Proiectul 3 locuri din București unde te simți în vacanță a fost unul în care mi-am pus tot sufletul. Am luat #valiza și-am plimbat-o prin orașul în care m-am născut și pe care îl cunosc cu ochii închiși, în căutarea unor destinații de vacanță aflate la doi pași de casă. Apoi, ți-am povestit și ție despre ele, sperând că te pot ajuta să te bucuri mai mult de perioadele în care nu călătorești.

Fiecare dintre cele 7 articole (cu siguranță ar fi fost mult mai multe, dacă nu mă mutam) a fost primit foarte bine de către cei care scotocesc prin #valiză, așa că m-am gândit să le pun cap la cap, sub forma unui overview, a unei recapitulări finale. Et voilà: 21 de locuri din București unde te simți în vacanță! 🙂

[line]

Iubim să călătorim. Prin urmare, clipele de fericire intensă se concentrează în mare parte în vacanţe. Dar ce facem când ne întoarcem acasă şi urmează o perioadă lungă în care nu se întrezăreşte niciun check-in la aeroport, niciun plin de benzină pentru un roadtrip prin Europa, niciun bilet de tren la cuşetă, nicio confirmare a cazării într-un hotel cu seaview?

Ne întoarcem la rutina zilnică, dar uităm că putem găsi atmosfera de vacanţă şi aproape de casă. Sper ca cele 21 de locuri să te inspire şi să găseşti bucuria călătoriilor chiar şi atunci când nu pleci nicăieri!

Journey Pub

N-aveam cum să nu începem proiectul ăsta în care am plimbat #valiza prin atâtea locuri din București unde te simți în vacanță tocmai cu un restaurant unde meniul este sub formă de…#valiză! Da, întregul concept Journey Pub a fost creat în jurul călătoriilor, astfel că te vei trezi printre nori pufoși, baloane cu aer cald miniaturale ori ghiduri turistice ale celor mai vizitate orașe din lume, toate într-o grădină verde și relaxantă. Iar când vei deschide meniul, adică #valiza, vei da peste preparate din toate colțurile lumii, ceea ce-ți va face cu siguranță alegerea foarte dificilă!

Unde se află: Str.George Enescu nr.25 – zona Piaţa Romană.

Orar: zilnic între 10 AM şi 1 AM, în afară de vineri şi sâmbătă, când se închide la 3 AM.

Rezervări la 021 315 20 90 sau la 0752 285 286. Pentru mai multe info, intră pe site sau pe pagina de Facebook.

gradina journey pub

decor cu nori journey pub

meniu in forma de valiza

Refresh Juice Bar & Smoothie Shop

Coșuri pline cu fructe proaspete? Sunet de blender în funcțiune? Sună a vitaminizare! Iar cum smoothie-ul e un simbol al vacanței, la Refresh Juice Bar îți vei putea imagina foarte ușor că te afli, de fapt, pe plajă. 

Am auzit ceva zvonuri cum că Refresh s-ar fi închis. Dar, cum nu mai pot verifica pe cont propriu, fiind la Londra, mă bazez pe tine să îmi spui cum stă treaba, astfel încât să fim la zi cu informațiile și să nu punem oamenii degeaba pe drumuri. 

Unde se află: Calea Victoriei nr.122.

Orar: zilnic de la 8AM la 8PM.

Contact: 0724285316. Mai multe informaţii pe site sau pe pagina de Facebook.

bar bucureşti

sucuri naturale

locuri faine

Frudisiac

Frudisiac este unul dintre locurile mele preferate din București pentru un brunch delicios și o călătorie scurtă în Scandinavia! Da, arată exact ca o cabană din Suedia, unde vei da peste un design minimalist pe bază de lemn, cafea adusă din Stockholm și peste niște clătite absolut delicioase. De fapt, întregul meniu e foarte potrivit pentru diminețile leneșe de duminică petrecute în București!

Unde se află: Intrarea Bitolia nr.4 – chiar lângă Piaţa Dorobanţi.

Orar: zilnic de la 8 AM la 8 PM.

Rezervări la: 0730641943 sau pe pagina de Facebook.

frudisiac

mic+dejun bucureşti

cafea

Magellan’s

În Centrul Vechi există un restaurant unde fiecare perete este decorat cu câte o hartă. Dacă numele său evocă perioada Marilor Descoperiri Geografice, te anunț că vei face și tu niște descoperiri în meniu. Pentru că în farfuria ta vor poposi mirodenii şi arome din toate colţurile lumii! 

Unde se află: în Centrul Vechi, pe Strada Franceză, la numărul 11. Restaurantul face parte din conceptul The Mansion Boutique, un hotel în care fiecare cameră încearcă să surprindă atmosfera unei anumite destinaţii (fiecare încăpere are o denumire diferită: Japan, Provence, Transilvania, Britannia, Ottoman etc).

Orar: zilnic între 9 AM şi 1 AM.

Rezervări la 0749 288 588 sau pe pagina de Facebook.

harta lumii pe perete

Salon2

vizita restaurante bucuresti

ORYGYNS Specialty Coffee

Sunt o fată simplă. Pune harta lumii undeva la vedere și m-ai cucerit! Așa s-a întâmplat și cu ORYGYNS Specialty Coffee, o cafenea micuță pe care te sfătuiesc să o vizitezi cât mai curând, în caz că n-ai făcut-o deja. Nu neapărat pentru hartă, ci mai ales pentru cafeaua adusă de peste tot din lume, a cărei origine se schimbă o dată la două săptămâni.

Unde se află: pe strada Jules Michelet nr.12, zona Piaţa Romană.

Orar: 8 AM – 7 PM.

Rezervări: nu prea cred că lucrurile funcţionează pe bază de rezervare. În principiu, dacă nu este loc în coffee shop, singura variantă este să îţi iei cafeaua to go.  Poţi suna, însă, la 021 313 0094 sau arunca un ochi pe pagina de Facebook.

cafenea harta lumii

cafea bucuresti

ochelari cool

MEZE Taverna

Mulți dintre noi asociază vacanța de vară cu Grecia. Noroc că există și în București câteva locuri în care putem să rememorăm amintirile cu fundal alb-albastru, alături de niște tzatziki și de o musaca delicioasă. Unul dintre ele este MEZE Taverna, acolo unde vei găsi întotdeauna o atmosferă relaxantă de vacanță la malul mării. Fără ritualul spartului farfuriilor, din păcate! 🙂

Unde se află: în Centrul Vechi, pe liniştita străduţă Nicolae Tonitza, pe care vara se întind mese alb-albastre în faţa restaurantului, înconjurate de flori şi verdeaţă.

Orar: 10 AM – 2 AM.

Rezervări la 021 539 5353. Mai multe info găseşti pe site sau pe pagina de Facebook.

decoratiuni grecia

musaca greceasca

3 locuri bucureşti

Kane World Food Studio

La Kane vei simți că ești în vacanță din prima clipă în care pășești în interior. Inspirația numelui a fost dată de o zeitate hawaiiană, iar decorul exotic te face să uiți cu siguranță că încă te afli în București. Detaliile scandinave îți pregătesc #valiza pentru Suedia, în timp ce plantele exotice și denumirea restaurantului îți sugerează să îți cumperi mai degrabă un bilet de avion către Hawaii.

Pe scurt, restaurantul poate fi descris așa: rafinament prin simplitate. Kane face parte din grupul M60, iar denumirea de World Food Studio vine din dorința proprietarilor ca meniul să fie „o călătorie contemporană în jurul lumii”.

Unde se află: la parterul clădirii de birouri Ștefan cel Mare, pe strada Tunari nr.60.

Orar: luni-duminică, între 10 și 1 A.M.

Rezervări la 031 4100 016 sau pe site.

kane restaurant

canapea restaurant

zambet

Mon Éclair

Mon Paris, Mon Éclair, Mon Dieu! Da, mai ales mon Dieu!  Pentru că, odată ce ai pus ochii pe eclerele absolut delicioase din vitrină, totul e pierdut! Cu fistic, cu afine, cu vanilie, cu ciocolată din belșug, cu caramel, cu fructul pasiunii, cu migdale. Alături de un turn format din macarons! Hai mai bine să trecem repede la următorul loc, fără să ne uităm la poze! 🙂

Unde se află: eu am fost la cea vizavi de Mc Donald’s de la Romană, de pe strada Tache Ionescu nr.8A, către piața Amzei. Dar produsele se găsesc și la The Harp Bakery, Piața Unirii, Bd Dimitrie Cantemir, nr. 2.

Orar: 8 A.M.- 8 P.M.

mon eclair bucuresti

yummy

caiet paris

Bocca Lupo

Un Fiat galben în care se prepară pizza, așezat printre mese? Da, la Bocca Lupo decorul este completat de tot felul de detalii care te trimit în vacanță în Italia, printre care o Vespa colorată agățată pe unul dintre pereți, sticle de Sanbitter pe post de corpuri de iluminat și rafturi pline cu borcane de bulion și pungi de paste. Ca să nu mai vorbim despre ce primești în farfurie!

Unde se află: în Piața Operei, pe strada Dr. Lister nr. 1.

Orar: luni – vineri: 10:30 AM – 12 AM
                         sâmbătă: 11 AM – 12 AM
                         duminică: 11 AM – 1 AM.

Rezervări la 0 316 201 243 sau pe site.

fiat in restaurant

decor vespa

penne quatro formaggi

VanFruct

VanFruct este o oază de verdeaţă din mijlocul Bucureştiului şi, în acelaşi timp, un loc minuscul unde s-a adunat multă energie pozitivă. Cele câteva mese şi barul plin cu o mulţime de fructe, toate aflate într-un cadru în formă de arcadă, pe care se caţără plante şi sunt agăţate ghivece colorate, îţi dau o stare de bine garantată. Iar gaufrele alea delicioase sunt un must!

Unde se află: pe Ion Câmpineanu la numărul 21, adică foarte aproape de Novotel.

Orar: 12 PM – 6:30 PM.

Rezervări: nu ştiu dacă se pune problema de aşa ceva, dar poţi încerca la 0799 624 834. Pentru mai multe info, intră pe site sau pe pagina de Facebook

vanfruct

fructe proaspete

waffle sarata

rochie turcoaz

ARC Bakery

Undeva pe lângă Arcul de Triumf, există niște coșuri pline cu baghete și pâinici care îmbracă pereții unui bistro cu aer parizian. Nu prea ai cum să pleci de la ARC Bakery fără să guști din croissantele pufoase cu unt, din baghetele rumene sau din quiche-urile cu tot felul de umpluturi ademenitoare. Alături de cafe au lait, desigur!

Unde se află: pe B-dul Mărăşti nr.20A, foarte aproape de Arcul de Triumf.

Orar: 9 AM – 8:30 PM.

Rezervări la 0749 788 788Poţi găsi mai multe date de contact pe site sau pe pagina de Facebook.

arc bakery bucuresti

paine frantuzeasca

cafenea frantuzeasca

Dancing Lobster

Homarul Dansator din nordul Capitalei aduce un colț de Portugalie în București. Iar când vezi cu ochii tăi azulejos pe pereți, pasteis de nata pe platouri, zeci de cutii de sardine la intrare și show-uri de live cooking chiar lângă masa ta, parcă îți vine să-ți cumperi pe loc un bilet de avion spre Algarve. Noroc că te mai potolește muzica fado! 🙂

Unde se află: pe strada Glodeni nr.3, în incinta Pescariu Sports & SPA.

Orar: 12 PM – 11 PM.

Rezervări la 0770 690 886. Mai multe informaţii pe site sau pe pagina de Facebook.

restaurant cu specific portughez

limba portugheza

14

EMTE

Descriere scurtă și la obiect: EMTE e locul cu mini-burgeri delicioși. Atmosfera newyorkeză te întâmpină cu pereții din cărămidă închisă la culoare, forma piramidală din sticlă a restaurantului, detaliile industriale și accentele minimaliste. Da, ai putea să juri că te afli în SoHo ori în zona Brooklyn-ului de lângă pod! Doar că desenele colorate de pe pereți te trimit la un Disneyland al adulților, aducând în ecuație și un strop de Berlin hipsterish. Da, EMTE e locul ăla cu mini-burgeri delicioși!

Unde se află: pe Calea Floreasca, la numărul 77.

Orar: 12 PM-12 AM.

Rezervări: la 0799 358 585 sau pe pagina de Facebook.

emte bucurești

locuri cool București

burgeri buni bucurești

locuri din București

Tuk Tuk

Cu ce te plimbi, de regulă, prin București? Cu taxi, cu Uber, cu 282? Ce-ai zice de un tuk tuk? 🙂 Canapelele în culori vii, tabloul mare cu bărcile de la piața plutitoare, decorațiunile asiatice și desenul din spatele barului, care înfățișează întocmai un tuk tuk, creează o atmosferă de vacanță și de relaxare. Dacă te mai trezești și sorbind dintr-un cocos, deja vei începe să crezi cu adevărat că ești în Thailanda!

Unde se află: pe Puțul lui Zamfir numărul 15, la doi pași de Piața Dorobanți.

Orar: 12 AM- 10/12 PM.

Rezervări: la 031 109 9670 sau pe pagina de Facebook.

tuk tuk thailanda

thailanda București

apa din cocos

Creamier

Cafea și înghețată, în același timp. Da, Cremier este locul unde cafeaua de specialitate întâlnește înghețata artizanală, iar tu te simți într-o călătorie în Paris. Pentru că pe străduța din spatele Ateneului, cu multe terase și clădiri istorice, înțelegi perfect de ce Bucureștiul a fost supranumit cândva Micul Paris.

Unde se află: pe Benjamin Franklin nr.5, în spatele Ateneului.

Orar: 9 AM- 9 PM.

Rezervări: la 0724 350 274. Poți afla mai multe dacă intri pe pagina lor de Facebook.

floare roz

cafenea gelaterie

micul paris

inghetata artizanala

La Finca by Alioli

Fiesta în farfurie și sangria în pahar! Dacă îți este dor de atmosfera spaniolă, nu trebuie să te duci până în Barcelona pentru preparatele proaspete delicioase care te-au cucerit în ultima ta călătorie. Vin ele la tine, direct de acolo! La Finca by Alioli este un colț din București unde paella cu fructe de mare este servită în ritmuri de flamenco.

Unde se află: pe strada Grigore Alexandrescu, la numărul 77.

Orar: în cursul săptămânii între 12:30 și 23, iar în weeken între 13 și 23.

Rezervări la 031 405 27 11 și 0767 150 500 sau la office@alioli.ro. Mai multe info pe site sau pe pagina de Facebook.

restaurant La Finca by Alioli

pimientos de Padron

truck mâncare spaniolă

Bistro Matrioska

Păpuși rusești printre cărți vechi și jocuri de umbre pe fotolii cu perne tradiționale. La Bistro Matrioska vei găsi o poveste în poveste, pe care te las mai bine să le descoperi acolo. Dar trebuie să mai știi că pianul de la etaj nu este doar de decor, căci o dată pe săptămână, cu precădere în zilele de joi sau vineri, la bistro sunt invitați artiști care să destindă atmosfera, cu fiecare atingere de clapă. 

Unde se află: pe strada I.C. Visarion nr. 2o, aproape de Piața Romană.

Orar: în cursul săptămânii între 11 și 23, iar în weekend până la miezul nopții.

Rezervări la 0725 494 988 sau pe office@bistromatrioska.ro. Poți să arunci un ochi și pe site sau pe pagina de Facebook.

Matriosce Rusia

Bistro Matrioska București

la fereastră

Pura Vida Sky Bar

Mi-am dorit să scriu un articol despre toate skybar-urile/rooftop-urile din București unde merită să mergi. Timpul s-a scurs în defavoarea acestui plan, așa că mă bucur că am reușit să includ în proiectul locurilor unde te simți în vacanță măcar unul dintre ele. La Pura Vida Sky Bar chiar simți că ești într-un city break. Un city break în Micul Paris. În plus, este locul unde poți admira unul dintre cele mai frumoase apusuri din oraș! Și mai arzi și o groază de calorii pe trepte, până ajungi sus! 🙂

Unde se află: în Centrul Vechi, pe strada Smârdan, la numărul 7.

Orar: zilnic, între 12 și 02:00.

Rezervări la 0769 088 596 sau pe adresa de e-mail skybar@puravidahostels.ro. Mai multe poze și informații pe site și pe pagina de Facebook.

Centrul vechi București

Pura Vida Skybar București

la inaltime București

New York Coffees

Concrete jungle where dreams are made of. New York, varianta din Centrul Vechi. De la Statuia Libertății de pe cănile de cafea, la zgârie-norii pictați pe pereți, și până la brioșele din vitrină, va fi ca și cum tocmai ai traversat podul Brooklyn și ai nevoie de o pauză, înainte de a porni spre One World Trade Center. Cafea + NYC =Love in Bucharest! 🙂

Unde se află: în Centrul Vechi, pe Strada Șepcari, la numărul 9.

Orar: 8 AM-9 PM.

Rezervări la 0755 451 465 sau pe pagina de Facebook.

cafenea New York

Cafenea București

statuia libertatii cana cafea

Santorini

Am mai scos din #valiză un loc în poți simți că ești în Grecia, chiar și în pauza de prânz. Atmosfera grecească de la Santorini poate fi remarcată încă din stradă, căci colțul ăsta colorat în alb și albastru nu prea face parte din București. De altfel, peste tot sunt imagini cu peisaje din insulele Eladei, de îți vine să pleci direct acasă să îți pregătești #valiza! Fiecare mic detaliu trezește în tine dorința de a fugi în lume, imaginându-te imediat pe plajă cu un frappe rece în mână, cum numai grecii știu să îl facă. 

Unde se află: la Piața Muncii, pe bld. Mihai Bravu nr.209.

Orar: zilnic între 11 AM și 11:45 PM.

Rezervări la 0748 333 334 sau pe pagina de Facebook, unde găsești și meniul complet.

restaurant Santorini

Restaurant cu specific grecesc

suvenir stea de mare

El Torito

La cucaracha, los mariachi, el sombrero, la fiesta. Pe scurt, El Torito! Cu siguranță pentru mulți dintre cititori, El Torito nu este o noutate. Dar am simțit că trebuie să facă parte din acest proiect, pentru că e un restaurant cu adevărat autentic, unde fiecare mușcătură din burrito te face să uiți că ești în București.

Unde se află: undeva pe lângă Foișorul de Foc, pe Strada Iancu Căpitanu nr.30, sector 2

Orar: zilnic, între 12 PM și 2 AM.

Rezervări la 0728 176 059. Detalii pe site sau pe pagina de Facebook.

bienvenidos

restaurant mexican București

margarita

poncho Mexic

[line]

That’s all Folks! O să îmi cam fie dor de București, așa că acum e rândul tău să mă ții la curent cu ce locuri în care simți că ești în vacanță au mai apărut în oraș (pentru că am fi continuat să scoatem multe altele din #valiză). Și, până începem proiecte noi la Londra, te las cu toate articolele în ordine cronologică, în caz că vrei să citești mai mult despre fiecare loc. 

Proiectul s-a întins pe șapte luni, care au fost, de fapt, nouă! 🙂 Pentru că în februarie am cam chiulit din cauza călătoriei mai lungi în Thailanda, iar în iulie am avut multe lucruri de rezolvat înainte de mutare. Așadar, iată toate cele 7 articole aici:

15146716_1380988438602711_1555186391_o

[line]

N-am fost singura care și-a pus tot sufletul în acest proiect. Mi-a fost tot timpul alături prietena mea, Costina Purice, care se întâmplă să fie un fotograf super talentat. Îți recomand să o urmărești aici.

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

6 COMENTARII

  1. vai ce iritanta esti in pozele alea.
    cine naiba te suporta nu stiu dar clar prietenii te vorbesc pe la spate la cat de enervanta esti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.