Pe o stradă cu case victoriene perfect aliniate, care coboară către o intersecție aglomerată cu Mini One-uri la semafor și pub-uri cu flori de-o parte și de alta, vei simți că ești la Napoli.

Spoiler alert: pe parcursul articolului îți voi oferi mai multe detalii despre cum poți câștiga două bilete de avion către destinația preferată, în cadrul unei campanii foarte frumoase gândite de Peroni. Dar nu înainte de a-ți spune cum e să mănânci pizza până nu te mai poți ridica de la masa! 🙂

Dacă ai citit din nou primul paragraf și încă nu are sens, lasă-mă să îți povestesc cum am găsit stilul de viață italian într-o trattoria de pe colț, unde am mâncat cea mai mare pizza pe care am văzut-o vreodată. La Pizza Metro, așa cum mă dă de gol numele, am avut în fața ochilor o pizza de un metru lungime, care m-a transpus instantaneu pe străzile din Napoli, acolo unde numai cu o vară în urmă am mâncat, m-am rugat și am iubit la Pizzeria Da Michele, făcută celebră de Julia Roberts în filmul Eat, Pray, Love.

Dar nu numai că gustul pizzei a fost unul autentic napoletan, fiind o rețetă de familie transmisă din generație în generație. Am savurat fiecare felie de Marinara și de Margherita (da, sunt o fată simplă când vine vorba de pizza preferată) ascultând conversații animate în italiană, însoțite de gesticulări largi, căci în jurul meu se aflau aproape numai italieni, care au ales să-și petreacă duminica într-un context familiar, pe fundalul sonor al refrenului clasic din Un italiano vero. Parlare, mangiare, cantare, cred că trebuie să luăm la pachet jumătatea cealaltă de metru!

Da, atmosfera și decorul au fost atât de autentice, încât m-am trezit la final spunându-i ospătarului grazie, deși mi-a vorbit în engleză. Din fericire, toți angajații sunt italieni, așa că am activat opțiunea lingvistică potrivită! Și nu, nu m-am așteptat deloc să revăd casele victoriene la ieșirea din pizzerie, pregătindu-mă să mă plimb mai degrabă pe o stradă îngustă, cu rufe atârnate la balcoane.

Însă experiența italiană din Londra nu s-a terminat odată cu pizza de un metru (din care am mâncat încă vreo două zile), căci următoarea oprire a fost la Mercato Metropolitano, un loc foarte frecventat de londonezi, pentru câteva motive bune: il bar del mercato, la gelateria del mercato, il cafe del mercato, pizza napoletana și trattoria del mercato. Pe scurt, pentru stilul italian pe care îl regăsești pe fiecare metru pătrat din piața cu mâncare delicioasă de lângă Borough Station.

Ca să fiu sinceră, mi-ar trebui cel puțin un an să mănânc în toate restaurantele italiene din Londra. Asta dacă m-aș ține de treabă și aș deschide în fiecare zi un meniu care se încheie cu Buon Appetito! Ceea ce vreau să spun este că stilul italian se află peste tot în Londra, italienii fiind o comunitate străină numeroasă în UK. Și, ce-i drept, britanicii le sunt mai mult decât recunoscători pentru upgrade-ul pe care aceștia l-au făcut ofertei culinare de pe insulă. Mai ales că o porție de pizza cu fructe de mare vine la pachet cu niște amintiri din vacanța însorită din Italia!

Așa-i că și ție ți se face dor de vacanță ori de câte ori te gândești la Bella Italia? Hai mai bine să lăsăm visele și să facem un plan prin care să pleci cu adevărat într-o călătorie în care să descoperi stilul italian! Sunt sigură că ai aflat deja că Peroni vrea cu orice preț să te trimită în vacanță, deci nu lăsa să treacă pe lângă tine șansa de a câștiga două bilete de avion către o destinație preferată de pe harta lumii!

Deci, care e planul?

Pasul 1: intră pe peroniitaly.ro

Pasul 2: alege o destinație preferată de pe hartă unde poți descoperi stilul italian

Pasul 3: introdu datele personale

Pasul 4: asigură-te că #valiza este pregătită, în caz că te afli printre câștigători!

Arrivederci! 

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.