Fără îndoială, Londra este unul dintre cele mai frumos împodobite orașe în perioada Crăciunului. Lumini și decorațiuni, magazine ca din povești, căsuțe pe malul Tamisei, concerte, spectacole de operă, patinoare, brazi imenși și colinde. Deși atmosfera magică e departe de a fi redată prin simpla înșiruire a unor cuvinte, eu zic să plusăm astăzi și cu niște imagini care să te ducă pe străzile londoneze. Hai să ne bucurăm împreună de Crăciun, așa cum l-am văzut eu plimbându-mă din Chelsea până pe Oxford Street, de la St.Pancras până la Covent Garden și din Leicester Square până la Leadenhall Market. 

Știi deja că urmează să scoatem din #valiză cele mai christmassy locuri din Londra, nu?

Oxford Street

Oxford Street are un super business încheiat cu Santa. O mare parte dintre cadourile care în dimineața de 25 se află sub brazi împodobiți sunt achiziționate de aici. Prin urmare, experiența shopping-ului pe Oxford Street în decembrie nu putea să fie decât magică!

Oxford Street Craciun

luminite Craciun Londra

Oxford Street noaptea

Craciun Londra

Regent Street

Îngerii de pe Regent Street se intersectează cu globurile imense de pe Oxford Street în cel mai aglomerat punct al Londrei de sărbători: Oxford Circus. Dacă pe Oxford se află magazinele pentru mass market, pe Regent și-au găsit locul brandurile ceva mai scumpe, înaintând ușor spre Bond Street, acolo unde trebuie să mergi neapărat dacă te interesează boutique-urile marilor case de modă.

Da, decorațiunile de pe Regent St sunt preferatele mele! 🙂

Decoratiuni ingeri

oameni Londra

trafic Craciun

Carnaby Street

Preț de câteva secunde ai impresia că te afli la Rio în perioada carnavalului. Noroc cu autobuzele roșii, care îți amintesc că ești tot în Londra. E de înțeles, Carnaby Street este cea mai colorată stradă din capitala Marii Britanii, așa că va fi greu să asimilezi paleta cromatică complexă dintr-o singură privire! 🙂

Carnaby street Londra

strada Londra

papagali

palmieri noaptea

lanterne colorate

Bond Street

După cum îți spuneam mai devreme, Bond Street este strada brandurilor de lux, acolo unde se află și magazinul meu preferat în perioada Crăciunului. Cartier și-a creat o adevărată strategie de marketing în jurul sărbătorilor de iarnă, începând de la spoturi tematice și până la decorarea festivă a magazinelor, care se traduce în brand awareness prin postările din social media. Desigur, este valabil pentru multe alte branduri!

magazin Cartier Londra

magazin Tiffany

Pe lângă decorațiunile de pe străzile din centrul Londrei, vei intra în atmosfera Crăciunului chiar și numai admirând marile magazine. Outfiturile lor christmassy sunt care mai de care mai atrăgătoare, dorind să transmită clar mesajul: aici trebuie să îți faci cumpărăturile de sărbători. 

Selfridges

Până să mă uit la serialul Mr.Selfrige, magazinul Selfridges nu îmi spunea mare lucru. Ei bine, cunoscând acum povestea marelui department store, înțeleg pe deplin experiența shopping-ului aici. Fiecare vitrină este o adevărată lecție de marketing, cu atât mai mult cu cât știu că încă de la deschiderea magazinului acestea au fost lăsate în mâna unor artiști.

With love from…London.

Selfridges Londra

trafic Londra

decoratiuni craciun

mos craciun vitrina

Selfridges Londra

Fortnum &Mason

Dacă există vreun magazin sinonim cu bucuria cumpărăturilor de Crăciun, probabil acela este Fortnum &Mason. O să las imaginile să explice mai bine de ce.

fortnum mason Londra

magazin Craciun

fortnum mason

Cumparaturi Craciun

Harrods

Desigur, n-avea cum să lipsească din articol cel mai renumit magazin din Londra. Cu atât mai mult cu cât este atât de frumos luminat noaptea în perioada sărbătorilor!

Harrods

Sursă foto: visitlondon.com
Sursă foto: visitlondon.com

magazine Craciun

magazin Harrods

Pe lângă cele mai cunoscute department stores, peste tot prin Londra vei da peste magazine decorate special pentru Crăciun, care alături de It’s beginning to look a lot like Christmas și alte melodii tematice, te vor convinge să cheltui mai mult decât ți-ai propus. Să nu zici că nu te-am avertizat! 🙂

John Lewis

Debenhams

debenhams

Craciun fericit de la Londra

Covent Garden

Covent Garden este una dintre cele mai aglomerate zone din Londra pe tot parcursul anului. Imaginează-ți, însă, ce se întâmplă în decembrie, când la capitolul atracții se adaugă și un ren argintiu, un brad imens și niște decorațiuni superbe.

Covent Garden Londra

Piata Covent Garden

decoratiuni Craciun

Londra magazine

Covent Garden Londra

cladire cadou

Covent Garden noaptea

brad Covent Garden

pub-uri Londra

decoratiuni Craciun Londra

Chelsea & Kensington

Chelsea și Kensington sunt probabil cartierele mele preferate din Londra. Acolo vei găsi case albe elegante cu decorațiuni simple, dar de efect. La polul opus, vei da și peste restaurante ultra-mega împodobite, precum Ivy Chelsea Garden și Churchill Arms din Kensington.

Casa Chelsea Londra CRACIUN

chelsea Casa

usa Chelsea

gradina Chelsea

Ivy Chelsea

ivy chelsea

decoratiuni Craciun

Churchill Arms pub Londra

Winter Wonderland

Winter Wonderland este paradisul tuturor copiilor și coșmarul tuturor părinților. Pe scurt, e vorba despre un parc de distracții care apare în Hyde Park în perioada sărbătorilor. Tot mai mare și mai scump în fiecare an, conform adulților, care simt că nu ar putea trece prin experiența asta fără câteva băuturi de la Wonderbar!

Winter Wonderland

roata Hyde Park

parc distractii Londra

lumini Craciun Londra

bar Londra Hyde Park

Burger Claus

Hyde Park roata Londra

Natural History Museum

Natural History Museum se califică lejer drept unul dintre cele mai magice locuri din Londra. Când mai apare și un patinoar în fața sa, plus un carusel scos din cărțile de colorat, e normal să își facă loc și confuzia. Pentru că pare ireal! 

patinoar Natural History Museum

carusel Londra

patinoar Londra

Somerset House

Un alt loc unde poți să îți arăți talentul pe patine în Londra este Somerset House. Da, este foarte frumos și se află chiar într-unul din campusurile de la King’s College, acolo de unde mi-am luat ID-ul de student în prima mea zi. 🙂

Patinoar Londra

patinoar Somerset House

brad Craciun Londra

Leadenhall Market

Leadenhall Market este locul unde, de regulă, se strâng corporatiștii din City of London la prânz să bea o bere. Eu am ajuns în ultima vineri dinainte de Crăciun, când efectiv n-aveai loc să arunci un ac. A fost tare frumos să văd cum toată lumea era adunată în jurul bradului, povestind despre planurile pe care le au de sărbători. Ah, da! Și m-a mai invitat și Moș Crăciun la un pint, dar știam că e un test. Așa că am preferat să amân berea până când sunt sigură că primesc cadourile! 🙂

Leadenhall market

Leadenhall Market Londra

londonezi bere

Mos Craciun Londra

Londra de Craciun

Leicester Square 

Nu sunt multe piețe de Crăciun în Londra, dar câteva căsuțe magice tot există. Pe unele dintre ele le vei găsi în Leicester Square, unde e tot timpul mare agitație, grație numeroaselor teatre și cinematografe din zonă. Și pentru că e la doi pași de Chinatown și SOHO!

Piata Craciun Londra

casute Craciun Londra

piata Craciun Londra

St.Pancras

St.Pancras este locul cel mai ușor de descris, pentru că am nevoie de un singur cuvânt: wanderlust. Gara asta superbă găzduiește trenuri care vin și pleacă din/spre alte destinații europene, așa că avea nevoie de un brad de Crăciun pe măsură! 

brad Craciun Gara

restaurant gara

gara Londra

Southbank

Pe malul Tamisei, aproape de London Eye, își fac apariția în preajma sărbătorilor câteva căsuțe cu bunătățuri. Se dă muzica la maximum, se aduce vinul fier în ecuație și se socializează. Mie mi-a plăcut tare mult atmosfera de la Soutbank!

Piata Craciun Londra Southbank

Piata Craciun

cris

Londra targ Craciun

Piata Craciun londra

Kew Gardens

La Kew Gardens vei da peste un spectacol magnific de lumini, așa cum numai în perioada Crăciunului poți vedea. Asta dacă prinzi bilete, care erau toate sold out atunci când m-am hotărât eu să merg. Mai multe info găsești oricum aici

Sursă foto: visitlondon.com
Sursă foto: visitlondon.com

Concluzia e destul de clară și de frumos luminată: Londra e magică în perioada Crăciunului! Eu îți doresc sărbători minunate alături de toate persoanele dragi ție & să ți se îndeplinească până și cea mai secretă dorință (care ar face bine să fie un bilet de avion către o destinație îndepărtată)! 🙂

noaptea pe malul Tamisei

igluuri pe malul Tamisei

London Eye

Crăciun fericit! 

Love, 

C.

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.