#Valiza a răspuns imediat la ușă atunci când cei de la Wizmo (o platformă foarte cool de anunțuri imobiliare) au fost curioși să vadă cum arată casa unei călătoare. A scos dintr-unul din buzunarele sale pline cu amintiri din vacanțe aparatul foto și a făcut turul casei. N-a rămas neimortalizat nici tabloul imens cu Brooklyn Bridge din living, nici suvenirurile simpatice din bucătărie, nici biroul vesel colorat în verde-crud și cu atât mai puțin terasa, unde e cea mai mare atmosferă de vacanță din întreaga casă.

casa unei calatoare

living calatoare

DSC_0008-2

perna New York

Mai mult decât atât, a scos și un pix și o foaie de hârtie, pe care s-au așternut rapid niște sfaturi pentru cei care vor să-și pună amprenta călătoriilor în propriile locuințe.

Sfaturi utile în amenajarea casei pentru cei care iubesc să călătorească

  • Încercați să nu cumpărați suveniruri inutile din vacanțe de care să vă împiedicați prin casă și pe care, într-un final, să le adunați într-un sac aruncat prin debara.
  • Căutați să alegeți obiecte tipice destinației în care ajungeți, dar care să se potrivească cu decorul casei voastre sau care să aibă o utilitate imediată. Fie că este vorba de o lampă vintage, un elefant decorativ sau niște solnițe simpatice.
  • Dacă asta vă definește cu adevărat, lăsați-vă conduși de pasiunea pentru călătorii în decorarea casei. Acum există atât de multe obiecte și patternuri travel-related în magazine, încât ar fi păcat să nu călătoriți în jurul lumii, doar trecând din living în dormitor.
  • Dacă vă doriți foarte să ajungeți într-un loc, decorați-vă casa cu un obiect care să vă aducă aminte de acea destinație. Va fi, în același timp, un reminder al visului vostru și vă va ambiționa să îl transformați mai repede în plan. Eu mi-am pus în dormitor un tablou cu Brooklyn Bridge care lumina seară de seară pe perete, încărcat de-a lungul zilei de razele soarelui, iar la scurt timp am căutat acel loc în New York, pentru avea și în realitate în fața ochilor mei exact aceeași panoramă. Acum, mi-am cumpărat o tablă de șah dintr-un magazin peruvian de pe Calea Victoriei, cu incași vs. conquistadori spanioli și lame în loc de cai, și ceva îmi spune căanul viitor voi ajunge în Peru. Credeți-mă, funcționează! 
  • Încercați să vă confecționați tot felul de obiecte cu amintiri din călătorii: un borcan cu monede din întreaga lume, o hartă pe care să aplici poze în dreptul fiecărui loc vizitat, cutii cu fotografii din diverse destinații etc. Eu m-am ocupat deocamdată doar de borcan, în care am adunat bahți, dirhami, lire sterline, dolari, zloți, kuna, leva, lire turcești și alte bancnote din diverse colțuri ale lumii. Se umple încet și sigur! 🙂

Borcan cu bancnote și monede din toată lumea

Personal, simt că nu sunt făcută pentru a locui în aceeași țară întreaga viață. Știu sigur că #valiza mă va purta pe multe coordonate geografice, unde mă voi adapta la alte culturi & obiceiuri și voi interacționa cu tot felul de oameni. Ba chiar în unele locuri voi rămâne pentru mai mult timp și mă voi pierde printre localnici.

Însă se spune că acasă este acolo unde sunt cei dragi. Asta nu se va schimba niciodată, indiferent în ce parte din lumea asta voi ajunge să locuiesc. Tot aici, în România, mă voi simți cu adevărat acasă și mă voi întoarce întotdeauna cu drag la obiectele familiare care amintesc de momente fericite. 

birou verde

magneti birou

croissant franța

valiza cu calatorii

Dacă vrei să vezi întregul material despre casa în care se întoarce #valiza din fiecare călătorie, încărcată cu daruri pentru cei dragi, intră pe blogul Wizmo. Vei găsi acolo povestea completă și o mulțime de alte poze din colțurile casei care mă fac să mă simt cel mai mult în vacanță! 🙂

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.