Cu cât descoperi mai mult Londra, cu atât îți place mai tare. Sunt sigură că am mai spus deja în nenumărate rânduri că Londra arată diferit prin ochii unui localnic, în mare parte grație caracterului său multicultural. Departe de aglomerația de lângă Big Ben (care e oricum în reabilitare) sau de la Tower of London, vei descoperi adevărata Londra, care pentru mine înseamnă multe culturi aduse împreună. Pe scurt, o lume în miniatură.

În Bankside, zona de lângă London Bridge, comunitatea este foarte importantă. Atât de importantă, încât tocmai ce a avut loc un festival prin care s-a dorit să se aducă oamenii împreună, sub hashtag-ul #moreincommon. The Great Get Together a fost, însă, o inițiativă la nivel național, inspirată de MP-ului Jo Cox, care a fost asasinată acum doi ani, dar care a lăsat în urmă un discurs frumos despre ceea ce ne unește: ‘We have more in common than what divides us’ .

Programul evenimentului a inclus:

Relaxare la plaja urbană cu priveliște către Shard

Undeva între London Bridge și Borough există o mică zonă cu nisip, o plajă urbană care bucură tare mult familile cu copii din zonă, dar și grupurile tinere deopotrivă. Și pe mine, când trec pe acolo la prânz!

Zona folly-urilor create de architecți

Tot în Marlborough Sports Garden au fost expuse pe în luna iunie și iulie 10 construcții create de 10 firme de arhitectură din Londra, ca parte din London Festival of Architecture. Pentru că se împlinesc 100 de ani de când femeile au primit drept de vot în Marea Britanie, aceste construcții au fost inspirate de personaje feminine extraordinare care și-au lăsat amprenta în zona aceasta a Londrei, precum Mary Shelley (care a scris Frankenstein) spre exemplu.

Unul dintre folly-urile mele preferatele mele a îndemnat vizitatorii să nominalizeze propria femeie extraordinară care îi inspiră, așa că au apărut zilnic mesaje de mulțumire către mame sau personalități marcante, precum Marie Curie ori J.K. Rowling. Mai multe despre construcții și ceea ce reprezintă fiecare aici.

Workshop-uri de dans

Doi dansatori profesioniști care oferă cursuri de dans în Londra au invitat vizitatorii să învețe cum se dansează charleston. A fost fun să vezi cum unii dintre ei, inițial timizi, s-au dezlănțuit de-a dreptul la workshopul de dans.

Kids’ zone

Ce-i drept, am fost puțin invidioasă pe copiii care s-au distrat în bilele din piscină, mai ales că temperaturile din termometru au fost destul de generoase. Dar m-am bucurat să îi văd așa entuziasmați de tot ce s-a întâmplat la The Great Get Together. Inclusiv de picturile colorate de pe față și de zona cu animale!

Muzică live

Concurs de deserturi

Aici e clar, cel mai colorat și mai yummy tort a câștigat the Bake-Off competition!

Dog show

Adorabilitate la cote maxime și niște stăpâni tare mândri că pleacă acasă cu trofeul ‘Lord of Southwark’.

Castellers of London

Castellers of London înseamnă un grup de spanioli care lucrează foarte bine în echipă, construind un turn uman exact ca la ei acasă, în Spania. A fost poate cea mai aplaudată reprezentație a festivalului.

Wacky Races

Pe scurt, întreceri amuzante și premii pe măsură.

Feast on the Street

Gourmet food, chefi renumiți și o masă frumos aranjată în mijlocul străzii. Cam asta înseamnă Feast on the Street, iar cei care au ales să ia prânzul la The Great Get Together par să fi avut parte de o zi frumoasă.

Street food

Desigur, ca peste tot în Londra au existat standuri cu street food din toate colțurile lumii. Eu încă mă gândesc la paella imensă care a împrăștiat arome iberice în stânga și în dreapta!


Evenimentul, care a targetat în mare parte familiile și comunitatea din Southwark, a văzut un număr incredibil de mare de tineri, în principiu datorită meciului dintre Anglia și Panama, care s-a întâmplat la prânz. Așa se face că în mulțime au apărut mulți tipi masivi ținând pancarte cu mesajul I’m your sister sau Place your hand in mine. Dar și-au găsit și ei locul pe Union Street, lângă DJ-ul strategic poziționat alături de un stand cu cocktail-uri.

Am fost tare bucuroasă să fac parte din echipa de organizare, mai ales că am văzut multe chipuri fericite pe durata întregii zile. Desigur, și vremea a ajutat, căci Londra se bucură anul acesta de o vară în adevăratul sens al cuvântului – chiar am uitat când a fost ultima zi fără soare. Fingers crossed să nu fie nevoie de umbrelă prea curând!

Dar cel mai important este că acest eveniment a fost despre oameni. Despre comunitate. Despre diversitate. Despre #moreincommon. Și cred că asta reiese foarte clar din poze!

Dragă cititorule, sper că te-am introdus în atmosfera Londrei autentice. Așadar, data viitoare când vizitezi capitala Marii Britanii, îți recomand să te îndepărtezi de Westminster și să pleci în căutarea unor locuri mai puțin cunoscute, unde vei descoperi caracterul multicultural al metropolei londoneze.

Love,

Fata cu #valiza

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.