Da, ai ghicit. Sunt genul de persoană care se întoarce din vacanță cu #valiza plină cu suveniruri. Pentru că îmi doresc să aduc cu mine acasă măcar o părticică din atmosfera locurilor pe care le văd. Mai ales atunci când nu călătoresc alături de persoana iubită și nu pot împărți cu EL micile bucurii.

Dacă ești și tu la fel ca mine, probabil înțelegi de ce m-am entuziasmat atât de tare când am descoperit pentru prima oară acum ceva ani în aeroportul Otopeni suvenirurile românești de la Art&Craft. M-am bucurat pentru bucuria călătorilor în mâinile cărora vor cădea frumoasele vase de ceramică de Corund, în #valizele cărora vor ajunge tricourile cu Dracula și pe frigiderele cărora vor apărea magneții colorați cu Sighișoara ori București.

Am fost tare încântată să îmi imaginez traseul pe care îl vor avea suvenirurile în lumea întreagă. Poate o cutie cu prune în ciocolată va face fericit un copil grăsuț din California, rămas cu bunicii cât timp părinții au cutreierat Europa în lung și-n lat. Sau poate o ie cu flori roșii va fi purtată cu mândrie de soția creolă a unui om de afaceri din Cape Town. Ori poate o vază din ceramică cu câteva lalele proaspete va aduce bucurie în suflet unei mame cu păr alb de lângă Rotterdam, emoționată de întâlnirea cu fiul pe care îl vede prea rar. Sau e posibil ca o simplă sacoșă cu inimioare colorate să fie declarația de dragoste a unui tânăr timid din Osaka.

dulciuri suvenirsuveniruriie romaneascasuveniruri romanestisuvenirurisuveniruri autentice

Pentru că fiecare suvenir spune o poveste. Iar România are în sfârșit ce să le ofere turiștilor, pe lângă amintiri frumoase din Maramureș ori Transilvania.

Dar, vestea bună de azi este că, pe lângă zonele cu suveniruri din aeroporturi, Romanian Art&Craft are acum un site nou-nouț (www.artandcraft.ro), foarte ușor de navigat și simplu de găsit o grămadă de lucruri frumoase și autentice.

suveniruri romanesti

Pe site vei găsi și o secțiune cu colecțiile marca Art&Craft, despre care mi se suflă în cască că în curând vor deveni mai numeroase.

colectii suveniruri

Și acum au și o secțiune de blog, unde poți găsi poveștile produselor, articole despre meșteșuguri și tradiții, precum și recomandările lor cu privire la opere de artă sau locuri frumoase din România.

povestiblog

mestesuguri

recomandari

Îmi plac brandurile care vor să se diferențieze pe piață prin dedicare și idei frumoase. De aceea, nu pot decât să aplaud campania celor de la Romanian Art&Craft, prin care aceștia susțin meșterii populari din România. Este vorba despre niște video-uri filmate acasă la meșterii din Bucovina cu care brandul colaborează pentru produsele de artă populară, în care sunt prezentate etapele de realizare ale acestora și mai ales talentul unor oameni simpli. Talentul românilor noștri pe care ar trebui să îi apreciem mai mult. Valorile noastre autentice de care n-ar trebui să uităm. România noastră.

Din câte am înțeles, alături de fiecare produs de artă populară de pe site, va fi integrat curând și câte un video de prezentare, în care vizitatorii vor putea vedea exact procedeul de realizare a acestuia (spre exemplu, arta încondeierii ouălor). Mie mi se pare o idee foarte bună și care aduce valoare adăugată experienței de achiziționare de pe site. Și, pentru a ajunge la cât mai multă lume, aceste filmări vor fi redate și pe niște plasme în aeroporturi. Însă, momentan, putem să le vedem doar pe canalul de Youtube al celor de la Romanian Art&Craft.

Eu n-am putut să mă abțin (chiar dacă nu am scuza turistului în vacanță) și mi-am luat o ie tare frumușică, cu care am sărbătorit românește de ziua mea la Paris. Acum aștept și Ziua Internațională a Iei (24 iunie), să o scot din nou din #valiză! 🙂

ie la paris

Mi-am mai ales (normal, doar nu era să mă opresc doar la un articol!?) și o sacoșă cu inimi colorate care mi s-a părut foarte potrivită pentru vacanța din vara aceasta, plus un tricou cool cu mesajul ‘Kiss me, I’m not a vampire’, pe care de-abia aștept să îl port!

sacosa

suveniruri tricou

Mie îmi plac tare, tare mult produsele Romanian Art&Craft și sunt foarte mândră că tradițiile și obiceiurile românești depășesc granițele țării sub forma unor suveniruri atât de frumoase! #Românianoastră

suveniruri romanesti

Casa dulce casa

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here