Dacă vrei ca vacanța ta să aducă acel dolce far niente pe care îl așteptai de mult, cu niște peisaje incredibile pe fundal, trebuie să ajungi pe Coasta Amalfi. Șoseaua de pe coastă n-a știut ce să aleagă între munte și mare, așa că se joacă cu sentimentele tale de călător și îți arată valurile azurii ale Mării Tireniene, în același timp în care te poartă pe curbele din munții înverziți, cu case colorate de sus până jos. Pe alocuri, apare la orizont câte o barcă într-un golf liniștit, pentru ca dintr-odată să te trezești pe străzile ultra-înguste ale vreunui sătuc tipic italian, pe care încerci să te strecori alături de mașina din sensul opus, fără să dărâmi tarabele cu portocale și lămâi proaspete, pe lângă care treci la milimetru.

Oriunde te-ai opri pe Coasta Amalfi, vei da sigur peste o panoramă pentru care ai putea paria că e o carte poștală. De data aceasta vorbim despre cele mai renumite locuri de pe coastă și din împrejurimi, pe care trebuie să le vezi și tu. Dar urmează să scoatem din #valiză și plaje pe care le-am descoperit din întâmplare, orășele aproape necunoscute și peisaje incredibile, pe care nici nu îmi trece prin cap să le țin doar pentru mine!

Coasta Amalfi

Așadar, iată unde trebuie să ajungi neapărat dacă mergi într-o vacanță pe Coasta Amalfi:

Positano

Positano este un loc absolut incredibil. Poate nu vrei să iei în seamă cuvintele astea clișeice, dar pe cuvânt de călătoare că reflectă realitatea în totalitate! Orășelul ăsta care e, practic, un munte de case ce par că se prăbușesc în Marea Tireniană, este unul dintre locurile mele preferate din Italia.

Deși e cel mai renumit loc de pe Coasta Amalfi, nu m-am simțit nicio secundă sufocată de vizitatori și nici nu a trebuit să dau din coate în plimbările pe străduțele sale înguste și pitorești. Sper că așa e și în iulie și august! Da, Positano este una dintre destinațiile care creează așteptări foarte mari, dar care nu dezamăgește. Ori de câte ori orașul colorat apărea în fața ochilor mei după vreo curbă, mă cuprindea acel soi de emoție pentru care iubim să călătorim. Am parcurs cu mașina coasta aproape zilnic și de fiecare dată am tresărit la vederea orășelului care a îmbrăcat un versant întreg cu case colorate.

Plimbă-te pe străduțe, cumpără suveniruri sau haine vaporoase, admiră florile care și-au găsit locul cum nu se poate mai potrivit pe acoperișurile rectangulare ale caselor, aruncă-te în valurile cu nuanțe de turcoaz, mănâncă pizza sau fructe de mare proaspete și bucură-te de priveliștea pe care o oferă orașul. Din toate unghiurile posibile!

Deși niciodată nu fac comparații și nu pun un loc în care am ajuns mai presus de altul, trebuie să recunosc că Positano a găsit buzunarul secret al #valizei, acolo unde se adună cele mai frumoase amintiri. În aceste condiții, este absolut evident că urmează un articol separat cu orășelul ăsta amalfitan minunat. Rămâi pe-aproape! 🙂

positano le sirenuse hotel

positano coasta Amalfi

floare ghiveci balcon

plaja Positano

bar pe plaja

Positano Coasta Amalfi

case Positano

plaja Positano Italia

Amalfi

Da, pe Coasta Amalfi există și orașul Amalfi. Și trebuie neapărat să îl vizitezi! Pentru domul său impresionant care și-a făcut loc printre clădirile pitorești, pentru străduțele sale întortocheate, pentru plaja cu umbrele colorate în alb și roșu care seamănă cu niște acadele, pentru creveții delicioși la cornet pe care e musai să-i încerci și pentru atmosfera absolută de vacanță tipic italienească.

Poate plimbându-te astăzi prin oraș nu îți vei da seama, dar Amalfi a fost cândva o republică maritimă puternică, care se ridica la rangul altor republici importante, precum Veneția, Genoa sau Pisa. De altfel, catedrala din secolul al IX-lea spune povestea încâlcită a orașului, fiind de-a lungul timpului decorată cu elemente romane, bizantine, arabe și gotice. Mai mult, se pare că în anul 1206 au fost aduse aici de la Constantinopol moaștele Sfântului Andrei, al cărui hram îl poartă și în ziua de azi catedrala.

Revenind în prezent, n-ai cum să pleci din oraș altfel decât cucerit de clădirile albe aflate una în continuarea celeilalte, până întâlnesc marea. Dacă vii cu mașina, trebuie să știi de existența unei parcări imense la ieșirea din oraș. De acolo, poți ajunge pe străduțele pitorești printr-un tunel pietonal, care mi s-a părut foarte cool. Dar există și multe bărci care fac legătura între Sorrento, Positano și Amalfi, așa că poți ajunge aici urmărind țărmul amalfitan spectaculos.

cladiri albe Coasta Amalfi

scuter Italia

orasul Amalfi

catedrala oras Amalfi

catedrala Italia

catedrala Amalfi

plaja colorata Amalfi

orasul Amalfi priveliste

Ravello

În niciun alt loc nu simți că ești atât de aproape de munți și, în același timp, în imediata proximitate a mării. Ravello, orășelul de la înălțime, este un fel de lojă a Coastei Amalfi. De sus, vei avea o panoramă de 360 de grade asupra întregii regiuni, de la insulele care se zăresc la orizont, la orășelele ce se continuă pe coastă și până la munții spectaculoși care susțin întregul peisaj în trepte.

Dacă ajungi în Ravello, trebuie să vizitezi neapărat Villa Rufolo (intrarea este 7 euro). Te asigur că nu vei vrea să mai pleci din mijlocul florilor orientate către marea albastră, așa cum s-a întâmplat și cu artiștii, poeții și muzicienii care au ajuns aici de-a lungul timpului. În Ravello are loc vara un festival dedicat muzicii, astfel că la Villa Rufolo vei găsi scena cel mai frumos amplasată din univers, care are în spatele ei marea și munții. 

Tot în Ravello trebuie să vizitezi și Villa Cimbrone, dar și să te plimbi pe străduțele pitorești ale orașului. După fiecare colț vei da peste câte o gelaterie ori vreun magazin cu ceramică în culori vii. Pune-l pe listă!

villa rufalo ravello

peisaj coasta Amalfi

floare de hartie roz

priveliste Ravello

gradini Italia

flori Coasta Amalfi

Atrani

Imediat cum cobori spre mare de la Ravello, dai peste Atrani, un oraș pescăresc micuț, dar foarte autentic. Și când spun micuț, mă refer chiar la cea mai mică comunitate din întreaga Italie (sub 1000 de iubitori de paste). Ei bine, or fi ele doar câteva case cu rufe întinse la balcon, dar atmosfera inedită a orașului m-a cucerit iremediabil. Catedrala, piața centrală cu terasele cochete, mirosul apetisant de la pasticeria și drumul care trece pe deasupra plajei și a caselor- toate mi-au plăcut la nebunie!

Ca să nu mai spun de priveliștea pe care o ai când te arunci în valuri, cu căsuțele albe romantice și cu muntele stâncos din spatele lor! Plaja cu cele câteva umbrele albastre este fix ce trebuie pentru câteva ore de relaxare, în care să simți că ești un italiano vero (sau varianta la feminin, certamente). Deși nu am fost încă acolo, Atrani m-a dus cu gândul la Calabria, o regiune pe care o am de mult timp pe listă și în care trebuie să ajung cât mai repede.

atrani Coasta Amalfi

centru oras Atrani

rufe la geam Italia

Atrani Coasta Amalfi

Capri

Capri este locul unde marea întâlnește cerul, dând startul unei competiții pentru cea mai intensă culoare de albastru. Nu știu cine câștigă, dar ceea ce știu sigur este că tu trebuie să ajungi pe insula asta cândva!

E adevărat, nu se află pe Coasta Amalfi. Dar e fix vizavi și este locul cel mai frumos în care poți ajunge într-o plimbare cu barca sau cu feribotul (din Napoli ori Sorrento). Și nu, nu e deloc o destinație accesibilă tuturor buzunarelor, dacă vrei să petreci mai mult timp pe insulă, pentru că hotelurile sunt foarte scumpe. Însă într-o excursie de-o zi poți merge, să vezi cu ochii tăi de ce toată lumea vorbește despre Capri folosind superlative absolute!

Da, sunt o mulțime de magazine ale marilor case de modă și zone în care simți că nu îți este locul, dacă n-ai în cont o sumă cu multe zero-uri. Însă poți să vizitezi grădini minunate, să urci cu telescaunul până pe Monte Solaro, de unde ai o priveliște incredibilă, să stai la plajă în Marina Piccola, să te plimbi cu funicularul din portul Marina Grande până în Capri Town și să te bucuri de atmosfera de insulă. Prețurile de la restaurante nu mi s-au părut astronomice, fiind fix la fel ca pe Coasta Amalfi (exemple de prețuri din Anacapri: 10 euro o pizza, 15 euro o porție de fructe de mare, 2 euro o înghețată).

Ceea ce nu mi-a plăcut deloc a fost sentimentul de sufocare pe care l-am resimțit în unele locuri, dat în special de numeroasele grupuri care vin în turul insulei. Am impresia că numărul de turiști care vizitează Capri devine o problemă din ce în ce mai presantă (la fel cum se întâmplă și în Veneția sau Cinque Terre) și asta răpește cumva din farmecul acelor locuri minunate. 

#Sfat din valiză: dacă ajungi pe insulă într-o excursie de-o zi, îți recomand să începi prin a vizita Anacapri, Grotta Azzuro, Marina Piccola și să închei cu orașul Capri, adică să inversezi ordinea obiectivelor pe care le au în itinerariu grupurile. Dar despre asta vorbim mai multe în articolul dedicat acestui colț minunat din Marea Tireniană. Până atunci, aruncă un ochi aici pe orarul și prețurile feriboturilor care circulă între Sorrento și Capri.

priveliste Capri

insula Capri Italia

Flori Capri

priveliste insula Capri de sus

drum spre mare intortocheat

gradini insula Capri

ghiveci flori

insula Capri

Furore

Fiordo di Furore este o legătură inedită între munte și mare. E un loc special de pe Coasta Amalfi, unde te poți bucura de câteva ore de intimitate la plajă. De pe pod își testează adesea curajul în sărituri tineri veniți din toate colțurile lumii, așa că acest colț ferit de aglomerație vine la pachet și cu niște adrenalină.

Eu îți recomand să ajungi aici în a doua jumătate a zilei, când soarele inundă fiordul și te poți bucura, astfel, de culoarea azurie a apei și de razele sale prietenoase. Urmează să scoatem din #valiză un articol dedicat exclusiv plajelor de pe Coasta Amalfi, dar nu puteam să nu includ pe lista celor mai frumoase locuri din această regiune și fiordul Furore!

fiordo di furore italia

fiordul Furore coasta Amalfi

furore

Sorrento

Sorrento este un oraș superb, în care simți cu adevărat că ești în Italia. Plajele nu sunt punctul său forte, însă dacă explorezi peninsula Sorrentină mai îndeaproape, vei da peste niște locuri minunate unde să te relaxezi la soare și să înoți până se înserează. Străduțele sale înguste sunt pline cu suveniruri, în mare parte obiecte de ceramică absolut superbe și produse pe bază de lămâie. Da, Sorrento este o regiune unde se cultivă lămâi cât vezi cu ochii. Prin urmare, poți spune că atunci când viața îți dă lămâi, probabil te afli pe Coasta Amalfi! 

Seara, orașul capătă o energie specială și o atmosferă de vacanță indiscutabilă. Peste tot vezi oameni eleganți, care cu doar câteva minute în urmă s-au parfumat pentru a ieși la cină, la unul dintre nenumăratele restaurante elegante ori la o trattoria autentică de pe străduțele tipic italienești. Cu toții se gândesc la porția de fructe de mare pe care urmează să și-o comande, alături de un pahar de prosecco pe care îl vor savura în tihnă. Sau o sticlă întreagă!

Sorrento este poate cel mai potrivit loc în care să te cazezi în vacanța ta pe Coasta Amalfi, de aici putând să explorezi atât Peninsula Sorrentină, cât și renumita coastă cu peisaje spectaculoase. 

sorrento italia

Italia cladiri

cladiri si palmieri

stradute Sorrento

limoncello sorrento

vacanta la Marea Tireniana

casute colorate plaja

plaja sorrento

Vezuviu și Pompei 

Am promis că nu ne limităm doar la Coasta Amalfi în acest articol, ci ne raportăm și la împrejurimile sale. În imediata apropiere a coastei veghează Vezuviu, unul dintre cei mai faimoși vulcani din istorie. Este încă activ, dar adormit, gata să surprindă din nou cândva prin furia sa. Acesta se ridică în spatele Golfului Napoli și poate fi admirat din Sorrento & din întreaga peninsulă Sorrentină, oferind niște priveliști cu adevărat speciale.

Dar nu putem vorbi despre Vezuviu fără să amintim de Pompei, orașul ascuns sub cenușă vulcanică și rămas nedescoperit mai bine de 1500 de ani. Pompei se află foarte aproape de Coasta Amalfi și ar fi păcat să nu acorzi jumătate de zi unui oraș din vremea romană, distrus de erupția neașteptată a Vezuviului în anul 79 e.n. Știu că este greu să lași în urmă plajele minunate de pe coastă, dar promit că experiența de la Pompei este cu adevărat inedită!

Prețul biletului este de 11 euro/ adult, însă intrarea e gratuită în întâia zi de duminică a fiecărei luni. Știu asta pentru că ne-am programat din întâmplare excursia la Pompei fix în prima duminică a lunii iulie, așa că am vizitat ruinele orașului roman fără să plătim. Cu alte cuvinte, mi-am scos banii de înghețată pe perioada întregii vacanțe! 🙂

N-avem cum să povestim atât de succint despre fascinantul Pompei, așa că așteaptă-te să scotocești cât de curând prin #valiză după un articol întreg dedicat orașului prosper din perioada de vârf a Imperiului Roman, șters aparent de pe fața pământului de una dintre cele mai renumite erupții vulcanice din istorie.

vezuviu

priveliste Vezuviu

ruine Pompei

Pompei Italia

fresce Italia

ruine Pompei Italia

Pompei Italia

Cum ajungi pe Coasta Amalfi

Cel mai simplu este să zbori până la Napoli, de unde mai sunt doar 60 de kilometri de parcurs până în Sorrento sau Positano. Există bilete de avion destul de rezonabile la preț, așa că bugetul tău nu va avea prea mult de suferit în această privință. Spre exemplu, noi am zburat cu Blue Air și am dat pe un bilet de avion dus-întors București-Napoli în jur de 600 lei pentru finalul lunii iunie, fără să-l fi cumpărat cu prea mult timp în avans.

De la aeroport poți lua un autobuz până în Sorrento, care circulă cam din oră în oră (orarul aici), costă 10 euro și face în jur de o oră și un sfert. Poți alege și varianta trenului, dar trebuie să schimbi în Napoli Centrale și nu cred că are sens să te complici. Dacă închiriezi o mașină, există un serviciu de shuttle gratuit care te duce de la ieșirea din aeroport până la companiile de închirieri, trebuie doar să urmărești indicatoarele. Taxi-ul costă în medie cam 80-100 de euro, așa că mai bine îți rezervi un transfer de la aeroport la hotel, dacă nu ți se potrivesc variantele de mai sus.

avion Bucuresti Napoli

Unde te cazezi

Aici problema este ceva mai delicată. Recomandarea pe care trebuie să o iei cel mai mult în seamă când vine vorba de o vacanță pe Coasta Amalfi este să îți faci rezervare din timp, pentru că este o regiune din ce în ce mai vizitată, iar disponibilitatea locurilor de cazare scade văzând cu ochii, pe măsură ce se apropie vara. Dacă te uiți cu 2-3 luni înainte după un hotel în Sorrento, vei vedea că aproximativ 70% dintre proprietăți sunt rezervate. Ca să nu mai vorbim de Positano, unde procentul urcă până la 90%!

Dacă ai de gând să închiriezi o mașină, sfatul meu este să cauți cazare în afara orășelelor renumite, ca să ai șanse la prețuri ceva mai rezonabile (deși peste tot pe coasta Amalfi sunt niște scoruri pe care trebuie să le uiți cât mai repede, după ce ai achitat). Caută un hotel sau o vilă cu priveliște frumoasă către mare, dintr-o localitate de care nu ai mai auzit până acum, dar care să fie situată pe Coasta Amalfi ori în apropiere de Sorrento în Penisola Sorrentina. Având în vedere că nu vei fi condiționat de mijloacele de transport în comun, nu contează foarte mult în ce localitate se află. În plus, atmosfera va fi mai autentică!

Noi ne-am cazat la un hotel cu super priveliște, aflat la vreo 10 km de Sorrento, spre Napoli. Se numește Grand Hotel Moon Valley și se află în Seiano, o localitate din comuna Vico Equense. Nu, n-am mai auzit nici eu de denumirile astea până acum, dar mi-a plăcut enorm acolo. Nu este un hotel de 4 stele la standardele la care suntem obișnuiți, dar să nu uităm că vorbim de Italia! Este foarte curat, multe dintre camere sunt cu sea view, iar zona de la piscină e pur și simplu genială, cu o panoramă superbă, atât asupra munților, cât și a Mării Tireniene. Micul-dejun este foarte repetitiv, dar pe mine m-a mulțumit cu nenumăratele tipuri de brânzeturi, somon, roșii cherry delicioase, croissante proaspete și, mai ales, cu sucul de portocale pe care ți-l puteai pregăti singur, alegând din coșul plin cu portocale abia culese. De știut că aici vin multe grupuri, în special călători de vârsta a treia, dar există și destui tineri printre oaspeții hotelului. Și se organizează multe nunți la piscină! Noi am rezervat prin amoma.com, pentru că avea un preț mult mai bun decât pe booking.com, așa că trebuie să verifici mai multe surse înainte de a lua o decizie!

piscina hotel Amalfi

marea Tireniana

relaxare la piscina

Cum explorezi zona

Coasta Amalfi este o regiune absolut minunată. Eu știu asta, tu știi asta și jumătate din populația globului știe asta. De aceea, va trebui să îți împachetezi cu grijă și răbdarea în #valiză, pentru că va fi foarte aglomerat. În special în lunile iulie și august! 

Ai două variante să explorezi regiunea: fie cu autobuzele locale, fie cu o mașină închiriată. La aceste opțiuni se mai adaugă și barca, dar asta doar dacă bugetul ți-o permite. Autobuzele care circulă pe coastă sunt frecvente și numeroase, dar la fel sunt și turiștii care umplu stațiile, unde de multe ori nu prea ai loc nici măcar să aștepți. E adevărat, sunt și varianta cea mai economică, pentru că sistemul hop-on hop-off este destul de prietenos cu portofelul tău: 45 de minute- 2 euro, 90 de minute-3 euro, 24 de ore-6 euro și 3 zile-15 euro. Pe de altă parte, ești condiționat de orarul acestora și poți explora numai zonele unde ajung autobuzele.

Dacă vrei să vezi cât mai multe locuri de pe Coasta Amalfi, să te oprești la fiecare punct de belvedere care îți taie respirația și să conduci pe unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, atunci trebuie să închiriezi o mașină. Noi am închiriat de pe Rentalcars.com de la Budget un mini SUV Ford EcoSport, pentru care am plătit cu totul pentru 7 zile ( inclusiv șofer adițional și toate asigurările din lume) 350 de euro. La prețul ăsta se mai adaugă motorina (1,3 euro/litru) sau benzina (1,4 euro/litru) – noi ne-am plimbat în fiecare zi destul de mult și am avut nevoie de mai puțin de un plin (40 euro), dar asta și pentru că mașina a fost foarte economică. Însă nu uita că pentru închirierea unei mașini îți trebuie neapărat un card de credit! Am găsit și o companie prin care poți rezerva mașină cu card de debit, dar acesta trebuie să fie embosat (cu literele și cifrele în relief). 

Marea gaură în buget și adevăratul test de răbdare vin atunci când trebuie să găsești parcare, pentru că infrastructura în acest sens este deficitară pe Coasta Amalfi, iar prețurile astronomice, în unele cazuri. Spre exemplu, pentru o zi întreagă în Positano am plătit 30 euro la parcare (am negociat puțin, pentru că era 5 euro pe oră), la fel cum s-a întâmplat și în portul din Sorrento, când am plecat o zi în Capri cu feribotul. Parcările de pe marginea drumului sunt cele mai ieftine, variind între 1,5 și 3 euro/ oră. Dar ai grijă să parchezi doar pe dungile albastre, că altfel ai amenda asigurată, zonele delimitate cu portocaliu fiind rezervate rezidenților. Ah da, tot de răbdare ai nevoie și când se formează ambuteiaje, din cauza autocarelor imense care nu pot lua curbele înguste și trebuie să facă un catralion de manevre!

Cel mai ușor se strecoară scuterele pe drumul pe care uneori mașinile circulă bară la bară, așa că și asta e o variantă. Între orașe precum Sorrento și Amalfi sau Positano și Amalfi circulă frecvent feriboturi, prețul unui bilet fiind sub 10 euro pe sens. Dacă n-ai restricții în buget, poți să îți închiriezi o barcă privată (după cum probabil îți imaginezi, costă mult- ex:180 euro/zi) sau să iei o excursie organizată, care costă de la 60 de euro. De fapt, dacă mergi cu mai mulți prieteni, varianta cu barca poate deveni convenabilă, căci prețul se împarte.

masina mica Italia

inchiriere masina Coasta Amalfi

Mai departe pe coastă, spre Salerno, vei găsi alte orașe foarte frumoase, dar unde relieful nu mai este la fel de spectaculos. Noi am ajuns până în Minori și Maiori, dar, dacă ai timp, îți recomand să continui drumul până în Cetara și Vietri sul Mare.

Poate nu ajungi vara asta pe Coasta Amalfi. Dar anul viitor gândește-te bine cum faci să te trezești cu panorama Vezuviului dimineața de pe balcon, să cauți cea mai colorată casă din Positano, să te arunci în valurile azurii ale mării Tireniene, să mănânci cea mai bună pizza din Italia la Napoli, să conduci pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume și să te bucuri de la dolce vita!

Plaja Coasta Amalfi

dealuri coasta Amalfi

marea tireniana coasta Amalfi

Coasta Amalfi peisaj

coasta Amalfi

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

18 COMENTARII

 1. Superb! „Review-ul” tau m-a transpus deja acolo… Am sa organizez o vacanta acolo, chiar daca parca pot spune ca am fost :))! Multitudinea de informatii referitoare la costuri/atractii si etc au facut ca orele de lucru de la birou sa treaca direct la pauza de masa… si parca as manca o Pizza acompaniat de un limoncello ^_^!
  Este pentru prima data cand citesc pe siteul asta nu stiu daca este al tau sau nu, dar ceva imi spune ca acum am cu ce sa-mi umplu timpul!

 2. Buna!
  Foarte frumos articolul tau. La inceputul lunii mai o sa merg si eu pe coasta Amalfi, abia astept. Ai idee cum este transportul din Minori? Ma intereseaza daca se poate ajunge usor cu transportul in comun pana in Positano sau in celelalte locuri de pe coasta? Sau daca pot inchiria scuter?

  • Buna, Denisa!

   Ma bucur ca ti-a placut articolul din #valiza, cu siguranta o sa iti placa si mai mult vacanta! 🙂

   Din Maiori in Positano nu exista bus direct, trebuie sa schimbi in Amalfi.

   Sigur ca poti inchiria scuter, cred ca e cel mai rapid mijloc de transport de pe coasta! 🙂

   Scuze de intarziere, sunt aici daca mai ai intrebari. Vacanta minunata!

 3. Draga Cristina felicitari pentru articol. Noi suntem in Puglia si o luam maine spre Coasta Amalfitana. Mi-a fost util articolul tau, mi-am facut idei despre locurile pe care vreau sa le vizitez.

 4. Buna,
  Multumesc pentru articol, foarte bine detaliat.O intrebare am si eu: Sunt zone unde se poate sta la plaja o zi intreaga? Unde se pot inchiria sezlonguri, umbrele etc…sa poti bea o bere.Cam cat costa aceste servicii, si cam la ce distanta fata de Sorrento sunt plaje bune, unde sa nu existe riscul sa te deplasezi si sa constati ca nu sunt sezlonguri libere.
  Te rog, daca poti sa ma ajuti cu informatii in acest sens.
  Multumesc!

 5. Buna.Foarte de ajutor articolul tau.Planuim sa mergem in iunie pe Coasta Amalfi, dar am vrea si in Puglia.
  Din Coasta Amalfi pana in pUglia crezi ca e ok sa mergem cu o masina inchirirata sau nu poti face aceste 2 destinatii intr o sinura vacanta?

  • Buna, Oana.

   Depinde cat timp aveti la dispozitie. Daca aveti doar o saptamana, cred ca ar fi prea mult si n-ati apuca sa va bucurati de locurile in care ajungeti. Si nici nu ati vedea tot ce merita vazut.

 6. Bună Cristina! Minunat articolul ❤️! Căutam informații despre coasta Amalfi, iar dupa ce am citit articolul tău, am și făcut rezervare ☺️.
  Nu știm însă cum sa procedam în privința închirierii mașinii. De unde ai luat în primire mașina? Din aeroport sau a fost adusa la hotel? Menționez ca noi avem transferul asigurat de către agenție, dar am văzut ca este mai ieftin daca o preiei de la aeroport( din simularile pe care le-am făcut pe Rentalcars.com). Cazare avem în Seiano, Vico Equense. Aș aprecia o sugestie. Mulțumesc!

 7. Buna Cristina,
  Imi poti spune ce aparat de fotografiat ai? Pozele tale din toate tarile sunt exceptionale. Sau ai un curs specializat pentru asta?

 8. Este foarte frumos scris articolul. Imi puteti spune in ce perioada ati fost si cam cat de calda sau rece era apa? As vrea sa merg in iunie, cu baietelul de 3 ani care iubeste apa si ma intreb daca se poate balaci. Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.