Dunele portocalii se întrezăresc de îndată ce ieși din oraș. Dubai are o infrastructură impecabilă, așa că te trezești înaintând cu repeziciune spre ele, într-un Landcruiser alb care face slalom printre mașinile de pe cele cinci benzi.

Abia ai timp să observi că treci pe lângă un stadion pentru curse de cămilă, urmat de o piață de cămile și, în final, un spital de cămile. Cred că elementul comun e mai mult decât evident! Nici n-apuci să te așezi confortabil pe scaunul din spate al mașinii, că ai și ajuns la destinație, căci drumul către deșert durează mai puțin de o oră.

În Dubai există o mulțime de agenții locale care organizează excursii în deșert. Fiecare hotel are o agenție cu care colaborează, însă opțiunile sunt aproape infinite, atât din punct de vedere al firmei, cât și al excursiei în sine. Există morning tours, sunset tours, cină în deșert, tururi private și așa mai departe. După cum probabil îți imaginezi, prețurile diferă în funcție de experiența aleasă, însă excursia clasică în deșert de jumătate de zi costă nesperat de puțin: 150 de dirhami/ 150 RON.

Iată ce include excursia:

Pick-up de la hotel 

Dacă deja ești în vacanță cu 6 persoane, veți avea mașina doar pentru voi. Dacă sunteți mai puțini, veți cunoaște alți oameni. Noi am fost în mașină cu două fete din Rusia care nu știau niciun cuvânt în engleză. A fost interesantă interacțiunea! 🙂

Plimbare cu cămila

Aici depinde de agenția care organizează turul. Plimbarea cu cămila poate să însemne câțiva pași într-o zonă îngrădită, timp în care cei de acolo îți fac poze cu care să mai câștige niște bani. Dar există și tururi în care chiar ai parte de o plimbare cu cămila, doar că mai scumpe!

Dune bashing

Cea mai tare parte a excursiei este plimbarea pe dune cu Landcruiser-ul. Dacă ai noroc și de un șofer nebun din Egipt care alege cele mai înalte dune și face cele mai pline de adrenalină manevre, o să îți placă mult. Ahmad ne-a întors cu capul în jos, a condus mașina din picioare, cu jumătate de corp afară pe geam, și a bagat și câte un belly dance între două curbe. Mai mult, ne-a pus și manele când a auzit că suntem din România, pentru că s-a gândit că o să ne facă plăcere (am apreciat oricum). Da, l-am simpatizat tare mult pe egipteanul de peste 120 de kilograme pus pe giumbușlucuri! 🙂

Pauză de poze

În mod evident, există în program și o pauză de poze într-o zonă mai spectaculoasă, cu dune mai înalte. Deși mi-aș fi dorit să admir pur și simplu deșertul, care îmi dă o stare incredibilă de liniște, am ales să fac exact opusul: am alergat pe dune, mi-am afundat adânc tălpile în nisipul fierbinte și am făcut multe poze! #bloggerslife

Cină și show-uri orientale

După plimbarea pe dune, vei ajunge în zona unde se ia cina, unde totul este inclus, mai puțin băuturile. Alcoolice! (da, în deșert vei găsi alcool). Bufet internațional, barbeque, shisha, tatuaj cu henna, costume tradiționale și show-uri orientale. Cred că o să-ți placă!

Pentru prețul plătit, mi se pare că se întâmplă destul de multe lucruri în excursia de jumătate de zi în deșert. Și, evident, și intoarcerea la hotel e inclusă în preț!

Dacă vrei, insa, o experiență mai autentică, îți recomand tururile mai scumpe. Cum eu am fost în Maroc și am dormit în cort în mijlocul dunelor, am ales de data aceasta un tur clasic, cu agenția Knight Tours, pentru că cel mai mult îmi doream să experiementez partea de dune bashing. Mi-a plăcut, a fost fun!

Nu trebuie neapărat să rezervi excursia în avans, o poți face din Dubai, fie din hotel, fie chiar contactând agenția pe pagina de Facebook sau pe email. Totul se întâmplă foarte rapid!

Așadar, dacă ajungi la Dubai, să te duci neapărat în excursia în deșert. Indiferent de ce agenție sau ce program alegi, e o senzație minunată să te afli în mijlocul dunelor!

Love,

Fata cu #valiza

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.