Am crescut cu piesele de LEGO, cu care ne-am creat o lume colorată în roșu și albastru în zilele ploioase în care nu puteam să alergăm pe afară. De fapt, n-ai avut copilărie dacă nu știi cât de dureros este să calci pe o piesă de LEGO! Prin urmare, nu-ți va fi greu să îți imaginezi cât de tare este experiența de la LEGOLAND Germania, acolo unde trebuie să îți duci neapărat copilul cândva. Însă prin copil putem să ne referim și la partenerul/partenera de viață, precum și la tine însăți/însuți! 🙂

Dar hai mai bine să aflăm pentru ce anume trebuie să ajungi cât mai repede în parcul de distracții construit din piese LEGO, chiar în inima Bavariei:

Pentru clădirile germane miniaturale construite din LEGO

Faimosul stadion Allianz Arena nu se află doar în Munchen. Primăria roșie din Berlin nu există doar în capitala germană. Castelul bavarez Neuschwanstein poate fi găsit și în altă parte, nu doar în munți. Peste toate vei da la LEGOLAND, în varianta lor miniaturală, desigur. Cele mai repezentative clădiri germane din piese LEGO formează zona cunoscută drept Miniland, acolo unde poți studia până în cele mai mici detalii construcții pe care, fie le-ai văzut deja în realitate, fie le ai pe listă pentru călătoriile viitoare. 

Cu siguranță cel mic va fi extrem de încântat, însă trebuie să te pregătești să înfrunți cu demnitate situația în care îți va cere să reproduceți împreună vreuna dintre clădiri. 🙂

legoland germania

neuschweinstein

frankfurt am maine

zgarie nori din LEGO

Cladiri emblematice din Germania

Alianz Arena

lume din lego

Pentru că există atracții potrivite tuturor vârstelor

E drept, un copil între 5 și 12 ani va aprecia cel mai mult experiența de la LEGOLAND, pentru că se va putea bucura de majoritatea atracțiilor parcului. Dar și adulții vor fi încântați de fiecare moment, căci există câte ceva de făcut pentru fiecare segment de vârstă. 

Făcând o comparație cu Disneyland Paris, atracțiile pentru cei mari sunt mai puține la număr. Dar noi am petrecut jumătate de zi fără să ne plictisim, ba chiar ne-a crescut adrenalina plonjând printre valuri sau sfidând legea gravitației în vreun carusel mai îndrăzneț.

dragon colorat

egipt

pe camila

corabia piratilor

parc de distractii legoland

duplo village

Pentru că poți cumpăra piese de LEGO la kilogram

Nu, nu este doar un fel de-a spune! În cadrul parcului există magazine de unde poți pleca cu saci de piese LEGO, toate pregătite să fie montate în cel mai artistic mod. Unele sunt atât de mici, încât personal nici nu îmi pot imagina câtă răbdare trebuie să ai pentru a le transforma chiar și în cea mai rudimentară structură posibilă. 

#Sfat din valiză: copiii foarte mici trebuie supravegheați cu strictețe în aceste magazine, căci piesele de LEGO pot deveni foarte ușor periculoase, mai ales că le stârnesc imediat curiozitatea. 

piese de LEGO colorate

copii piese LEGO

piese LEGO bleu

LEGO galbene

lamaie desenata

Pentru că poți face un selfie cu Einstein

Nu, lui Einstein nu i-a venit ideea pe baza căreia a formulat teoria relativității în timp ce se juca cu niște piese LEGO. Însă, pe lângă faptul că este unul dintre personajele marcante ale Germaniei, s-a născut foarte aproape de parc, în orașul Ulm.

De aceea, vei putea să îți faci un selfie cu el, în varianta LEGO. În plus, în parc există și o cafenea care îi poartă numele, care cred că face parte dintr-un lanț de cafenele, căci am mai văzut una și în Berlin.

einstein

Pentru că îi stimulează creativitatea

Pentru un copil, LEGOLAND este un tărâm magic. Aici învață că piesele colorate pot crea și reproduce o întreagă lume și se va simți inspirat de tot ceea ce vede. Sigur se va întoarce acasă motivat să construiască tot felul de clădiri, animale ori personaje de desene animate.

imaginatie

Pirati

cantareti pirati

iepure LEGOLAND

girafa legoland

Pentru că nici părinții nu se vor plictisi

Am stabilit deja că există atracții în parc pentru toate vârstele. Dar ce facem cu tăticii care nu sunt dornici de adrenalină? Ei bine, acei tătici se află în Germania, așa că vor găsi cu siguranță fericirea într-o halbă de bere. Sau două! 🙂

Modelul de tătic exemplar: Marian Crăciun
Modelul de tătic exemplar: Marian Crăciun

Între timp, este posibil ca mamele să se ocupe cu golitul portofelului prin magazinele cu suveniruri de tot felul. Da, o vizită la LEGOLAND implică și astfel de costuri, așa că trebuie să le iei în calcul!

cana LEGOLAND

Pentru că te poți caza într-un castel

Experiența LEGOLAND Deutschland nu trebuie să se încheie la ieșirea din parc. Pentru că există posibilitatea de a te caza într-un castel, unde fiecare cameră pare scoasă dintr-o carte cu basme. Întreaga zonă a satului de vacanță oferă mai multe variante de cazare, de la corturi și cabane, până la celebrul castel al regelui.

În ceea ce privește prețurile, am făcut o simulare pentru începutul lunii septembrie, pentru doi adulți și doi copii. Pentru o noapte de cazare cu mic dejun și accesul în parc inclus timp de 2 zile, prețul pornește de la 300 de euro și ajunge până la 450 de euro, în cazul castelului. Poate fi o alternativă bună, având în vedere că un bilet family de o zi (patru persoane) costă oricum 170 de euro. Caută și tu prețurile aferente perioadei în care vrei să mergi aici.

Un alt avantaj pe care îl aduce cazarea este intrarea separată în parc pentru oaspeții hotelului. Practic, dacă rămâi la LEGOLAND mai multe zile, vei putea evita intrarea principală a parcului, acolo unde în lunile de vară este multă agitație.

castel LEGOLAND

Cazare la castel

casuta cazare LEGOLAND

Cazare la casute

copil care se joacă

Pentru că se află în Bavaria

Da, parcul se află în cea mai frumoasă regiune germană. Prin urmare, poți include vizita la LEGOLAND într-un tur mai amplu, în al cărui itinerariu să se regăsească cele mai minunate locuri din Bavaria. Recent, am scos din #valiză un articol despre explorarea Bavariei de-a lungul Dunării. Îl găsești aici, poate te inspiră în organizarea călătoriei! 🙂

manastire pe malul Dunarii

Ce atracții vei găsi în parc

Nu vreau să îți răpesc bucuria de a descoperi la fața locului atracțiile parcului, așa că vom povesti doar pe scurt despre ce poți găsi acolo. În primul rând, mi-a atras atenția pista Hyundai unde cei mici pot învăța să conducă și unde la final li se oferă un permis de conducere, care cu siguranță îi încântă mult. Apoi, este trenulețul colorat care face turul parcului și care mi se pare foarte potrivit pentru o pauză de relaxare între atracțiile mai antrenante. Mi-a plăcut și circuitul suspendat unde părinții pedalau de zor împreună cu cei mici pentru a pune în mișcare niște mașini colorate, dar și fântâna muzicală de-a lungul căreia există niște pătrate care declanșează țâșnirea apei la fiecare apăsare, pe un fundal sonor demn de curtea regelui Arthur. Și să nu uităm nici de Atlantis by Sea Life, unde aventura începe prea puțin palpitant cu un filmuleț despre un submarin. Dar nu te grăbi să tragi concluzii, pentru că apoi ți se vor deschide ușile către un acvariu cu pești multicolori și scafandri făcuți din piese LEGO!

trenulet legoland

parc de distractii Germania

circuit suspendat parc de distractii

fantana cantatoare

trenulet LEGOLAND

acvariu pesti

LEGOLAND adancurile marii

Pentru copiii mari și foarte mari (adică cei care doar se mai cred copii), există un trenuleț cu care treci prin jungă, ajungi pe vârful unui vulcan și apoi plonjezi în lagună, împrăștiind stropi în jurul tău. Pe lângă aventura de unde există mici șanse să pleci uscat, mai sunt câteva carusele care se joacă cu nivelul adrenalinei. Este fun!

CARUSEL parc de distracții

#Sfaturi din valiză

 • Încearcă pe cât posibil să îți programezi vizita în cursul săptămânii și în afara vacanțelor școlare. Altfel, s-ar putea ca parcul să fie destul de aglomerat și să pierzi timpul așteptând la cozi, dacă nu achiziționezi un fast-pass (care înseamnă bani în plus).
 • Cumpără biletele online din timp, astfel încât să obții un preț mai bun. Desigur, dacă le cumperi de la poartă, vei plăti mai mult decât dacă le-ai fi achiziționat online.
 • Dacă mergi cu doi copii, opteză pentru family ticket, un bilet de acces pentru întreaga familie, pe care vei plăti mai puțin decât dacă ai achiziționa bilete separate pentru fiecare membru al familiei.
 • Merită să mergi în parc atunci când copilul are măcar 5 ani, astfel încât sa se poată da în majoritatea atracțiilor și să își amintească experiența.
 • Deși parcul nu este extraordinar de mare, este bine să grupezi atracțiile în funcție de zona în care se află, ca să nu pierzi timp alergând dintr-un loc în altul. La intrarea în parc vei primi o hartă, așa că cel mai bine este să îți pui de la început în ordine prioritățile.
 • Urcă-te întâi în turnul rotativ pentru o priveliște panoramică. Așa vei admira parcul în ansamblul său și nerăbdarea va fi și mai mare, când vei vedea câte locuri sunt de explorat.
 • Planifică-ți ziua în funcție de orele show-urilor din parc, astfel încât să nu ratezi nimic care i-ar fi plăcut celui mic sau chiar ție.

LEGOLAND Germania

LEGOLAND

perne in forma de gogoasa

unicorni roz

rate galbene

Ce trebuie să mai știi

 • ai trei variante de aeroporturi de unde poți ajunge ușor la LEGOLAND, în mai puțin de două ore: Munchen, Stuttgart (cel mai apropiat) și Nurnberg. Cel din urmă este ceva mai departe, însă către această destinație vei găsi cele mai ieftine bilete de avion. În plus, este și preferatul meu dintre cele trei orașe, așa că ar fi păcat să nu îl vizitezi, dacă tot ești în zonă. Sunt sigură că vrei să vezi cât de frumos este Nurnberg, așa că te poți plimba pe străzile sale aici.
 • Dacă nu închiriezi o mașină, poți ajunge cu trenul în orașul Gunzburg, de la a cărui gară poți lua un shuttle către parc, care circulă cu regularitate. Găsești mai multe informații despre transport aici.
 • Intrarea la LEGOLAND costă 35 de euro, dacă achiziționezi biletul de aici. Pentru o familie cu un copil, accesul în parc timp de o zi ajunge la puțin peste 100 de euro.
 • Deși în comparație cu Disneyland este mic, parcul ocupă spațiul echivalent a 26 de terenuri de fotbal.
 • În parc există o mulțime de restaurante și terase, așa că opțiunile culinare sunt numeroase. Dacă vrei să economisești, poți să îți iei niște sendvișuri în rucsac.
 • Parcarea costă 6 euro pe zi.
 • Copiii până în 11 ani pot intra gratuit în parc de ziua lor de naștere, pe baza unui document de identitate.
 • De 1 iunie este mereu plin de români la LEGOLAND Germania. Nu e o perioadă foarte aglomerată, pentru că încă nu a început vacanța de vară, astfel că atunci când am fost noi erau în parc mai mulți români decât nemți! 🙂
 • Parcuri LEGOLAND mai sunt în Danemarca (primul deschis a fost la Billund în 1968), California, Florida, Malaysia, Japonia, Dubai și UK.

imparatia regelui

palat LEGOLAND

Dinozaur parc de distractii

magazin LEGO

culori LEGO

Fabrica LEGO

Bunica din Tweety

legoland germania

Concluzia? Cele 55 de milioane de piese de LEGO îi așteaptă pe cei mici să devină arhitecți, pirați, cavaleri, piloți de curse, exploratori sau fizicieni. Și pe cei mari să redevină mici! 🙂

[line]

Am vizitat LEGOLAND Germania la invitația Organizației Germane pentru Turism, în cadrul unei săptămâni frumoase petrecute în Bavaria. #GermanySimplyInspiring #visitBavaria #YoungDanube

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

4 COMENTARII

 1. Frumoasa prezentare, vrem sa mergem si noi anul acesta.
  Cate zile merita stat acolo? Vom face un miniturneu prin Europa si as vrea nici sa nu stam prea mult dar nici prea putin.
  Multumesc.

  • Adrian, ma bucur ca ti-a placut articolul. Eu as spune maximum 2 zile, nu este foarte mare parcul si nu ai nevoie de extrem de mult timp. Daca vreti sa va relaxati si sa aveti un ritm lent, as spune doua zile. Dar se poate si o singura zi, daca te organizezi bine si nu vii de departe :).

 2. Am fost in 27iunie 2019 si NU se merita! Intrarea pentru o zi de adult este 47,5 euro copilul a intrat gratuit ( avea un tichet de gratuitate dintr-o revista)…. 2 adulti + parcare = 101 euro!!!! La ora 17.00 se INCHIDE TOT!!!!! NU se mai poate vizita nimic!!!! Doar magazinele sunt deschise pana la 18.00! Era o caldura si soarele pe cer si trebuia sa plecam !!! O maaaaaaare dezamagire !!! NU aveti ce face doua zile! Plictiseala totala! Am fost acum doi ani in Disneyland si nu se poate compara! Bani aruncati! Mergeti in alte parcuri!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.