Când spui Verona, parcă vezi în fața ochilor inimioare roșii și te cuprinde instant inspirația unei declarații de dragoste. Pentru că Shakespeare și-a pus amprenta cam decisiv asupra orașului cu protagoniștii celei mai faimoase povești de iubire sfârșite tragic. Pentru mulți, Verona înseamnă doar Romeo, Julieta și-un balcon.

Eu n-am prea fost acaparată de romantismul siropos al orașului (poate și pentru că Mr.Claudiu n-a tras de #valiză împreună cu mine în această călătorie), ci mai degrabă de mulțimea enervantă care se îngrămădea să vadă faimosul balcon al Julietei. Cu toate acestea, Verona mi-a plăcut foarte mult, pentru că nu se rezumă doar la bilețele în care îndrăgostiții își pun ultimele speranțe sau la perne roșii în formă de inimă, cu numele alesului/alesei. Iată ce poți face într-o zi în Orașul Iubirii:

Așază-te la o terasă din Piazza Bra pentru brunch

Tot ce trebuie să faci este să îți alegi o masă de unde să privești oamenii care trec, în timp ce savurezi o porție de bruschete și bei un cappuccino fierbinte. De aici ai o priveliște directă către Arenă, deci nu vei uita nicio secundă că te afli în Italia.

Practic, intri în atmosfera de il dolce far niente! 🙂

DSC_0389

terasa Verona

bruschete Italia

Du-te să vezi faimosul balcon al Julietei

Ok, orașul nu se rezumă doar la balcon. Însă parcă nu prea poți pleca din Verona fără să-l vezi. Daaar, măcar nu-ți lua perechea aia de pantofi la care ții atât de mult, pentru că s-ar putea să te calci în picioare cu alte sute de turiști care au avut aceeași idee romantică. Cum ce idee? Să vadă exact unde s-a poziționat Julieta când Romeo i-a declarat plin de patos profunda dragoste ce i-o purta, cea care, într-un final, i-a unit prin moarte. (pauză de căutat batista)

E adevărat, marketingul acestei destinației este chiar admirabil, dar trebuie să ai altfel de așteptări. Atât timp cât știi că vei da peste un simplu balcon dintr-o simplă curte interioară, unde nu ai loc să arunci nici măcar un ac, totul e în regulă. Poți să te apuci să lași și un bilețel pe pereți sau un lacăt cu inițialele voastre, e chiar simpatic. Zău că mi-ar fi plăcut mult mai mult dacă nu trebuia să înot prin mulțimea ahtiată după găsirea jumătății! 🙂

Ai șansa să vezi casa plină cu decoruri, costume și chiar un calculator de pe care poți trimite mesaje de dragoste ori să-ți faci poză din balconul Julietei, dar eu n-am mai avut răbdare. E drept, am vizitat Verona fix în ziua Paștelui Catolic, probabil de aceea era atât de aglomerat. Poate tu ai norocul unui balcon mai gol.

Să vezi balconul din curtea interiosară este gratis, în timp ce prețul pentru vizitarea casei este de 6 euro, bani investiți, desigur, în numele iubirii.

Ah, da! Și nu uita să îi pui mâna pe sâni Julietei. Se pare că aduce noroc în dragoste!

balconul Julietei

casa Julietei

scrisori Julieta

DSC_0535

sanul Julietei

DSC_0525

Lacate Verona

Aruncă un ochi la tarabele cu suveniuri, haine și mâncare proaspătă din Piazza delle Erbe

În Piazza delle Erbe este mare hărmălaie. Aici găsești de toate pentru toți, de la mâncare până la haine și suveniruri. Plimbă-te puțin printre tarabe, poate îți face cu ochiul ceva. De reținut că aici găsești magneți mai ieftini decât în magazinele de suveniruri.

Piazza dell Erbe

piazza delle erbe

verona ghid

hanorac suvenir

panzerotto

fructe

Traversează Ponte Pietra

Cel mai faimos pod din Verona îți va oferi diferite perspective ale orașului, în funcție de malul pe care te situezi. Prin urmare, nu-ți rămâne decât să traversezi podul de peste râul Adige și să compari. Oricum, te previn că Verona e cam frumoasă!

ponte pietra

Ponte Pietra

Urcă până la Castelul San Pietro pentru o panoramă fabuloasă

Trebuie neapărat să urci până la castelul San Pietro, care datează tot din perioada romană. Drumul nu este nici lung, nici greu. Sunt doar câteva trepte care nu te vor da gata tocmai pe tine, călător motivat de perspectiva unei priveliști de poveste. Promit că merită pe deplin! 🙂

#Recomandare din valiză: poți chiar să îți iei provizii la tine și să faci un picnic sus, la castel. Picnic with a view!

verona in trepte

Castel San Pietro

Priveliste Verona

vizita Verona

Bea un cappucino sau un expresso în timp ce admiri clădirile vechi și colorate

E timpul pentru încă un cappuccino sau un expresso. Doar trebuie să mai faci o pauză de relaxare după picnicul de la castel. Și ești în Italia, deci este inacceptabil să bei doar un singur expresso pe zi! 🙂

Cappucino la terasa

IMG_4125

Călătorește în timp, în perioada romană, la Arenă

Arena este un amfiteatru roman care găzduia în trecut până la 30 ooo de spectatori și unde încă au loc concerte pe timp de vară (în special de operă). După Colosseumul din Roma și Amfiteatrul Capuan, Arena din Verona este a treia clădire de acest gen ca mărime din Italia.

Prețul unei vizite în afara programelor artistice este de 10 euro.

Intrarea in oras poarta

Arena Verona

Arena din Verona

Mănâncă gelato

Mai ții minte regula din #valiză care vizează articolele despre Italia? Nu punem punct fără să vorbim cât de minunată este înghețata! În Verona am încercat un sortiment nou, Bacio. Are gust de bomboane Ferrero Rocher și este absolut delicios! 🙂

La fiecare 100 de metri este o gelaterie și toată lumea mănâncă înghețată. Prin urmare, trebuie să te conformezi!

Gelaterie

Italia inghetata

Gelato vacanta Italia

Vizitează Castelvecchio

Este aici încă din 1355 și a avut un important rol de apărare a Veronei. Așa cum se întâmplă cu multe alte construcții de acest gen, și acesta a fost transformat în muzeu, în care vei putea admira o serie de opere de artă. Prețul intrării în lumea medievală este de 6 euro.

verona

Ia cina la un restaurant boem de pe străduțele colorate

Nu te duce la un restaurant din piețele aglomerate, sunt scumpe și nu-și prea merită banii. Dacă cotești pe o străduță și te îndepărtezi măcar cu 50 m de zona foarte turistică, prețurile scad dramatic. Și ai șansa să găsești restaurante foarte simpatice, intime, cu personalitate și mâncare bună. Adică exact ce-ți trebuie!

Osteria

vin italia

restaurant curte interioara

Du-te să faci cunoștință cu Dante în Piazza dei Signori

Aici s-a bătut palma pentru o afacere profitabilă de ambele părți. Dante a primit o statuie în mărime naturală în una din piețele importante ale orașului, iar Lordul Veronei a devenit personaj în Divina Comedie. Fair enough, nu?

Eu zic să te duci să-i faci o vizită lui Dante, că altfel Inferno scrie pe tine! 🙂

Verona Piazza dei Signoria Dante Closeup

Admiră apusul din Torre dei Lamberti

Urcă la 84 de metri înălțime, în cel mai înalt turn din Verona. Acesta a fost construit în sec.al XII-lea pentru a fi supravegheate împrejurimile și pentru a fi identificate mai ușor eventualele pericole. Tu, în schimb, îi vei găsi o altă utilitate: vederea panoramică asupra orașului la apus. Mi-nu-nat!

Torre dei Lamberti

apus torre

Intră în atmosfera romantică a orașului, unde dragostea este peste tot

Oricât de mult te-ai opune, la un moment dat vei ceda. Până și cel mai pragmatic om se va întoarce un romantic incurabil din Verona!

Așadar, dacă te plângi că iubitul tău nu este romantic și nu-ți face declarații de dragoste, tocmai ai găsit leacul. Du-l la Verona! 🙂

shakespeare verona

Restaurant Romeo Julieta

verona iubire

Aruncă harta și pierde-te pe străduțe

Să presupunem că ajungi în Verona cu trenul din Milano, ca mine (prețul biletului este de 25 euro dus-întors, iar călătoria durează în jur de 2h). Din gară, fie iei un autobuz câteva stații, fie mergi pe jos până în centrul istoric (durează cam 20-25 min).

Din momentul în care ai trecut de poarta romană Borsari, aruncă harta și pierde-te pe străduțe. Descoperă orașul la întâmplare și bucură-te de tot ce întâlnești în calea ta!

 Verona stradute

Turist Verona

Verona colorat

Verona tineri

cladire veche

poarta in oras

Calator cu aparat foto

stradute boeme

DSC_0461 DSC_0469 DSC_0520 DSC_0559 DSC_0907 DSC_0892 DSC_0994 DSC_0973 DSC_0926 IMG_4129 Piazza BraDSC_0543 DSC_0029 34 DSC_0013 DSC_0931 DSC_0920 DSC_0577DSC_0734IMG_3961

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

8 COMENTARII

  1. pentru mine Verona a devenit un vis-dorinta devenita realitate:mi-am dorit enorm sa vad un spectacol de opera la Arenele Romane,iar Turandot a fost opera aleasa spre auditie….impresionanta miscare de forte: de la organizatori si pana la cei care au participat la spectacol.Viztat si Verona….doar cei din familia lui Romeo n-au vrut sa faca o afacere….casa lui Romeo nu e vizitabila..Noi am prins si o expozitie dedicata Divei Callas..superba..multumim de informatii…

  2. Am vizitat Verona după ce am trecut de mai mute ori prin acest oraș. Ce pot să va spun? Este un oraș minunat, dar asta nu este o noutate, o spun toți, ideea e că mai corect poți spune că este un oraș unic prin particularitățile sale la fel ca și Venezia. Aici se pot vedea multe lucruri frumoase , particulare și specifice, iar după ce îl vizitezi te încarci cu energie, gândire pozitivă
    și multă nostalgie. O să mai merg în Verona pentru că sunt sigură că o descoperi de fiecare dată cu alți ochi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.