Te-ai gândit vreodată că într-o escapadă de weekend poți îmbina trecutul și viitorul? Vechiul și noul? Clasicul și modernul? O clădire istorică din secolul al XIX-lea, cu arcade și mobilă veche versus un ansamblu nou, minimalist foarte modern, cu geamuri mari din sticlă și linii simple? Fie că te-ai gândit sau nu, răspunsul este Hotel PRIVO din Târgu Mureș.

Suntem obișnuiți să criticăm turismul românesc. Să arătăm cu degetul către infrastructura precară. Să dăm din cap dezaprobator cu privire la servicii și să oferim review-uri negative imediat ce ne întoarcem acasă. Dar ce-ar fi dacă ne-am uita puțin mai bine în jur și am descoperi că există niște locuri în România care spun povești frumoase despre turismul nostru?

revista hotel privo

Unde este situat

Hotelul este amplasat într-o zonă liniștită din Târgu Mureș, la 500 de metri de centrul orașului și de principalele obiective turistice. Mi s-a părut că situarea hotelului ceva mai departe de agitație dă sentimentul de intimitate și relaxare.

priveliște hotel privo

De ce l-am ales

Pentru că am fost dintotdeauna fascinată de contrastul dintre vechi și nou. Iar când am auzit de conceptul hotelier din România unde nu faci decât doi pași între secolul 19 și secolul 21, mi-am zis că trebuie să ajung la PRIVO. Practic, hotelul este ca o mașină a timpului, iar tu poți să alegi dacă rămâi în trecut sau faci saltul către viitor.

vechi și nouclasic si modern

Facilități

După cum spuneam, la PRIVO vei fi pus în fața unei decizii dificile: să alegi o cameră somptuoasă cu mobilier vechi și candelabre elegante sau una minimalistă, ultramodernă, cu dușul ori cada în mijlocul camerei? Decisions, decisions!

Villa Csonka, împreună cu parcul de 3 500 mp, sunt monumente istorice și pot fi admirate din orice punct al hotelului. Stilul Art Nouveau readuce atmosfera de secol 19 din Târgu Mureș, iar mobila Thonet și Art Deco, cu o vechime de peste 100 de ani, vin în sprijinul autenticității sale. Vila dispune de trei camere și trei apartamente- fiecare cu un design unic, dar toate având un aer nobiliar pe care îl sesizezi de îndată ce pășești în încăperile elegante.

vila csonkafotograf csonkavilla-csonka-classic-suite3villa-csonka-classic-suitevilla-csonka-classic-suite2mobila veche restaurataparc vila csonkavila csonka cu parccalatorie in targu mures

Pe de altă parte, hotelul pune accentul pe confortul modern. Camerele sunt spațioase și luminoase, cu mult alb și accente electrice de culoare. Detaliile fac diferența, așa că vei sesiza asta peste tot: dulapurile se deschid doar apăsând ușor cu degetul pe ușă, coridoarele complet albe maschează ușile și modul de acces în camere, priveliștea asupra orașului îți aduce în prim-plan turlele bisericilor și clădirile reprezentative, patul este extraordinar de comod, iar amplasarea căzii sau dușului în mijlocul camerelor exclusive de 5* (mai scumpe, ce-i drept) este o abordare pe cât de îndrăzneață, pe atât de interesantă.

hotel privo usi albeprivo-king-roomprivo-suite_5stars privo_exclusive_room_bathtub_5stars_1privo-exclusive-room-shower-5starsrelaxare hotelbaie hotel privoproduse ingrijire personalatelefon hotel privorelaxare camera de hotelprivo-exclusive-rom-bathtub-5starsprivo_suite_5starshotel privo targu mures

privo-playground

Zona de lounge este la fel de modernă și colorată, aflându-se vizavi de recepție, unde orhideele îți urează un bun-venit promițător.

lounge hotel privoreceptie hotel privoorhidee movorhidee ornamentaledecor privo

Restaurantul

Mulți ajung la PRIVO datorită notorietății restaurantului din cadrul hotelului. Acesta are o capacitate de 180 de locuri și oferă un meniu a la carte cu specific internațional. Nu prea m-am putut bucura de el, pentru că era rezervat pentru o nuntă, care părea un eveniment reușit. Da, am spionat puțin petrecerea! Dar am încercat din preparatele delicioase care mi-au fost aduse pe terasă, deci pot confirma: și gastronomic vorbind, PRIVO este o alegere excelentă.

restaurant privorestaurant hotel privorestaurant nunta privo

Barul din lobby și micul-dejun

Barul din lobby urmează aceeași linie minimalistă și oferă priveliști frumoase către Vila Cskonka și către oraș. Aici am luat și micul-dejun, care chiar mi-a plăcut din toate punctele de vedere (dacă ai mai scotocit prin #valiză, știi că micul-dejun e foarte important pentru mine).

bar din lobbymic-dejun privomic-dejun privomic-dejun hotel privo

Terasa barului, cu panoramă asupra orașului și a parcului, mi-a plăcut tare mult. Dacă aș locui în Târgu-Mureș, ar fi probabil locul meu preferat de ieșit la o cafea.

terasa hotel privoterasa perne coloratefrappe terasa

Enoteca

Hotelul dispune și de o enotecă, cu o cameră pentru servirea vinurilor și o alta dedicată depozitării și tezaurizării acestora. Fie că pur și simplu îți plac vinurile, fie că ești în căutarea unui loc pentru degustări profesionale, sommelierul casei îți va face cele mai potrivite recomandări.

enoteca hotel privoprivo-wine-cellar2privo-wine-cellar

Wellness SPA

Oaspeții hotelului beneficiază de acces gratuit la Jacuzzi, Finnish Sauna, Infrared Sauna și fitness. Contra cost poți apela la servicii de masaj (facial, anticelulitic, de relaxare, reflexoterapie etc.). Un SPA mic, dar foarte intim și relaxant, cu o terasă de unde poți admira orașul. Când spun că vei ieși de acolo revitalizat, chiar nu este o exagerare.

fitness hotelzona de spajacuzzi hotel privoterasa spa privo

Sălile de conferință

PRIVO este și o destinație business, de aceea dispune de trei săli de conferință cu tehnologie de ultimă generație, hotelul fiind gazda a numeroase evenimente și teambuilding-uri.

sali de conferintasala de conferinta hotelSala de conferinta privohotel privo business

Activitati si excursii optionale

Pentru cei care cred că se vor plictisi la Târgu Mureș am scos recent din #valiză un articol special. Acum vin în completarea acestuia, cu nenumăratele activități si excursii pe care hotelul  PRIVO le pune la dispoziția oaspeților:

 • Degustare de vinuri în enoteca PRIVO cu somelierul casei
 • Wine pairing sau fine dining la PRIVO
 • Turul orașului Târgu Mureș
 • Vizită la grădina zoologică din Târgu Mureș
 • Squash, paintball, tir cu arcul, săritură cu parașuta sau paragliding în Târgu Mureș
 • Călătorie cu balonul deasupra orașului Târgu Mureș
 • Show ecvestru și cină rustică la Bardești (lângă Targu Mureș)
 • Tururi pe bicicletă în zona Viscri – Sighișoara
 • Vizite și degustări de vinuri la crama Villa Vinea sau la alte crame din vecinătate
 • Vizite la Sighișoara sau Viscri
 • Vizită la salinele Turda sau Praid
 • Adventure Park Sovata
 • Rafting, caiac sau canoe pe râul Mureș
 • Workshopuri: tehnici de degustare la PRIVO, cooking la Viscri
 • Vânătoare de trufe în Transilvania

PUNCTE TARI -> ce mi-a făcut weekendul mai frumos

 • În mod cert, primul este contrastul minunat dintre vechi și nou, clasic și modern. Mi se pare o abordare extrem de ingenioasă, pe care în România n-am mai găsit-o nicăieri. Cel puțin, până acum.
 • Design-ul ergonomic, minimalist, modern, cu mult spațiu și lumină din belșug. Plus accentele de culoare!
 • Amplasarea aproape de centrul orașului, dar totuși într-o zonă mai liniștită și relaxantă;
 • Micul-dejun variat și preparatele delicioase din meniul a la carte al restaurantului;
 • Atitudinea politicoasă și atentă a personalului, ceva ce găsești într-adevăr rar în România;
 • Deși pentru alții poate fi un punct slab, eu cred că SPA-ul de dimensiuni mai mici oferă un sentiment de exclusivitate și intimitate. În lumea jacuzzi-ului și a saunei finlandeze, nu mai există nimic altceva decât liniște și relaxare, iar asta mi-a plăcut mult. Este ideal pentru un weekend romantic în cuplu;
 • Activitățile și excursiile diverse pe care hotelul le pune la dispoziția oaspeților. Este o altă dovadă că cei de acolo își doresc să ofere o experiență cât mai frumoasă celor care le trec pragul;
 • Nu influențează experiența oaspeților, dar spune ceva despre hotel și poate fi considerat un punct tare: numeroasele premii naționale și internaționale pe care hotelul le-a obținut în cei trei ani de la deschidere, inclusiv Best Luxury Design Hotel la Gala World Luxury Hotel Awards (2015, în Hong Kong) și Fine Dining Cuisine la Gala World Luxury Restaurant Awards (2016, Elveția). Plus certificate de excelență de la Tripadvisor.

hotel privo premii

PUNCTE SLABE ->  unde mai trebuie lucrat

 • Mă tot gândesc, dar nu îmi vine nimic în minte. Brainstormingul e inutil. Căutarea nu aduce niciun rezultat!

Nota din #valiză

Mi-a plăcut atât de mult hotelul, încât nu-i pot găsi niciun neajuns. Nu primește nota maximă din simplul motiv că aștept să o dau unui hotel cu vreo duzină de stele sau ceva de genul. Nu pentru că n-ar merita-o din plin! Cele 4 stele ale hotelului PRIVO depășesc cu mult unele unități de cazare cu o stea în plus. Prin urmare, nota din #valiză este…

nota

Fă-ți rezervare

Intră pe site-ul oficial al hotelului și fă-ți o rezervare.

hotel privohotel privo parcarehotel privo

PRIVO mi se pare un loc ideal pentru teambuildinguri sau altfel de evenimente corporate. Este o alegere inspirată și pentru familiile care își aduc copiii la cea mai mare și mai frumoasă grădina zoologică din țară- grădina zoologică din Tg.Mureș și care sunt în căutarea unui hotel confortabil, cu servicii ireproșabile și cu un mic loc de joacă în aer liber. Dar, mai presus de orice, mi se pare o alegere excelentă dacă vrei să-i faci o surpriză iubitei de aniversarea voastră. Sau fără motiv. Pentru că….no reason is always the best reason! 🙂

 

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.