Știai că Portugalia a fost votată cea mai bună destinație de plajă din Europa în 2015? Să fie doar o întâmplare? Cu siguranță, nu! O vacanță în Algarve înseamnă peisaje incredibile și plaje nesfârșite. Înseamnă nisip auriu și valuri jucăușe. Înseamnă soare neîntrerupt și ocean cât vezi cu ochii.

Dacă n-ai ajuns încă acolo, o vei face astăzi virtual. Dacă deja te-ai bucurat de cea mai însorită zonă a Portugaliei, atunci vei scotoci împreună cu mine prin #valiză după amintiri. Pentru că pornim în turul celor mai frumoase plaje din Algarve! 🙂

Ponte da Piedade

Ok, nu este plajă. Dar trebuie neapărat să ajungi aici, altfel vei rata poza de copertă a întregii regiuni Algarve. Peisajul de la Ponte da Piedade este sublim și demn de toate sinonimele acestuia. Adică desăvârșit, excepțional, extraordinar, formidabil, magistral, minunat, splendid, superb. Știe DEX-ul ce zice! 🙂

Coboară cele 182 de scări până la grote și urcă-te într-o barcă ce îți va arăta împrejurimile spectaculoase. Prețul pentru o plimbare de 30-40 de minute este în jur de 15 euro, dar trebuie să știi că s-ar putea să aștepți puțin la coadă. O altă variantă ar fi închirierea unui caiac, cu prețuri care încep de la 25 euro de persoană.

Dacă te plimbi mai mult pe poteca de pe malul stâncos, este posibil să descoperi mici plaje aproape virgine, la care se ajunge pe un traseu sinuos la vale. Chiar dacă n-ai încălțăminte de offroad la tine, cred că merită totuși efortul de a ajunge măcar la una dintre ele, pentru că vei descoperi un microparadis. Ai grijă, însă: la flux, toate plajele de la ocean sunt inundate și își reduc considerabil dimensiunile. Prin urmare, este posibil ca o astfel de plajă micuță să dispară cu totul după-amiaza! ?

Cum ajungi: din Lagos, fie iei un taxi (sigur nu va costa mai mult de 10 euro), fie mergi cu autobuzul local până la Praia Dona Ana (1,20 euro biletul), iar de acolo cam 10 minute pe jos. Am văzut și un trenuleț care circulă până la Ponte da Piedade, deci probabil vine din centrul orașului.

ponte da piedade

priveliste algarve

algarve stanci

outfit vacanta algarve

plaja algarve

algarve portugalia

oceanul atlantic portugalia

barca in larg

Praia do Camilo

Praia do Camilo este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Algarve. Și pe bună dreptate! Deși micuță, peticul de nisip auriu oferă niște priveliști superbe, în special la coborârea și urcarea scărilor.

Nu vei găsi aici șezlonguri sau umbrele de închiriat, deci trebuie să vii pregătit dacă vrei să faci față razelor de soare arzătoare. În schimb, există un mic bar pe plajă, de unde te poți aproviziona cu apă, bere sau răcoritoare.

Cum ajungi: atât Praia do Camilo, cât și Praia Dona Ana sunt foarte aproape de orașul Lagos și, prin urmare, de Ponte da Piedade. De aceea, planul anterior se aplică și în acest caz: din Lagos poți lua autobuzul local până la Praia Dona Ana și de acolo mergi 5 minute pe jos. Sau poți lua un taxi, distanța nu e mare și nu are cum să fie prea scump. Dacă nu ești cazat/ă în Lagos, va trebui să ajungi acolo cu autobuzul companiei EVA, din stațiunea în care stai.

praia do camilo algarve

Priveliste Algarve

vacanta de vara algarve

umbrele colorate plaja

oceanul atlantic portugalia

Praia Dona Ana

Praia Dona Ana este o plajă mai mare, dar la fel de spectaculoasă, în stilul Algarve. Există o zonă mai aerisită unde sunt și șezlonguri, dar și una cu roci și alte formațiuni specifice. Aici poți lua chiar și prânzul, pentru că există un restaurant pe plajă care îți potolește pofta de mâncare cât ai pocni din degete.

Cum ajungi: din Lagos poți lua autobuzul local, care te va duce direct la plajă. Prețul biletului este de 1,20 euro. Dar nu te opri din explorat după ce ai descoperit-o pe respectabila Dona Ana! De aici mai este foarte puțin până la Praia do Camilo și Ponte da Piedade!

praia dona ana

copil cu colac

praia dona ana algarve

stanca plaja algarve

Praia da Falesia

Pe Praia da Falesia ai impresia că ai ajuns la plajă pe Lună. Este vorba de una dintre cele mai lungi plaje din Portugalia, întinzându-se pe mai bine de 6 km spectaculoși. Rocile roșiatice de pe altă planetă și nisipul auriu vin în întâmpinarea valurilor Atlanticului, care se tot apropie de țărm pe măsură ce orele se scurg, astfel că în final, pe unele porțiuni, plaja abia va mai putea găzdui un rând de șezlonguri sau umbrele colorate.

Aici nu am văzut niciun bar sau restaurant, deci ai face bine să vii cu #rucsacul plin! 🙂

Cum ajungi: fie cu mașina, fie cu autobuzul companiei EVA de la autogara din Albufeira (biletul costă în jur de 3,5 euro). Având în vedere că plaja este atât de lungă, există mai multe stații pentru Praia da Falesia. Coboară la prima venind dinspre Albufeira, pentru că în acea zonă rocile sunt mai spectaculoase.

praia da falesia

oceanul atlantic stanca

formatiuni roca

oceanul atlantic

coborare la plaja

umbrele plaja

praia falesia algarve

praia da falesia algarve

Ihla Tavira

Tavira este un orășel portughez extrem de autentic, de care m-am îndrăgostit iremediabil. Pe lângă casele colorate, cu azulejos (plăci de ceramică cu diverse modele) din loc în loc, aici poți lua feribotul către Insula Tavira, care face parte din Parcul Natural Rio Formosa. Este vorba despre o lagună în continuă schimbare datorită curenților, vânturilor și mareei, care trebuie văzută din avion cu prețul cățărării pe umerii vecinului mai norocos de la hublou. Pe insulă, Oceanul Atlantic te așteaptă cu valuri generoase și kilometri nesfârșiți de nisip fin, iar în unele momente plaja chiar mi-a amintit de Miami!

Insula nu este deloc pustie și te poți chiar și campa acolo, deși mulți aleg doar o excursie de-o zi sau fac naveta din orașul Tavira. De asemenea, sunt o mulțime de restaurante și baruri cu vedere la ocean, tare aglomerate la orele prânzului, când peste tot se aude clinchetul tacâmurilor.

Cum ajungi: În orașul Tavira poți ajunge cu mașina închiriată sau cu autobuzul companiei EVA din Faro (probabil stai într-o altă stațiune, deci până în Faro va mai trebui să iei un autobuz). Biletul costă 4, 10 euro, iar călătoria durează cam o oră. Feribotul pleacă de pe râul care trece prin centrul orașului Tavira. Biletul este 2 euro dus-întors și durează în jur de 15 minute să ajungi pe insulă. În sezonul estival, feriboturile pleacă din jumătate în jumătate de oră. Mai există și o variantă cu trenul pentru a ajunge în Tavira, dar mie mi s-a părut prea complicat.

oras tavira

tavira ferry

estuar algarve

steag portugalia

plimbare cu barca algarve

petrecere pe plaja

carare pe plaja

sezlonguri algarve

oceanul atlantic

valuri ocean

plaja insula tavira

bar pe plaja colorat

frappe cu nutella

Praia da Rocha

Praia da Rocha este stațiunea în care mi-aș cumpăra un apartament, într-unul din blocurile înalte cu super priveliște la ocean. Plaja de aici este efectiv uriașă, cu tot felul de sporturi nautice din care poți alege și o alee cu baruri și restaurante. Dar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost traseul pe care te poți plimba de-a lungul coastei, până în stațiunea Alvor, pe parcursul căruia vei da peste plaje care mai de care mai spectaculoase. Te asigur, te vei opri din 10 în 10 metri! 🙂

Cum ajungi: cu mașina personală sau cu autobuzul companiei EVA (stațiunea este foarte aproape de orașul Portimao).

praia da rocha

plaja imensa algarve

praia da rocha

praia da rocha algarve

alee restaurante

blocuri apartamente algarve

praia da rocha

Plajele din apropiere de Praia da Rocha

Praia dos Tres Castelos, Praia do Vau sau Praia do Alemao sunt doar câteva dintre plajele superbe pe care le vei descoperi plimbându-te pe faleza stâncoasă dintre Praia da Rocha și Alvor. Te vei lovi, însă, de o mare problemă: nu vei ști la care dintre ele să te oprești. Da, Algarve te pune în fața unor decizii dificile! 🙂

Cum ajungi: tot cu mașina sau cu autobuzul companiei EVA, până în Praia da Rocha. De acolo, pe jos cât te țin picioarele!

plaja algarve

barci in larg

plaja algarve portugalia

priveliste plaja

stanca algarve

punct de panorama

plaja algarve

stanca algarve pe plaja

oceanul atlantic

Plaja din Albufeira

Albufeira este cea mai renumită și mai aglomerată stațiune din Algarve. De aceea, înainte să ajung acolo, mă așteptam să găsesc o plajă sufocată de turiști, cu șezlong lângă șezlong și cearșaf lângă cearșaf. Dar ceea ce eu nu știam este că plaja pare că nu se mai termină! Este atât de mare, încât nu te vei simți niciodată îngrămădit de alți oameni dornici să prindă niște ultraviolete.

Orașul alb tipic maur este construit în trepte, astfel că se coboară la plajă cu liftul sau cu scările rulante. Zonele cu șezlonguri și umbreluțe nu sunt prea multe, prin urmare este posibil să nu fie nimic disponibil la orele prânzului. Cel mai bine este să ai propria ta umbrelă, pentru că soarele arzător nu te va lăsa să stai prea mult la plajă fără o umbră. În eventualitatea în care prinzi un șezlong totuși, trebuie să știi că prețurile nu sunt prea mici, ca de altfel în întreaga regiune litorală: un set cu două șezlonguri și o umbrelă cotă 15 euro pentru întreaga zi sau 10 euro pentru jumătate de zi ( începând cu 15-15:30 după-amiaza).

Cum ajungi: cu mașina închiriată sau cu autobuzul companiei EVA, din cam orice alt punct al regiunii, pentru că Albufeira este cea mai importantă stațiune și are conexiuni bune în toate direcțiile.

plaja albufeira

albufeira

IMG_4321[1]

plaja albufeira

oceanul atlantic

coborare la plaja cu liftul

teren volei plaja

umbrelute plaja

oceanul atlantic

casa la mare

plaja albufeira

Praia Marina- Vilamoura

Vilamoura este probabil cel mai potrivit loc din Portugalia pentru tinerii care caută o vacanță mai extravagantă, cu o viață de noapte activă și multe sticle de Moet. Dimineața nu e prea mare înghesuială pe plajă, pentru că stingerea se dă, de fapt, pe lumină, pe la 7-8 dimineața. E drept, pentru haosul din stațiune sunt vinovați în mare parte britanicii, care știm cu toții că se exteriorizează destul de gălăgios în vacanțe, când înoată mai degrabă în alcool, decât în ocean. Dar printre ei se mai amestecă și destui portughezi, spanioli sau francezi.

Plaja este împărțită cumva de portul cu ambarcațiuni de lux în două zone. Prima zonă este destul de frecventată și de familii, astfel că pe timp de zi lucrurile sunt liniștite. Cât despre cea de-a doua, nu pot să spun decât că are un super vibe. La apus este plină, iar tinerii sunt deja pregătiți pentru o noapte lungă.

Cum ajungi: cu mașina închiriată sau cu autobuzul companiei EVA. De exemplu, din Albufeira până în Vilamoura faci cam 40 de minute, iar biletul de autobuz costă 4,10 euro.

nisip auriu

plaja vilamoura

moet

club pe plaja algarve

petrecere pe plaja

apus pe plaja

distractie algarve

petrecere pe plaja

Wishlist-ul este lung, timpul niciodată suficient. De aceea, n-am reușit să ajung la câteva plaje după care încă suspin pe la colțuri. Însă cu siguranță data viitoare când voi ajunge în Algarve, nu voi mai lăsa să îmi scape printre degete șansa de a vedea:

Praia da Marinha

Este mai greu accesibilă dacă nu ai mașină (din Vilamoura, trebuia să schimb două autobuze și să iau și un taxi), de aceea am sărit-o de data aceasta, deși este considerată poate cea mai frumoasă plajă din Algarve. Este greu să trăiesc cu ideea că n-am bifat un superlativ, dar și celelalte plaje pe care le-am văzut sunt incredibile.

Portuguese_beach_Algarve

 • Sursă foto: wikipedia.com

Praia da Benagil

De aici se merge într-o mică plimbare cu barca la Benagil Caves, niște grote fantastice unde lumina și oceanul se tot joacă de-a v-ați ascunselea.

Benagil_Cave,_Algarve

sandy-beach-in-the-cave-42053-1920x1200

 • Sursă foto: benagilholidays.com

Praia do Amado și Amoreira

Mi-am mai dorit tare mult să merg să fac surf (sau să încerc) pe plajele vestice, din apropiere de Sagres (cel mai sudvestic oraș european). Timpul n-a fost la fel de entuziasmat ca mine, așa că rămâne să visez la asta pentru viitoarea vacanță în Algarve. Praia do Amado și Amoreira sunt cu certitudine pe lista de dorințe!

portugal-algarve-amoreira-beach-aljezur-river

914548728-praia-do-amado-carapateira-surf-sea-sandy-beach-beach

TR_Algarve_Image-2-Praia-do-Amado

 • Sursă foto: beach-on-map.com

Sfaturi din #valiză

 • Multe dintre plaje nu au niciun fel de facilități, deci o ladă frigorifică ar fi foarte utilă pentru a-ți păstra băutura rece și sendvișurile proaspete.
 • Nu vei găsi peste tot șezlonguri cu umbrele de închiriat, deci ai putea să îți cumperi propria umbrelă, pentru că soarele arzător nu te va lăsa să te bucuri atât de tare de plajele incredibile din Algarve. Sunt unele zone unde poți sta la umbra stâncilor, dar trebuie să te asiguri că nu există pericolul de a se desprinde vreo piatră. De altfel, la intrarea pe fiecare plajă este semnalată această problemă, deci trebuie luată în serios.
 • Îți recomand să nu mergi niciodată fără șlapi sau sandale pe nisip, pentru că acesta este extrem de fierbinte. Nu sunt cea mai sensibilă persoană din lume, dar mi s-a întâmplat cel puțin  o dată ca în drum spre barul de pe plajă să regret amarnic că am decis să pășesc pe nisip cu tălpile goale, parcă simțindu-mă la o probă de mers prin foc.
 • Ai grijă unde îți așezi cearșaful sau prosopul, pentru că după-amiaza, o mare parte din plajă este inundată, iar valurile oceanului iau pe sus tot ce găsesc în calea lor.
 • Ascultă de indicațiile salvamarilor și înoată doar în zonele recomandate de ei (mai ales când sunt valuri mari), pentru că mareea presupune și mulți curenți, deci chiar este periculos.
 • Plajele nu sunt chiar ușor accesibile, pentru că sistemul de transport din Algarve este greoi și presupune schimbarea mai multor autobuze. Cel mai bine este, desigur, să îți închiriezi o mașină și scapi astfel de orice fel de stres. Dacă totuși nu reușești să faci asta, consultă site-ul companiei de transport EVA și vezi cum poți ajunge dintr-un loc în altul, în funcție de orarul autobuzelor, care, cu mici excepții, este respectat (găsești acolo și prețurile biletelor). Mi-ar fi plăcut să existe excursii opționale care să te ducă pe cele mai renumite plaje din Algarve, cred că ar avea foarte mare succes. Nu pot decât să sper că pe viitor se va ține cont de aceste solicitări! 🙂

Cum ajungi în Algarve

Cocktail Holidays a introdus în premieră vara aceasta charterul către Algarve și se pare că a fost apreciat de mulți români, care și-au dorit să meargă într-o destinație nouă.

Pentru Portugalia, chiar este bine să apelezi la o agenție de turism, căci doar așa ai zbor direct București-Faro și astfel eviți timpii morți & oboseala acumulată pe parcursul escalelor. Zborul durează 4 ore și jumătate și ai asigurat transferul de la aeroport către hotelul din stațiunea aleasă.

algarve din avion

Pachetele de la Cocktail Holidays includ și hoteluri de 4-5*, dar și hoteluri de 3* sau apartamente în regim hotelier, deci sigur vei găsi o ofertă potrivită bugetului tău. Portugalia este o țară ceva mai scumpă, dar asta se justifică prin zborul mai lung comparativ cu alte destinații estivale (Antalya, spre exemplu) și prin plajele superbe de la Oceanul Atlantic, cu care ți-am răsfățat retina în acest articol. Nu degeaba a fost desemnată cea mai bună destinație de plajă din Europa în 2015!

Un alt atu pe care îl au plajele din Algarve este clima. De aceea, britanicii se îngrămădesc în a-și cumpăra proprietăți la malul Atlanticului pentru a scăpa de iernile aspre de acasă, iar piața imobiliară este foarte prosperă în această regiune. Ca idee, cele mai frecvente prețuri la apartamentele cu două camere sunt între 90 000-180 000 euro. Dar dacă nu ne putem toți gândi la achiziționarea unui studio la malul mării, trebuie măcar să știm că acolo sezonul estival se încheie târziu, în octombrie. Prin urmare, dacă n-ai apucat încă să îți planifici vacanța din vara aceasta, încă mai ai timp. Ia-ți #valiza și du-te în Algarve!

Trebuie să reții totuși că serviciile din Portugalia nu sunt la fel ca în Antalya. Aici vii pentru cultura portugheză care te cucerește instant și pentru plajele incredibile. De aceea, nu trebuie să ai așteptări uriașe de la hoteluri. Atât timp cât te obișnuiești cu ideea asta, vacanța ta va fi minunată.

Iată câteva exemple de hoteluri recomandate de cei de la agenție, din oferta Cocktail Holidays:

Luar 3* (Zona Praia da Rocha)/de la 770 euro/persoană/ mic dejun /tarif luna septembrie/sejur 7  nopți

–  Vila Gale Ampalius 4* (Vilamoura)/de la 899 euro/persoană/mic dejun/tarif luna august/sejur 7 nopți

Dom Pedro Marina 4* (Vilamoura)/ de la 999 euro/persoană/ mic dejun / tarif luna august/ sejur 7 nopți

-Holiday Inn 4* (Albufeira) / de la 1100 euro/ persoană/ mic dejun/ tarif luna septembrie/ sejur 7 nopți

Mai multe oferte vei găsi pe www.cocktailholidays.ro, merită să arunci o privire! 🙂

vilamoura

Nu, o săptămână nu mi-a ajuns în Algarve. Deși sunt genul de persoană care își dorește tot timpul să descopere locuri noi și nu are în plan să revină prea curând în cele deja văzute, în Portugalia aș pleca iar. Chiar și mâine. Pentru că sunt atât de multe locuri minunate pe care n-am avut timp să le descopăr, încât simt că aș putea petrece chiar și o lună în Algarve.

Deja vizualizez cum fiecare zi ar începe cu un mic-dejun cu pasteis de nata și fructe, urmat de descoperirea unei noi plaje, care ar veni la pachet cu mult entuziasm la vederea peisajelor fabuloase. Mă imaginez înotând până departe sau luptându-mă cu valurile atlantice jucăușe, apoi relaxându-mă la soare, citind sau notând idei pentru articole. Ziua mea ar continua cu explorarea unui orășel tradițional portughez, cu case în culori aprinse și azulejos, iar seara mi-aș căuta o masă cu vedere la ocean și muzică fado, unde să îmi comand o porție savuroasă de fructe-de-mare. Da, m-aș putea obișnui cu un astfel de stil de viață în Algarve! 🙂

pasteis de nata

algarve

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

22 COMENTARII

 1. Felicitări Cristina pentru lista cuprinzătoare cu locuri (plaje) minunate din Algarve, pe care ai prezentat-o.Iar dacă tot te-am felicitat trebuie să o fac și pentru voința de care ai dat dovadă, mergând cu atâtea autobuze.Ai bifat o mulțime de plaje intr-o săptămână, ținând cont că te-ai perindat cu autobuzul. Două aspecte de vârât în sfaturile din valiză (mai ales atunci când călătorești cu copii mici) – vântul sufla în rafale, adeseori foarte tare pe plajele nesfârșite din Algarve,este mai bine când mergi la acele plaje mai mici dintre stânci,în golfulețe și apa rece a oceanului, acestea fiind caracteristici ce predomină în acea zonă. Și pentru că tot ai lăsat o cale deschisă viselor, în privința locurilor pe care dorești sa le atingi pe viitor, în zonă, eu am să-ți spun preferințele mele locale.Noi am fost la începutul lui septembrie în Andaluzia și am dorit să tatonam terenul în Algarve, să vedem ce poate fi atractiv aici pentru o viitoare vacanță. Am stat doar 2 zile în Algarve însă, cu mașina am reușit să mergem la destule plaje.Dintre toate mi-au rămas în suflet și o să ne întoarcem să le savuram pe îndelete: 1. Praia da Marinha- cu al său canion; 2.Praia dos tres Irmaos- cu golfuletul său mirific cu stânci și fabulosul restaurant Caniço Q;3.Praia do Carvalho- golfuletul senzațional dintre niște pereți stâncoși uriași și apoi de aici drumul pe stânci la apus de soare, până la farul- Farol de Alfanzina și de asemenea ne vom întoarce pentru o excursie cu barca la spectaculoasele grote Benagil (mie acestea mi s-au părut ca sunt pe coperta revistelor ce vorbesc despre Algarve) și Ponta da Piedade, pentru care nu am avut timp. Aș menționa orășelul Portimao ca zonă de gravitație pentru locurile de mai sus. Plaje precum Praia da Rocha, Praia da Carvoeiro mi s-au părut mai comune, fiind plaje tip mici orașele aglomerate și de localnici.La Ilha de Tavira,ne-am cam debusolat, pesemne unde erau și 37 de grade, am ajuns unde se traversa cu vaporașul, ni s-a părut departe parcarea, iar plaja ce se zărea pe malul apropiat al insulei nu ne inspira. Probabil ca cealaltă latura dinspre ocean să fi fost acel altfel despre care citisem. Așa că ne-am indreptat spre Marina di Villamoura. Acolo am găsit o plajă liniștită cu parcarea la marginea acesteia. Surprinzător pot menționa că am găsit apa călduță de această dată la ocean.In celelalte dăți, nu în Algarve într-adevăr, prin alte părți ale Portugaliei sau pe Costa Luz, în Andaluzia era apa rece deși ne aflam în iulie sau august. La cât mai multe vise călătoare împlinite!

  • Mulțumesc mult pentru comentariul cuprinzător și pentru aprecieri. Mă bucur că împărtășim amintiri frumoase similare din vacanța în Algarve. Călătorii minunate!

 2. Buna. Vom perge in Alrgave la sfarsit de august (cu copii). Vom avea masina inchiriata si astfel vom vizita tot, totusi in ce zona imi recomenzi sa caut hotel ? preferabil sa fie si plaja la hotel daca odata nu vrem sa ne deplasam. Mersi

  • Dragă Alina,

   Eu te sfătuiesc să cauţi cazare fie în Albufeira (care are o plajă imensă şi o mulţime de unităţi de cazare), fie în Lagos, orăşel tradiţional poziţionat foarte aproape de unele dintre cele mai frumoase plaje. 🙂

   Dacă mai ai nevoie şi de alte sfaturi, sunt aici.Succes în organizarea călătoriei!

  • Buna Alina, tot la sf lui august voi ajunge si eu cu familia in zona. Un pont despre inchirierea masinii? Este ultimul pas pe care inca nu l-am facut! 😉 Referitor la articol, felicitari, este foarte detaliat si de ajutor!

   • Buna, Lorenee.

    Pentru inchirierea masinii iti trebuie un card de credit, daca vrei sa rezervi in avans si sa o iei de la aeroport. Poti incerca si la agentiile locale, care este posibil sa accepte si carduri de debit, dar embosate. Numai ca, daca ajungi in sezonul de varf, s-ar putea sa nu mai ai multe modele la dispozitie, iar preturile sa fie mai mari.

    Pentru rezervarea unei masini cu card de debit (embosat- cu litere si cifre in relief), intra aici: http://indigocarhire.co.uk/spain-car-hire/tenerife-south-airport/

    Spor in organizarea calatoriei!

    Cu dra,
    Cristina

 3. Buna, am citit cu interes articolul, in special pentru că îmi doresc o vacanta in Algarve în vara asta. Când e perioada cea mai potrivită pentru vacanta? Îmi place atât plaja, cât și balaceala in apa. Mulțumesc anticipat!

  • Draga Rodica,

   Perioada optima pentru plaja este intre mai si octombrie. Desigur, in iulie, august si septembrie, temperatura apei este mai ridicata, dar la fel sunt si preturile (care incep sa scada semnificativ pe la jumatatea lunii septembrie).

   Daca mai ai intrebari, iti raspund cu mare drag. Calatorie minunata!

 4. Buna! Merg in Lagos in perioada 25-29 septembrie si as dori sa te intreb daca este nevoie sa iau cu mine papuci pentru apa? Sau plajele sunt cu nisip majoritatea? Voi avea doar bagaj mic de mana si nu vreau sa car lucruri inutile.

  • Buna, Crina. Plajele sunt cu nisip si, in principiu, nu ai nevoie de papuci de protectie. Eu nu am avut si a fost ok, cred ca te poti descurca si fara ei, daca ai un spatiu limitat pentru bagaj :).

 5. Buna! Foarte frumos articolul! Voi sta 3 nopti in Albufeira in septembrie si as vrea sa stiu daca statia de autobuz e departe de oras. As vrea sa merg si la alte plaje din zona si ma gandesc daca e usor de ajuns cu autobuzul sau e mult de mers din centrul orasului (unde avem hotelul) pana in statie. Multumesc!

  • Draga Gabriela, imi pare rau pentru intarziere, uneori nu primesc notificari pentru comentarii. Din centrul orasului se poate ajunge cu un autobuz local la statia de unde pleaca catre alte orase/localitati/statiuni. Eu una as inchiria masina, dar daca ti-e total imposibil, te vei descurca si fara :).

   • Buna! Tocmai m-am intors din concediu si as vrea sa impartasesc cateva impresii. In primul rand, a fost super! In al doilea rand, multumesc inca o data pentru articol. M-au ajutat sfaturile tale. Am vizitat plaja Falesia si am ales sa luam un Uber de la hotel pana la autogara. A fost f rapid si a costat doar 3 euro, deci cred ca am iesit chiar mai ieftin decat daca luam autobuzul. Cu autobuzul Eva am ajuns in 20 de minute, iar statia e aproape de plaja (5-10 min de mers pe jos). Exista si un snack bar langa treptele care coboara spre plaja. Probabil sunt mai multe statii de autobuz si mai multe drumuri catre plaja. Noi am coborat la prima statie si am mers dupa indicatoare.

    • Gabriela, multumim mult pentru impresii. Foarte folositoare! Uber e o idee buna. Ma bucur ca ti-a placut vacanta si ca ti-au fost de folos informatiile din articol! 🙂

 6. Buna Cristina,
  Am apreciat mult articolul scris de tine despre aceasta zona a Portugaliei.
  Eu intentionez sa merg cu sotia la sfarsit de octombrie / inceput de noiembrie, anul acesta, in Portugalia (unde nu am mai fost pana acum) pentru a aniversa ziua ei de nastere – 70 de ani!
  Pentru un sejur de circa 7 zile, crezi ca ne poti recomanda un loc potrivit pentru varsta noastra si pentru ocazia speciala?
  Vom inchiria cu siguranta o masina si cred ca zona Algarve este potrivita, nu neaparat pentru plaje. Mai ales ca nu mai suntem mari amatori de mers pe jos!
  Dar unde?

  • In primul rand, la multi ani anticipat! 🙂

   Eu zic ca v-ar placea in Albufeira, pentru ca este un punct de unde puteti ajunge cam peste tot in Algarve – inclusiv in zona Faro, cu lagunele, dar si zona sud-vestica, cu Sagres.

   Daca va referiti la un hotel anume, pot reveni cu o recomandare dupa ce ma mai interesez, sa fiu sigura ca vorbesc in cunostinta de cauza :).

   Cu drag,
   Cristina

 7. Buna seara,
  vroiam sa va intreb ce recomandati pentru familiile cu copii?
  avand copii mai mici nu te poti plimba peste tot, chiar daca iti doresti .asa ca e nevoie de o locatie mai linistita si mai aproape macar de una din plajele frumoase cu stanci.
  multumesc frumos anticipat .

  • Buna, Florina. Daca vrei sa fii aproape de plajele frumoase, eu iti recomand Lagos. De acolo poti face si excursii cu barca :). Si este mult mai linistita zona decat Albufeira.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.