Da, sună confuz, dar se poate. Pentru că Blaxy Premium Resort&Hotel, situat în zona localității 23 August (Olimp), a adus și în România conceptul de proprietate periodică. Este vorba despre un complex în cadrul căruia îți poți cumpăra un apartament pe litoral care să fie al tău timp de o săptămână sau mai multe din an, pentru toată viața.

Spre exemplu, te uiți în calendar, faci niște calcule și, într-un final, îți alegi ultima săptămână din luna iulie. Începând din momentul achiziției condo-ului (cameră de 32 mp), în fiecare an te poți duce în acea perioadă la mare, chiar la tine acasă. Prețurile variază între 5 500 și 9000 de euro, dar pentru că este în sezon estival, tu vei da probabil în jur de 8000 de euro pentru sfârșitul lui iulie, mai ales dacă îți dorești un condo cu vedere la mare.

apartament pe litoral

Pentru orice condo cumpărat la Blaxy se face contract de vânzare-cumpărare la notariat și se poate plăti în rate, cu carduri la Banca Transilvania sau Garanti Bank. Odată ce ai achiziționat apartamentul, nu mai trebuie să plătești decât o taxă de administrare de 75 euro pe an, care include întreținerea, asigurarea de locuință și impozitul către stat. Apoi, cum se apropie sfârșitul lunii iulie, îți pregătești #valiza și te muți pentru o săptămână în locuința ta de la mare! 🙂

Dacă nu poți ajunge într-un an pe litoral, îți trimiți prietenii sau închiriezi apartamentul și mai scoți și niște bani de pe urma lui. În plus, condo-urile pot fi lăsate moștenire, vândute, închiriate, ipotecate sau introduse în circuitul hotelier. Iar dacă vrei să faci o investiție mai mare și achiziționezi cel puțin 4 condo-uri în valoare de minimum 25 000 euro, le poți subînchiria  înapoi resortului și investiția se va amortiza în 5 ani.

Dar ceea ce mă încântă poate cel mai tare este că, dacă devii proprietar al unui condo la Blaxy, te poți înscrie în comunitatea Interval International, unde ai posibilitatea ca, în loc să vii la sfârșitul lunii iulie la tine acasă pe litoralul românesc, să pleci într-unul dintre cele aproximativ 3 000 de locuri din străinătate, în destinații precum Singapore, Hawaii, Elveția, Marea Britanie, SUA, Tenerife, Brazilia, Grecia sau Spania. Dai la schimb un condo în 23 august pe un alt condo în Maui sau în Rio de Janeiro. Nu sună tare? Desigur, e posibil să ai nevoie de două săptămâni cumpărate într-un apartament pe litoral în România pentru a se echivala cu o săptămână în Singapore sau SUA. Dar tot este o oportunitate interesantă pentru cei care își permit o astfel de investiție.

Dar, îți spun un secret: eu am fost săptămâna aceasta în vizită la resortul din 23 August și am o altă veste bună. Blaxy Premium Resort &Hotel va funcționa începând din vara lui 2016 și ca hotel, punând la dispoziție servicii turistice publicului larg, nu doar celor care au achiziționat un apartament în cadrul complexului.

Costul unui sejur variază între 360 și 670 lei/ cameră/noapte,incluzând o cameră tip condo pentru doi adulți și doi copii, micul-dejun și accesul la toate facilitățile resortului. Dacă îți dorești regim de pensiune completă, trebuie să mai achiți o taxă de 90 lei/zi de persoană.

Aici, investitorii s-au mai gândit la o strategie de transformare a turiștilor în proprietari. Dacă mergi într-un sejur la Blaxy și îți place atât de mult încât te hotărăști să cumperi un apartament, din prețul acestuia va fi scăzut prețul sejurului.

apartament pe litoral

În timp ce îmi făceam temele pentru articol, am intrat pe site-ul resortului, pentru care primește o bilă albă din #valiză, căci am găsit informațiile destul de bine structurate și conceptul Blaxy clar explicat.

blaxy

Cu ce mi s-a părut mie că se diferențiază Blaxy de alte hoteluri de pe litoral? Trebuie doar să menționez că este vorba despre un investitor turc care vrea să aducă Antalya în România și probabil vei înțelege. 72 000 metri pătrați de piscine, kids club, un amfiteatru în aer liber, dar și o plajă privată cu două beach baruri, la care se ajunge printr-o alee amenajată prin pădure. Plus 540 de camere pregătite pentru turiști și proprietari. Asta există deja în momentul de față.

Dar proiectul este mult mai amplu, iar pe viitor se dorește construirea unei baze de tratament (SPA, antiaging, apă termală), a unei piscine olimpice, a unei săli de conferințe de 1000 de locuri, a unei berării și a unui hotel propriu-zis. Este vorba despre o investiție de peste 100 milioane de euro, a cărei finalizare se preconizează în termen de 3 ani. Eu mi-aș dori tare mult să le iasă și să se țină de cuvânt cu tot ce și-au propus, pentru că aș fi fericită să avem un astfel de resort pe litoralul românesc, care să le facă cu ochiul și străinilor, în cele din urmă.

În momentul de față mi s-a părut puțin nefinisat pe alocuri, dar probabil sunt chestiuni care se vor rezolva până se dă startul sezonului. Atuu-ul principal pe care îl are hotelul este pădurea prin care treci ca să ajungi la plajă, în care se vor face tot felul de activități, atât pentru adulți, cât și pentru copii. În schimb, un dezavantaj, din punctul meu de vedere, este că trebuie să traversezi calea ferată pentru a ajunge la plajă. Dar se va construi un pasaj subteran care va rezolva și această problemă, iar în momentul de față există un angajat al hotelului care supraveghează permanent trecerea căii ferate.

Tot un atu este și mâncarea, preparată de bucătari turci specializați în domeniul hotelier. Și cine a fost în Turcia știe deja că asta va face sejurul și mai frumos! 🙂

pui la gratar cu cascaval

eclere

bucatar turc

Un alt atu mi se pare orientarea către programele de animație. Chiar începând din vara aceasta, vor exista servicii de entertainment, iar primul eveniment din amfiteatrul Blaxy va fi un concert al trupei Vunk, care va avea loc între 10-12 iunie.

animatie copii

Iată cum arată un condo

camera de hotel blaxy

apartament pe litoral

Iar aceasta este priveliștea

Priveliste hotel litoral

Deci, facem o recapitulare. Avem condo-uri de lux, piscine, activități pe plajă și în pădure, evenimente în amfiteatru și mâncare bună, în cel mai mare resort de la Marea Neagră. Sună tare bine, așa-i?

Recunosc, pozele cu soare nu sunt făcute de mine, dar sunt foarte recente. Eu am vizitat resortul într-o zi tare mohorâtă, în care am văzut pentru prima dată marea pe ploaie. M-am udat până la piele, dar tot n-am rezistat tentației de a alerga puțin pe plajă, în căutare de scoici și melci. Pentru că marea este minunată, indiferent de situație!

la mare pe ploaie

la mare pe furtuna

Dar promit că voi reveni la Blaxy și pe vreme însorită, când voi scoate din #valiză un review complet al resortului. Să vină vara cât mai repede! 🙂

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.