Bloggerii de travel se tot joacă de ceva timp leapșa cu niște întrebări de călătorie, iar de data aceasta a venitul rândul meu să răspund la ele.

Cine m-a provocat? Un cuplu tare-tare simpatic de călători, care au băut lumea asta în lung și în lat (și continuă să o facă) și s-au întors acasă cu niște poze absolut uluitoare. Îmi face mare plăcere să le citesc articolele drăguților de la prinlume.com și mă bucur că i-am cunoscut la #RDTC2016.

Unde ai zburat prima dată cu avionul?

Toate drumurile duc la Roma, nu? 🙂 Cel puțin, în cazul primului meu zbor, așa a fost! Am avut mari emoții, pentru că îmi doream de foarte mult timp să trăiesc senzația de la decolare și să văd norii pufoși ca o vată-pe-băț despre care tot auzeam. Nu mi-a fost deloc teamă, căci am iubit avioanele și aeroporturile din prima clipă, așa că m-am bucurat din plin de cele două ore de zbor. Călătorisem deja în ceva locuri din Europa cu familia, dar doar cu mașina, așa că primul check-in al viitoarei #valize a fost făcut cu mult entuziasm!

vacanta la roma colosseum

Numeşte trei lucruri esențiale pentru tine atunci când călătoreşti

Aparatul foto, smartphone-ul și….portofelul, baby! Pentru că e nevoie de un document care să demonstreze că fața ta e chiar a ta. Și de dineroooo, nu-i așa? Altfel, operele lui Gaudi rămân neadmirate, șezlongul de pe plajă gol și porția de fructe-de-mare nedevorată. Și care mai e sensul? Recunosc, sunt mult mai relaxată când portofelul este la Claudiu. Însă, când călătoresc fără el, sunt destul pe paranoică și mai am din când în când senzația că l-am pierdut. Panică, panică, panică! 🙂

aparat foto dslr

Cu cine ai vrea să călătoreşti?

Păi, în primul rând, cu Claudiu, să aibă grijă de portofel! 🙂 Ah, da…și pentru că iubim la fel de mult călătoriile, ne place să explorăm cât mai mult din locurile în care ajungem, suntem un cuplu foodie și vrem să încercăm toaaate preparatele locale tradiționale și pentru că ne înțelegem de minune! Ceea ce e crucial într-o vacanță, când trebuie să fii zen tot timpul!

Dar îmi place mult să merg în călătorii și cu fetele sau prietenii, să fim young&wild&free! 🙂

pe ghetar

vacanta cu prietenii

Ce loc din avion preferi: geam, culoar, mijloc?

Clar, la geam. Să văd tot ce se întâmplă, să încerc să ghicesc pe deasupra cărui râu trecem, să admir munții înzăpeziți și să văd primele imagini cu locul în care ajung, atunci când avionul se pregătește să aterizeze.

În poza de mai jos zburam noaptea din Boston către Chicago, cu multă oboseală la activ, dar cu și mai mult entuziasm.

langa hublou in avion

Iar aceasta este poate cea mai uluitoare poză făcută de mine până acum din avion. E greu să explici ce sentimente te încearcă atunci când vezi Big Apple pentru prima dată în stilul ăsta!

new york din avion

Cum „pierzi timpul” atunci când călătoresti?

Inițial, am fost tentată să îmi petrec călătoriile în goana după bifarea a cât mai multe obiective turistice, cu limba de un cot și cu bătături la tălpi. Din fericire, mi-am dat seama la timp că trebuie să existe un echilibru între a vedea cât mai multe locuri renumite și a te bucura de destinație în sine. Prin urmare, planul fiecărei călătorii cuprinde și momente de respiro, de relaxare, de bucurie, de desfătare. Pentru că așa mă întorc acasă și mai fericită.

Dacă este vorba de timpii morți din aeroport, de cele mai multe ori citesc, editez poze sau aștern pe hârtie impresii, informații sau prețuri de reținut, pe care mai târziu le folosesc în articole.

cafea cu priveliste

apa foarte limpede grecia

fructe exotice pe plaja

in hamac in austria

ia o carte cand astepti in aeroport

Numește câteva ţări prin care ai călătorit

Mi-aș dori ca lista să fie muuult mai lungă, dar lucrez la asta! Am ajuns până acum în Italia (cam de 6 ori), Spania, Germania (de 4 ori), Austria, Franța, Marea Britanie, Muntenegru, Rusia, SUA (de două ori), Grecia, Turcia, Ungaria, Olanda, Belgia etc. Și în Europa mai am ceva țări de bifat, dar atenția mea se îndreaptă de acum către Asia și Africa.

colaj calatorii

Care dintre acestea este preferata ta?

Probabil răspunsul următor te va dezamăgi: niciuna. Cum, nu ți-a plăcut nicio țară din câte ai vizitat? Cât de pretențioasă poți fi? De fapt, problema este că mi-au plăcut toate. Problema este că iubesc atât de mult să călătoresc, încât aleg să văd întotdeauna doar aspectele pozitive și lucrurile frumoase dintr-un loc. Problema este că m-aș întoarce încântată și din Somalia. Problema este că simt că aș înșela amintirile frumoase legate cu o anume țară, dacă aș spune despre alta că e preferata mea. Problema este că răspunsul meu va fi același și când voi fi cutreierat încă vreo 80 de țări!

globul pamantesc

Cu ce mijloc de transport îți place să călătorești?

Cu avionul, desigur. Mă bucur de fiecare dată când sunt printre nori. I belieeeeeeve I can fly! Dar îmi place foarte mult și sentimentul pe care ți-l dă un roadtrip cu prietenii sau o călătorie cu trenul.

in avion nori pufosi

roadtrip in sua

cu trenul in olanda

Numește un loc în care ai vrea să te întorci, din locurile deja vizitate

N-oi putea eu numi o țară preferată, dar știu sigur că m-aș întoarce în toate! Însă, cum mai am de ajuns în atâtea locuri minunate pe lumea asta și sunt de părere că elementul-surpriză este extrem de important, nu fac o prioritate din a mă reîntoarce undeva anume. Nu deocamdată.

Dar fac parte dintr-o generație foarte expusă la tot ce înseamnă cultura americană. Și pentru că am locuit acolo 4 luni, iar anul următor m-am întors în State pentru o altă vacanță de aproape o lună, mă simt cumva legată emoțional de tot ce presupune SUA. Dorul mă încearcă de foarte multe ori, de aceea știu că mă voi întoarce cândva, peste ceva ani. Data viitoare, am de gând să mă relaxez mai mult în Florida și să aleg poate o croazieră către Bahamas. Doar e vizavi! 🙂

Iar New York…este New York. Știu sigur că mă voi întoarce și mi-aș dori să fie în preajma Crăciunului, poate o escală în drum spre Hawaii. Probabil că sună ca niște vise, dar dacă îți setezi clar prioritățile, orice este posibil!

florida

new york de sus

Ai ceva pățanii interesante din categoria „M-am pierdut!”?

Dacă tot vorbeam mai devreme despre New York, trebuie să recunosc că mi-a dat cu eroare la un moment dat metroul din Big Apple. Hei, am o scuză, e totuși ditamai metropola, da? 🙂 În plus, știu că motivul pentru care n-am coborât la timp este că povesteam cu Claudiu despre ceva se pare foarte captivant, și ne-a cam furat peisajul. Puteam să reparăm ușor greșeala, dar următorul metrou în care ne-am urcat era unul rapid, care nu oprea în stația în care voiam noi să ajungem. Și uite așa am făcut o excursie subterană luuuungă prin NYC, spre disperarea prietenilor noștri care ne așteptau în Central Park. Oooops! 😀

new york harta

metrou new york

pe peron la metrou

Unde ai călători special pentru mâncare?

Andiamo a mangiare! În Italia, pentru că mâncarea este mi-nu-nată. Și deja stomacul meu protestează, semn că trebuie să schimb repede subiectul. Dar, cum aici am ajuns deja de șase ori, aș vrea să mă bucur pe viitor (nu știu exact ce înseamnă asta) de mâncarea tradițională din Thailanda și Maroc. Yum!

italia mancare

Care este următoarea ta destinație?

Orașul Luminilor. Paris. Always a good idea. De-abia aștept să povestim la întoarcere!

la turnul eiffel

Cum îți place să îți structurezi călătoria?

Ei bine, sunt prinsă la înghesuială, deci trebuie să recunosc: sunt cam travel nazi și un pic de control freak. Adică nu prea pot să las lucrurile la voia întâmplării. Eu am întotdeuna un plan. Și când nu merge ăla, apare altul de rezervă. Pentru că mă documentez foarte mult înainte de fiecare călătorie, de pe blogurile din străinătate, din ghiduri și de pe blogurile românești. De aceea, îmi place să cred că toate experiențele mele și ceea ce scriu pe blog sunt destul de bine documentate.

Desigur, e nevoie și de spontaneitate și de multe ori las lucrurile să se întâmple de la sine. Dar vreau să fiu sigură că nu ratez nicio experiență pe care mai târziu să o regret. Pentru că, așa cum spuneam, sunt prea multe locuri frumoase în lume, ca să mă consolez cu gândul unei dăți viitoare, care nu știu prea precis când va fi.

În plus, iubesc să mă documentez, să fac planuri, schițe ale itinerariului sau să încerc să aflu tips&tricks, lucruri mai puțin știute despre o destinație. Toate acestea fac parte din farmecul călătoriei. Dar, odată ce am pășit cu piciorul în aeroport, începe aventura. Și sunt dispusă să mă las și purtată de val. Pentru că acelea s-ar putea să devină cele mai frumoase clipe!

in aeroport

Pe cine provoci?

Pe Florin Arjocu de la drumliber.ro, de la care mă inspir pentru destinațiile din România. Bring it on, Florin! 🙂

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here