Frankfurt este orașul corporatist al Germaniei, unde clădirile înalte din sticlă domină și conturează caracterul așezării de pe Main. Poate că nu este la fel de interesant precum alte orașe europene, însă grație contrastului dintre clădirile vechi și cele futuriste cu forme inedite, skyline-ul său este ușor de identificat. Și de admirat! 

Dar hai mai bine să îți răspund la întrebare. De ce să vizitezi Frankfurt iarna? Pentru că, odată ce apar căsuțele de poveste din piețele de Crăciun, orașul devine mult mai animat. Chiar dacă e foarte probabil să fie extrem de frig, cănile cu vin fiert te vor face să uiți de temperaturile neprietenoase. Apropo, cât de Grinch ești pe o scară de la 1 la 10? De fapt, nici nu prea contează, pentru că indiferent cât de nepăsător ești de regulă când auzi pe fundal colinde, te asigur că în piețele de Crăciun din Germania vor începe să îți placă sărbătorile de iarnă. Și dacă oricum este perioada ta preferată din an, nu vei vrea să mai pleci! 🙂

Dar, pe lângă justificarea scurtă a alegerii anotimpului, avem și o listă proaspăt despachetată din #valiză, care îți spune ce poți face la Frankfurt:

Frankfurt oras Germania

Skyline Frankfurt

Frankfurt cladiri

Urcă în Main Tower pentru a admira panorama orașului

După cum spuneam, Frankfurt este supranumit Mainhattan-ul Europei, grație zgârie-norilor din zona financiară a orașului. E drept, sunt destul de mulți și înalți, comparativ cu alte orașe europene. Și da, e un Manhattan în miniatură!

De aceea, trebuie să urci în cel mai înalt punct din oraș, de unde poți admira priveliștea din jurul tău. De pe terasa din Main Tower poți vedea clădirile din jur și studia împrejurimile până departe. Asta dacă ai noroc de o zi senină, ceea ce iarna se întâmplă ceva mai rar.

Noi am avut parte de vizibilitate redusă și ne-am chinuit să întrezărim zgârie-norii din jur. Dar orașul mi-a adus aminte de Bangkok, așa că și ceața densă a avut farmecul ei.

Prețul unui bilet costă 7.5 euro, însă pregătește-te să aștepți la coadă, mai ales dacă este weekend! Mai multe info găsești aici.

Main Tower Frankfurt

Frankfurt de sus

skybar Frankfurt

zgarie nori ceata

zgarie-nori Frankfurt

cladiri lego Germania

Platforma de observare Frankfurt

Admiră clădirile și piața de Crăciun din centrul vechi

N-o fi Frankfurt cel mai frumos sau interesant oraș pe care îl vei vizita vreodată, însă piața din centrul vechi este de poveste. E drept, zona Roemerberg a fost reconstruită după cel De-al Doilea Război Mondial și nu are o valoare istorică foarte mare. Dar cui îi mai pasă de asta când vede pentru prima data piața de Crăciun parcă scoasă din cărțile de colorat? Nu, n-am cum să ocolesc clișeul ăsta, pentru că fix așa e și de asta mi-a amintit!

targ de Craciun Frankfurt

piata centrala Frankfurt noaptea

cladiri istorice Frankfurt

carusel colorat

copil din nou

Traversează podul Eiserner Steg peste Main pentru o priveliște cu zgârie-norii

Dacă ar fi să mergem mai departe cu analogia, podul Eiserner Steg este un fel de Brooklyn Bridge pe care îl traversezi pentru a admira skyline-ul Manhattan-ului.

Tot pe pod există o mulțime de lacăte colorate pe care îndrăgostiții le-au lăsat ca amintire a iubirii lor, precum în tot mai multe orașe ale lumii.

pod peste Main

Frankfurt skyline

Poveste Frankfurt

lacate indragostiti pod

Vizitează casa lui Goethe

Goethe este unul dintre acele nume care îți vin prima dată în minte când te gândești la personajele ilustre ale Germaniei. De aceea, experiența vizitării casei în care s-a născut nu poate fi decât obligatorie, mai ales dacă ești vorbitor de limba germană. Ceea ce eu nu sunt, nici măcar după 7 vizite în Deutschland!

Prețul biletului este 7 euro, dar ar fi bine să citești mai multe aici.

casa Goethe

Fă turul muzeelor

Frankfurt îți umple programul și dacă nimerești o zi mohorâtă cu multă ploaie. Museumsufer, zona cu densitatea cea mai mare de muzee. Dintre acestea, Städel este cel mai renumit, dar mai sunt multe altele de însemnat pe hartă dacă te încântă ideea unei escapade culturale.

muzee Frankfurt

Du-te să vezi Frankfurt Stock Exchange

Nu întâmplător există atât de mulți zgârie-nori în Frankfurt. Se fac o mulțime de bani în Mainhattan, așa că poți merge să vezi cu ochii tăi cum se schimbă valorile de la bursă și să îți faci o idee despre cât de dinamică este lumea financiară a Germaniei.

euro Frankfurt bursa

Plimbă-te de-a lungul râului Main

Dacă ai noroc să vizitezi orașul înzăpezit, o să mai adaugi o zonă la colecția locurilor de poveste din Frankfurt. Dar, chiar și fără fulgi de zăpadă, plimbarea de-a lungul râului Main îți va arăta orașul dintr-o altă perspectivă.

După cum probabil îți imaginezi, vara zona este foarte animată, având loc tot felul de concerte și festivaluri. Dar poți să mergi într-o croazieră pe râu în orice sezon, așa că e ceva de luat în calcul pentru itinerariul tău. Prețul unui bilet este în jur de 10 euro pentru o oră, iar mai multe informații găsești aici.

pod Frankfurt

plimbare de-a lungul raului

croaziera pe raul Main Frankfurt

Bea Apfel Gluhwein

Vestea bună este că pe la toate căsuțele din piețele de Crăciun vei găsi Apfel Gluhwein, adică vin de mere. Pe lângă faptul că are un gust inedit, te va încălzi și entuziasma pe loc.

Iată cele trei stadii pe care le vei parcurge bând Apfel Gluhwein 🙂 :

vin de mere

vin fiert Germania

vin fiert

Mergi la shopping pe strada Zeil

Dacă vrei să mergi la shopping în Frankfurt, atunci trebuie să ajungi pe strada Zeil. Nu-ți face griji, n-ai cum să o ratezi, se află în centrul orașului. Și oricum îți vei da seama că ai ajuns când te vei vedea înconjurat de foarte multă lume, căci este probabil cea mai aglomerată arteră din oraș. 

shopping Frankfurt

Bea o cafea într-un mall futurist

Știi că, deși sunt shopaholică, rareori îți recomand să intri într-un mall în vacanță. De fapt, eu evit pe cât posibil să pierd timpul la cumpărături, pentru că întotdeauna prefer să descopăr cultura locală cât pot de mult.

Însă mall-ul MyZeil de pe strada cu același nume are o arhitectură cu adevărat interesantă, mai ales că prin acoperișul din sticlă se întrezăresc doi dintre zgârie-norii cei mai înalți ai orașului. În plus, la ultimul etaj vei da peste un mic patinoar și o terasă de unde poți admira o parte din skyline la apus.

În direcția opusă patinoarului se află niște geamuri înalte prin care poți vedea agitația de pe cea mai importantă stradă comercială din oraș. Așadar, îți sugerez să te așezi la una dintre mesele de la cafeneaua Papillion și să îți comanzi o cafea. Va fi o pauză plăcută, în special dacă afară este extrem de frig, ca weekendul trecut!

frankfurt mall

mall Germania

mall Germania

patinoar mall Frankfurt

Frankfurt priveliste

Du-te într-o excursie în Heidelberg

Ce-i drept, n-ai nevoie de foarte mult timp pentru a descoperi Frankfurt. Dar orașul este un punct excelent pentru a pleca în explorarea altor destinații din apropiere, precum Koln sau Heidelberg.

Noi așa am făcut și ne-a plăcut tare mult orășelul german din perioada romană. Piețele de Crăciun cu priveliște către castelul de pe colină nu sunt ceva ce vezi chiar în fiecare zi. Dar vorbim mai multe despre Heidelberg în următorul articol din #valiză!

heidelberg

Bucură-te de atmosfera de poveste

Nemții chiar iubesc Crăciunul, iar piețele din Germania îți redau sentimental ăla pe care îl aveai în copilărie, când visai cu ochii larg deschiși la noaptea de Ajun. Te asigur, n-are cum să nu te acapareze atmosfera de poveste. Mai ales dacă ninge!

targ de craciun

biserica Germania

piete Craciun Frankfurt

urechi de ren

craciun Frankfurt

decoratiuni Craciun

Craciun Frankfurt

clatite

Ce trebuie să mai știi

  • Prețul unui bilet de la aeroport până la gara centrală din Frankfurt costă mai puțin de 5 euro, iar călătoria durează în jur de 30 de minute.
  • Aeroportul din Frankfurt este enorm, așa că trebuie să aloci suficient timp pentru autobuzul care te ia de la avion (dacă e cazul), pentru ieșirea din aeroport și pentru excursia cu shuttle-ul care te va duce de la terminaul de sosiri la gară.
  • Poți parcurge pe jos centrul orașului, nu ai nevoie de transport local. Noi ne-am cazat undeva în apropiere de gară, pentru că luni dimineața aveam avion foarte devreme și dura în jur de 15 minute de mers pe jos pentru a ajunge de acolo în centrul orașului.
  • Nu știu cum este de regulă, dar în weekend orașul pare efectiv părăsit în unele zone centrale. Am mers pe străzi pe care rareori trecea vreo mașină ori vreo altă ființă, pentru ca dintr-odată să n-avem loc să ne strecurăm printre oamenii cu căni de vin fiert în mână și căsuțele cu decorațiuni de Crăciun. Da, trecerea dintre zonele pustii și cele extrem de agglomerate mi s-a părut foarte bruscă! 😊
  • Dacă ajungi iarna la Frankfurt, nu subestima frigul. Ai nevoie de multe straturi de îmbrăcăminte și de toate accesoriile pufoase cu care te poți înfășura. Serios, nu uita să le pui în #valiză!

Așadar, când te-ai hotărât să spui Auf Wiedersehen și să pleci la Frankfurt?

Frankfurt noaptea

 

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.