Dacă autoritățile din domeniul turismului nu prea au în plan nicio strategie de promovare a turismului românesc, singura noastră șansă rămân niște oameni cu idei frumoase. Așa se face că Art&Craft, împreună cu draga de Raluca de la Ralu Călătorește, au pornit o campanie video prin care promovează orașele din România ce prezintă principalele atracții turistice și alte informații interesante, care să le trezească interesul străinilor, dar și turiștilor români deopotrivă.

Cele dintâi orașe promovate sunt București– orașul în care m-am născut și de care, desigur, mă simt cel mai legată,  Sibiu– probabil orașul meu preferat din România și Târgu Mureș– orașul în care îmi doresc tare mult să ajung cât mai curând.

promoveaza orasele din romaniapodul minciunilor sibiutargu mures

Primele materiale sunt despre obiectivele turistice din București și despre Centrul Vechi, o zonă care mie încă îmi place tare mult, în ciuda aglomerației din weekenduri, destul de obositoare pentru unii. Așa suntem noi: haotici, dar veseli! 🙂

Obiective turistice din București

Centrul Vechi din București

Cel mai adesea, pentru turiștii străini și chiar pentru românii din alte orașe importante, despărțirea de București presupune un check-in al #valizei la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. De aceea, nu puteam să nu mergem și la shopping în magazinul Art&Craft prin care eu trec de fiecare dată când zbor către o nouă destinație, mai ales dacă vreau să iau cu mine un suvenir românesc inedit pentru un prieten de peste mări și țări!

Există, desigur, și varianta în engleză a video-urilor, pe care o găsești pe canalul de Youtube al celor de la Art &Craft. Chiar așa, ar trebui să te abonezi la canalul lor, pentru că ori de câte ori vei da play, ți se vor succede în fața ochilor niște imagini minunate în care rolul principal îl joacă #RomâniaNoastră. Pe lângă campania prin care promovează orașele, cei de la Art&Craft au ales să susțină și meșterii populari din Bucovina și să aducă și în mediul digital arta încondeierii ouălor sau alte meșteșuguri tradiționale.

Toate produsele prezentate în video-urile care promovează orașele din România pot fi găsite pe noul site www.artandcraft.ro (despre care am povestit recent aici) sau în magazinele din aeroporturi.

Eu zic că este o inițiativă tare frumoasă, care trebuie aplaudată și care sigur va inspira mulți turiști, în special străini. Să vină în România toți, îi așteptăm cu brațele deschise. Trebuie doar să nu confunde Bucharest cu Budapest!

aeroportmagnolii inflorite romaniacasa poporului

P.S. Fii cu ochii pe #valiză, mai urmează video-uri de prezentare a altor orașe frumoase din România!

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

1 COMENTARIU

  1. A rat!?!!?!?? Be sure to plug all holes around your home. We lived in DC and learned the hard way that they can squeeze themeselves into a hole the size of a quarter!!! YIKES!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.