cum o fac localnicii sau într-un mod inedit, caracteristic acestuia – ex: cu bicicleta în Amsterdam sau Copenhaga, cu rolele în Barcelona, cu Trabi în Berlin, cu tuk tuk în Bangkok, cu gondola în Veneția. Optează, în mod ideal, pentru tururi private, care nu te plimbă doar pe lângă obiectivele cele mai cunoscute, ci te ajută să cunoști orașul cu adevărat.
-evită bus-urile turistice și orientează-te către autobuzele în care te vei pierde printre localnici și plase de cumpărături.
-apropo de cumpăraturi, piețele locale sunt niște locuri minunate pentru descoperirea spiritului unui oraș, în special în weekend, când localnicii au timp mai mult să mearga la cumparaturi. Nu trebuie să lipsească din planul niciunui city break!
-rezervă-ți o zi în care să descoperi la întâmplare niște locuri din oraș despre care nu ai citit nimic înainte. Renunță la tendința de a deține controlul tot timpul și fă #primulpas către relaxare și spontaneitate.
-aventurează-te #farafrica către destinații care se află cumva în afara zonei de confort și despre care există idei preconcepute. Ex: Bangkok, Marrakech.

colaj fara frica

Aplicații de mobil utile pentru descoperirea atracțiilor mai puțin cunoscute dintr-un oraș

Citymapper este o aplicație foarte utilă, în special dacă ajungi într-un oraș mare, pentru că îți spune foarte exact cum să ajungi dintr-un loc în altul, cu toate mijloacele de transport posibile, frecvența lor și chiar și numărul de calorii pe care îl consumi dacă alegi să mergi pe jos sau cu bicicleta. Eu am folosit-o încontinuu de când am ajuns la Londra și mi-a fost de mare ajutor!
Sidekix este un fel de Bucharest City App, dar cu vreo 60 de destinați disponibile. Poți alege o zonă a orașului, pentru care ți se vor sugera locuri de vizitat sau evenimente la care poți participa.
With locals este o aplicație în care vei găsi activități și tururi organizate de localnici, mult mai personale și ceva mai ieftine decât cele de la agențiile locale. Pentru fiecare activitate este precizată durata, numărul minim de participanți și punctul de întâlnire. În plus, fiecare localnic are review-uri, astfel că vei putea face alegerea cea mai potrivită pentru tine în cunoștință de cauză.
EatWith e o altă aplicație interesantă, prin care poți ajunge la cina pregătită de un localnic. Practic, cineva gătește pentru tine mâncare tradițională acelei destinații, iar tu poți alege în funcție de meniurile postate. Și de prețuri, evident. În plus, poți merge cu tot grupul tău sau te poți alătura altor oameni la masă!
Bike Citizens îți arată cele mai bune rute pentru tururi cu bicicleta. Odată ce ai ales traseul, îți arată toate punctele de interes pe lângă care treci (muzee, cafenele ATM-uri etc). În plus, aplicația te va ghida cu funcția de voce, pentru a nu trebui să scoți tot timpul telefonul și a ți se distrage atenția de la traseu.
Spotted by locals este o aplicatie cu ghiduri și ponturi oferite de localnici, putând afla astfel care sunt locurile lor preferate din oraș. Aceasta presupune și o plata de vreo 20 lei pentru orașul ales, dar mie nu mi se pare un preț exagerat. Poate o încerci cândva!

aplicatii travel

Lansarea provocării

Dr.Oetker te ajută să faci #primulpas în descoperirea fațetelor mai puțin cunoscute dintr-o destinație. Scrie-ne într-un comentariu la postarea de aderare pe care o găsești pe pagina de Facebook La desert 3 obiective turistice mai puțin cunoscute, din România sau din afara țării, pe care ți-ai dori să le descoperi cu ajutorul sfaturilor prezentate în video.

Poți câștiga propria ta #valizăcucălătorii, care face parte dintr-un kit de călătorie complet! De aceea, te sfătuiesc să participi la concurs fără să stai pe gânduri. Ai timp până pe 1 septembrie 2017, când câștigătorul va fi ales prin random.org!

Mai multe sfaturi despre cum poți face #primulpas către o vacanță autentică găsești pe pagina de prezentare a campaniei, acolo unde poți urmări și live-ul de la Londra, cu Tower Bridge & Dr.Oetker, dar poți afla și mai multe detalii despre provocare și participarea la concurs.

Și, da! Deși m-am mutat cu multe #valize la Londra, am găsit loc totuși pentru niște cutii de cheesecake de la Dr.Oetker, care acum au ajuns în bucătăria mea din Wimbledon, unde urmează să fie preparate și devorate! 🙂

Dr.Oetker Londra

Aștept să citesc comentarii interesante și sunt tare curioasă să văd ce locuri mai puțin cunoscute ți-ai dori să descoperi. Așadar, nu uita: data viitoare când îți planifici itinerariul unei călătorii, asigură-te că, printre obiectivele turistice renumite, lași loc și pentru zonele mai puțin explorate, unde vei descoperi cu siguranță printre localnici atmosfera autentică a orașului.

Iar pe tine, draga mea, căci ție ți se adresează această campanie, te invit să faci #primulpas.  Rezervă-ți timp să-ți setezi niște obiective personale și asigură-te că faci tot posibilul să le atingi. Mai ales dacă este vorba despre călătorii și experiențe autentice!

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.