Sunt unele locuri despre care credeai că pot exista doar în imaginația ta. Atât de colorate, încât te duc cu fiecare nuanță aprinsă mai aproape de poveștile copilăriei. Unul dintre ele este Sintra, orașul din Portugalia în care trebuie să ajungi neapărat.

Dacă mergi într-un city break în Lisabona, adaugă o zi în plus în planul călătoriei pentru a avea timp să mergi și la Sintra. De ce? Mă bucur că ai întrebat asta:

Pentru că vei descoperi unul dintre cele mai colorate locuri din lume

Palatul Pena din Sintra este rezumatul palpabil al tuturor basmelor pe care le-ai citit vreodată. Construit în stil romantic în secolul al XIX-lea, acesta a fost comandat de Regele Ferdinand al II-lea, care își dorea un castel care să rivalizeze cu Neuschwanstein din Bavaria.

Prețul biletului diferă în funcție de zonele palatului pe care vrei să le vizitezi. Dacă vrei să vezi doar parcul și terasele, acesta va fi 7.5 euro. Dacă vrei să ai acces peste tot prin palat, biletul va costa 14 euro. Pentru experiența completă, eu îți recomand cea de-a doua variantă, mai multe informații aici.

Palatul se află pe una dintre cele mai înalte coline din Sintra, unde poți ajunge din centrul orașului cu autobuzul 434 (5.5 euro dus-întors). Te asigur că este unul dintre cele mai colorate locuri pe care le vei vedea vreodată!

Palatul Pena Sintra

Palatul Pena Sintra

palat colorat

Excursie de-o zi din Lisabona la Sintra

Pentru că întregul oraș este sit UNESCO

6 palate și castele, un singur oraș. Cândva, reședința de vară a familiei regale. Mai e nevoie să explic de ce face parte din patrimoniul UNESCO? Cred că asta ar trebui să te pună pe gânduri și să te facă să stai mai mult de o zi la Sintra!

Sintra de sus

Pentru că poți vizita 6 palate 

Revenind la cele 6 palate & castele și vorbim aici punctual despre: Pena National Palace, Moorish Castle, Sintra National Palace, Montserrate Castle, Seteais Palace și Quinta da Regaleira. Plus Convento da Capuchos!

National Palace Sintra

Castel dos Mouros Sintra

Eu îmi doresc să revin cândva în Sintra, pentru că, dintre cele enumerate mai sus, nu am avut timp să vizitez decât Palatul Pena și o minunăție de loc: Quinta da Regaleira. De aceea recomand o călătorie mai lungă de-o zi!

Reședința în stil gotic mi-a făcut ochii să sclipească din prima secundă în care am zărit-o printre gratiile gardului. Însă adevărata atracție sunt grădinile sale, care ascund simboluri ale cavalerilor templieri, ale masonilor și ale alchimiei. Plimbându-te prin curtea reședinței construite de un milionar portughez excentric în 1904, te vei simți în căutarea Frumoasei Adormite. Seminficația reală a grădinilor este, însă, mai departe de basme decât ai crede, cel mai important element fiind Fântâna Inițiatică, un loc mistic, care te va captiva de îndată ce îl vei vedea. Aceasta simbolizează ceremonia inițiatică a cavalerilor templieri, dar ție îți va iniția sigur imaginația!

Prețul biletului este 6 euro, iar mai multe informații găsești aici.

Quinta da Regaleira Sintra

vegetatie luxurianta

fantana initiatica Sintra

fantana initiatica

Quinta da Regaleira arhitectura gotica

Pentru centrul său istoric pitoresc

Pe lângă palatele sale, Sintra are și un centru vechi pitoresc, cu străduțe în pantă, restaurante tradiționale și magazine cochete. N-o să dureze prea mult să îl parcurgi de la cap la coadă, însă te asigur că vei găsi acolo atmosfera portugheză care face pe toată lumea să se îndrăgostească de țara asta.

Case din Sintra

Restaurante Sintra

Ceramica de Sintra

Pentru că este la doar o oră de Lisabona

Dis-de-dimineață. Gara Rossio. 40 de minute de mers cu trenul. Sub 5 euro biletul dus-întors. That easy!

Palatul Pena colorat

Sfaturi din #valiză

  • Dacă ai timp, stai două zile în Sintra. Sunt foarte multe de văzut și vei putea să o faci într-un ritm mai relaxat.
  • Dacă mergi doar într-o excursie de-o zi din Lisabona, asigură-te că ajungi devreme în Sintra pentru a vedea cât mai multe. Da, e adevărat, trebuie să faci un efort și să fii foarte matinal, dar îți promit că merită. Și alege pe cât posibil o zi din cursul săptămânii, căci weekend-urile sunt fără discuție extrem de aglomerate.
  • O să presupun că mi-ai urmat sfatul de mai sus și că ajungi la Sintra devreme. Prima oprire trebuie să fie Palatul Pena, căci cu cât întârzii vizita, cu atât va fi mai aglomerat și mai puțin plăcută experiența.
  • Indiferent de anotimp, încearcă să alegi o zi mai călduroasă și însorită, căci vântul este destul de neprietenos sus, la palate (Pena și dos Mouros). Sunt foarte multe zile din an în care norii persistenți nu vor să se îndepărteze cu niciun chip, așa că asigură-te că ai și haine ceva mai groase la tine. Eu am fost la finalul lui iunie și trebuie să recunosc că mi-aș fi dorit mult mai multe layere peste rochia fără bretele. Reversul medaliei spune că poți da peste o zi extrem de fierbinte, așa că ar fi bine să ai cremă de protecție solară la tine dacă prognoza meteo vine cu alertă de insolație!
  • Ia-ți sendvișuri la pachet sau programează-ți vizita în centrul orașului în jurul prânzului, căci nu vei găsi o ofertă culinară prea variată la atracțiile turistice. În traducere liberă, mai bine nu te baza deloc pe asta!
  • Ia-ți încălțăminte comodă și poftă de explorat colinele pe care este situat orașul. Pentru că distanțele între obiectivele turistice sunt destul de mari, există autobuze pe care le poți lua de la gară către toate palatele și castelele ce trebuie vizitate. Cu toate acestea, vei merge destul și pe jos, așa că ai nevoie de un boost de energie. Poate niște pasteis de nata? 🙂

Bucură-te de lumea de poveste pe care ți-o oferă Sintra!

Padure Sintra

detalii Sintra

Sintra palat galben

Detalii Palatul Pena Sintra

Balcon castel colorat

Rochie portocalie cu dungi

Sintra cea colorată

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.