Povestea valizei mele este povestea oricărei alte #valize. Adoră să se afle faţă în faţă cu tabela de zboruri din aeroport, iubeşte sunetul trenului care anunţă plecarea şi se simte în largul ei chiar şi în cala aglomerată a autocarelor.

Valizei mele îi place mult mirosul cafelei băute în dimineaţa plecării, deşi uneori şi-ar dori să aibă o altă stăpână care să nu verse jumătate din pahar pe ea. Nu prea îi place când este întoarsă cu fundul în sus la controlul de securitate şi nici nu apreciază în mod deosebit hărţuirea fizică la care este supusă la transferul în avion. Dar de-abia aşteaptă să fie culeasă de pe banda de la luggage claim, pe noile coordonate geografice, într-un alt aeroport, vorbindu-se o altă limbă în jur. Desigur, într-o situație ideală, în această nouă ţară, prima persoană pe care o zăreşte sunt eu, cu zâmbetul meu contagios, pe care nimeni nu mi-l poate şterge de pe faţă în călătorii.

Valiza iubeşte şi ritualul dinaintea unei călătorii. Pe măsură ce se umple, încearcă tot timpul să ghicească destinaţia către care urmează să plecăm. Ochelari de soare? Super, vamos a la playa! Căciulă şi fular? Hmm, sper să nu uite din nou mănuşile acasă, altfel iar o să-i îngheţe mâinile pe mânerul meu! Parfumul  cu note florale? Înseamnă că mergem într-o destinaţie însorită. Ca ultima dată când am mers în Tenerife şi s-a vărsat şi ăsta aproape tot în compartimentul meu cu fermoar!

Alte motive pentru care valiza adoră călătoriile sunt agitaţia străzilor aglomerate, diversitatea oamenilor printre care trece, adrenalina încercării de a prinde trenul în ultimul moment şi bucuria anticipării unor zile minunate. Apoi, odată ajunsă în camera de hotel, aşteaptă zilnic cu nerăbdare suvenirurile noi pe care le pun în bagaj, încercând să ghicească pentru cine le-am ales. Se bucură pentru fiecare cutie de macarons, eşarfă din caşmir, agendă colorată sau magnet.

Până când, la plecare, constată că fermoarul său este pe cale să explodeze. Şi deja ştie că urmează să mă aşez brutal şi repetitiv pe ea, în încercarea (uneori eşuată) de a o închide. Poate acesta este momentul cel mai neplăcut de care biata valiză are parte în călătorii. În afară de clipa în care ajunge înapoi acasă!

Prin urmare, nu e greu să ghiceşti ce obiect ar lua cu ea pe o insulă pustie fata cu #valiza.

cu valiza la garavaliza cu calatoriivaliza vintagepovestea valizeigara de nord bucurestiin asteptarea trenuluifata cu valizapovestea valizeivaliza cu calatoriibanda rulanta gara de nordpovestea valizeipovestea valizeivise puse la respectcristina cu valizaforfota garii de nordpovestea valizeicalatorie nouaentuziasmul unei noi calatoriitabela de plecari gara de nordasteptand trenulcoborare din trentren in garapovestea valizeio noua calatoriepovestea valizei

[line]

Pozele astea geniale sunt semnate de my bestie, Costina. E un tânăr fotograf cu foarte mult potențial și deja lucrează la lansarea portofoliului său online. Între timp, o găsiți pe Facebook și pe Insta. Da, sunt tare norocoasă să o am prietenă! 🙂

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.