Hei, tu! Dacă ai dat click pe articol, înseamnă că ești în căutarea unui loc de evadare în mijlocul naturii. Vrei să pui pe pauză grijile, termenele-limită și să uiți de tehnologie. Vrei să te relaxezi și să te bucuri de fiecare gură de aer proaspăt, de fiecare fir de iarbă verde și de fiecare clipă de liniște. Îți dorești să ai în fața ochilor peisaje de poveste autentice românești. Și poate să încerci să călărești pentru prima dată. Da, tare mult ți-ar plăcea să te împrietenești cu un căluț blând, care să te poarte pe dealuri împădurite și pe pajiști neumblate!

in mijlocul naturii

Și tocmai când voiai să pui stop fanteziei și să te întorci la tabelul tău din Excel, vin eu și îți spun că am găsit acel loc. Da, chiar există ! La doar două ore de București, pe coama unui deal înconjurat de munții Leaota, la mai bine de 3 km de cea mai apropiată locuință din localitatea Runcu, se află Potcoava Mountain Hideaway. În camere nu există televizor, wifi-ul poate fi oprit și tot ce-ți rămâne de făcut este să te bucuri de peisajele minunate din jur. Și să faci cunoștință cu cei 10 cai superbi din rasa Haflinger, adevăratul motiv pentru care acest loc a apărut.

pensiunea potcoava

natura

cai haflinger potcoava

Unde se află

În localitatea Runcu, la poalele munților Leaota, în nordul județului Dâmbovița. În cifre, asta înseamnă la o distanță de 32 km față de Târgoviște, 35 km față de Sinaia, 78 km față de Ploiești, 81 km față de Brașov, 102 km față de Pitești și 115 km față de București.

Facilități

Pensiunea dispune de 13 camere duble, amenajate simplu, dar tradițional. Și, după cum spuneam, fără televizor. Doar cu un balcon ce vine la pachet cu niște priveliști fantastice.

potcoava

camera pensiune

balcon potcoava

La recepție există totuși o zonă de lounge cu TV, în caz că nu vrei să ratezi ceva important, cum ar fi un meci de la Euro. Tot aici găsești o mulțime de cărți despre echitație sau dezvoltare personală, pe care iarna le poți citi lângă șemineu. Nici nu vreau să mă gândesc ce peisaj ai în fața ochilor când ninge!

semineu pensiune

IMG_0595

carti cai

IMG_0268

Sala de mese este tare simpatică, decorată în culori vesele. Mâncarea este servită în sistem de bufet, astfel că sentimentul de intimitate, pe care ți-l lasă întreaga pensiune, devine și mai pregnant. Eu am simțit de fiecare dată că iau masa acasă la cineva drag. 🙂

sala de mese potcoava

meniul zilei

mancare potcoava

clatite

mic dejun munte

Highlight-ul pensiunii este totuși zona de manej, unde vei intra în contact cu căluții, la prima lecție de echitație. Desigur că te poți duce să îi admiri și în restul timpului, pentru că sunt tare frumoși și blânzi. După cele patru zile petrecute la Potcoava, m-am convins: caii sunt terapie curată! Emană atât de multă energie pozitivă, încât până și cel mai încrâncenat oaspete se va relaxa cu siguranță în preajma lor.

cal herghelie

caluti

prima lectie de echitatie

echitatie

Lângă pensiune există un mic loc de joacă pentru copii, prin urmare escapada la Potcoava este o idee potrivită și pentru familii.

loc de joacă copii

Poate n-ai fi crezut, dar pensiunea are și un mini SPA, cu o încăpere salină, saună, masaj și jacuzzi. După o lecție de călărie, mie mi s-a părut cum nu se poate mai potrivit să savurez un pahar de vin marca Château Vartley în jacuzzi. Mai ales că am avut parte de un super view, exact ca-n revistele de lifestyle ! 🙂

vin la jacuzzi

vin cu priveliște

Puncte tari-> ce mi-a făcut escapada mai frumoasă

  • se află foarte aproape de București, astfel că pe drumul de doar două ore (traseu București-Târgoviște-Fieni-Runcu) abia ai timp să verifici ultimul mail, să citești ultima știre, să dai ultimul like pe Facebook și să ceri ultima viață la Candy Crush, înainte de a ajunge la ascunzătoarea din munți, unde vei uita cu totul de tehnologie ;
  • amplasarea este absolut minunată. N-ai cum să te saturi privind în jurul tău, chiar dacă stai o săptămână întreagă. Peisajele sunt magnifice!
  • construcția și detaliile amenajării interioare au fost realizate cu ajutorul unei echipe de meșteri populari, ceea ce oferă o notă autentică și o stare de bine.
  • nu ești limitat doar la zona de manej, astfel că poți explora împrejurimile călare pe Stuart, Peggy sau Royal Lady și te poți bucura de natură dintr-o cu totul altă perspectivă.
  • mâncarea este foarte bună și asta se datorează bucătarului care folosește doar ingrediente naturale. Practic, totul are gust homemade. N-are sens să îți povestesc despre pâinea aburindă cu semințe, proaspăt scoasă din cuptor, despre bulzul neamaipomenit completat de mâncarea făcută la ceaun, de negresa pufoasă cu ciocolată sau de cele mai bune brioșe pe care le-am mâncat vreodată. N-aș vrea să te torturez ! 🙂
  • există și alte activități pentru cei care nu doresc să călărească : pot merge la micul spa, pot să se plimbe cu bicicletele prin împrejurimi, pot merge la picnic, pot juca tenis de masă ori darts sau pot împrumuta cărți din zona de lounge. Variantele sunt nenumărate și în cască mi s-a suflat că, pe viitor, vor fi și mai multe !
  • angajații sunt localnici din apropiere, astfel că pensiunea este cel mai mare angajator din zonă.

Puncte slabe -> unde mai trebuie lucrat

  • mă tot chinui să caut ceva de scris aici. Orice idee îmi vine în minte este rapid demontată de discuțiile avute cu proprietarii pensiunii. Pentru că știu că se străduiesc să aducă totul către perfecțiune și au niște planuri de viitor uimitoare. Încă au mici probleme legate de logistică și aprovizionare, dar chiar lucrează la asta. Mi-au povestit despre ce urmează să facă la Potcoava offtherecord, așa că nu pot dezvălui nimic încă. Însă tot ce trebuie să știi este că locul ăsta deja minunat se va transforma într-un superlativ absolut !

peisaj potcoava

Potcoava Mountain Hideaway nu a apărut peste noapte și nici din întâmplare. Este rezultatul eforturilor unor oameni extrem de pasionați de echitație, doi frați bucureșteni (Ionuț și Marian Popescu) care au studiat multe astfel de locuri din străinătate înainte să dea startul proiectului. Și pentru că este un business născut din pasiunea pentru cai, ei au mers mai departe și au organizat un festival prin intermediul Asociației Ride Wild Carpathia, care să promoveze zona și turismul ecvestru.

Am participat și eu anul acesta la prima ediție a Haidook Summer Fest, care a avut un program tare interesant. Printre ceaunuri cu mâncare tradițională, s-a strecurat și umorul simpaticilor de la Radio ZU- Flick și Popescu. Ei au prezentat concursuri de gătit, au interacționat cu localnicii și i-au făcut intrarea lui Mihai Mărgineanu. Dar noutatea a venit din partea unor oameni extrem de talentați, care au făcut un super show de volteo cu caii. Este vorba despre niște spanioli din Andaluzia, pe nume Yannis Madrid și Guillem Fernàndez Valls. Atenție: cel din urmă a lucrat cu soldații din Game of Thrones și a prezentat publicului niște momente de cascadorie!

Însă capul de afiș al evenimentului a fost Miron Bococi, un român stabilit lângă Barcelona, supranumit vrăjitorul de cai. Recunosc, inițial am crezut că este doar o prezentare de marketing, dar am fost total uimită de relația pe care el a reușit să o creeze cu caii. Este absolut captivant tot ce face!

dresor de cai

alergare în manej

spectacol cai potcoava

miron bococi cai

Dacă vrei să vezi cum a arătat festivalul, iată un video filmat din dronă de Călin Stan:

Una peste alta, prima ediție a Haidook Summer Fest a fost reușită. De aceea, ar fi bine să treci festivalul pe listă pentru anul viitor, presimt că va fi și mai spectaculos! Și pentru că evenimentul a fost fix după Ziua Iei, nu puteam să am un altfel de outfit decât tradițional! 🙂

ie românească

Nota din #valiză

Eu m-am simțit tare, tare bine la Potcoava. Și asta se reflectă și în nota pe care pensiunea o primește!

nota

Fă-ți o rezervare

Solicită o ofertă pe site-ul pensiunii sau fă o rezervare pe booking.com. Nu pot da exemple de prețuri exacte, pentru că acestea variază în funcție de sezon. Dar, ca idee, o cameră dublă costă în jur de 180 RON/ noapte. În plus față de acest preț, o oră de călărie în manej costă 80 RON/persoană, iar în afara zonei special amenajate (pe dealurile împădurite) costă 60 RON/persoană.

Gata! Ultimul contact cu tehnologia îl folosești să faci rezervarea și apoi pornești la drum către ascunzătoarea din munți, bine? 🙂

pensiunea potcoava

pensiune la munte

vin in natura

Peisaj Runcu

potcoava mountain hideaway

verde natura

escapada in natura

munti potcoava

[line]

Acest articol a fost scris în urma infotripului “RomâniaAutentică: călărie și relaxare la Potcoava” organizat de Turism Market și Potcoava, în parteneriat cu Romanian Art & Craft.

infotrip potcoava

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.