Poate că în prezent Dubai primește toată atenția când vine vorba de o vacanța în Emiratele Arabe Unite, dar te asigur că lucrurile urmează să se schimbe. Abu Dhabi este momentan mai mult o excursie de-o zi, însă capitala din deșert are multe plaje frumoase, atracții culturale, parcuri de distracții și un skyline interesant.

Așadar, ca să te conving că trebuie să îi acorzi o mare șansă acestui oraș, iată ce poți face în Abu Dhabi:

Du-te să vezi cea mai frumoasă moschee din lume

Nu știu ce topuri s-au făcut până acum în materie de moschei, dar pe mine nu mă convinge nimeni că există o moschee mai frumoasă decât Sheikh Zayed. Albul impecabil, cupolele spectaculoase încadrate de palmieri, sentimentul plăcut pe care îl ai când pășești cu picioarele goale pe marmura rece în deșertul dogoritor, toate fac ca vizita la moschee să fie o experiență minunată. Exact ca în O mie și una de nopți!

Intrarea este gratuită. Ideal ar fi să ajungi devreme pentru a evita grupurile de turiști.

Vizitează Emirates Palace

Emirates Palace este unul dintre cele mai opulente hoteluri din lume, unde vei vedea multă marmură și, mai ales, mult aur. În parcare n-o să găsești mașini cu pretenții. Lamborghini, Ferrari, Bentley, Rolls Royce, nimic din ce nu vezi în fiecare zi!

Poți vizita hotelul gratuit, deși nu prea îi înțeleg politica. Dacă, ipotetic vorbind, aș întoarce banii cu lopata și mi-aș permite să mă cazez la hotelul ăsta, cred că m-ar irita puțin să văd atâta lume în lobby făcând poze. Dar n-o să mai comentez nimic, că de-aia am ajuns să îi văd și eu interiorul! 🙂

Admiră turnurile Ethiad

Dacă vrei să vezi cei mai noi zgârie-nori ai Dubaiului, du-te să admiri Ethiad Towers, aflate chiar vizavi de Emirates Palace. Este unul dintre locurile unde tradiția orientală (arhitectura hotelului) se îmbină cu modernismul (turnurile), așa că asigură-te că ai ambele obiective pe listă.

Dacă ai timp, poți merge să bei o cafea la etajul 63, la Quest.

Ia-ți porția de cultură la Luvru

Nu, n-am început să încurc destinațiile. La Abu Dhabi s-a deschis anul trecut un Luvru ceva mai contemporan, cu o arhitectură incredibilă. Poate te întrebi de ce? Capitala Emiratelor Arabe Unite încearcă să atragă turiștii și prin obiective turistice culturale, ceea ce chiar funcționează, mai ales dacă este vorba despre un muzeu cu nume faimos, situat în mijlocul deșertului. De fapt, în întreaga zonă a Orientului Apropiat se pot observa tentative tot mai numeroase de a pune destinații precum Muscat sau Dubai pe harta culturală a lumii.

Prețul biletului este 60 AED/RON, iar mai multe info găsești aici.

Sursă foto: dezeen.com

Intră în lumea Ferrari 

Dacă ești fan Formula 1, trebuie neapărat să ajungi la Ferrari World. Și chiar dacă nu ești, experiența plină de adrenalină de care vei avea parte în parcul tematic îți va plăcea cu siguranță.

Eu n-am mai avut timp să merg la Ferrari World, deși mi-aș fi dorit. Am avut chiar și un press pass pentru parc, dar am preferat să descopăr de data aceasta orașul. Next time!

Informații despre prețuri și orar găsești aici.

Sursă foto: triphobo.com

Plimbă-te pe promenadă, de-a lungul mării

În zona Corniche s-a amenajat o promenadă foarte frumoasă de-a lungul plajei, făcând din Abu Dhabi un oraș cosmopolit și cu un vibe plăcut. Fiecare secțiune de plajă are o mulțime de facilități, iar cărarea printre palmieri îți va oferi mult-căutata umbră atunci când temperaturile devin prea ridicate.

Relaxează-te la plajă

În Abu Dhabi există o mulțime de plaje frumoase pe care te poți relaxa o zi întreagă, cu skyline-ul spectaculos al orașului în fața ochilor. Nu vorbim aici doar despre Corniche, cea mai apropiată de centrul orașului, ci și de Saadiyat, Al Bateen sau Mirfa.

Vizitează insula Yas

Yas este o insulă artificială pe care se întâmplă multe lucruri. Nu numai că aici se află Ferrari World și alte parcuri de distracții care îți pot ocupa zile la rând, iahturi luxoase și terenuri de golf, dar există și o mulțime de hoteluri și o plajă frumoasă, devenind astfel o destinație potrivită pentru întreaga familie.

Tot pe Yas Island se află și renumitul circuit Formula 1 din Abu Dhabi.

Sursă foto: hiltonhotels.com

Cum ajungi în Abu Dhabi

Abu Dhabi se află la doar 140 de kilometri de Dubai, pe care îi parcurgi într-o oră și jumătate. Dacă nu ai o mașină închiriată (am scris mai multe despre asta în articolul precedent), poți ajunge în capitala Emiratelor Arabe Unite cu autobuzul. Prețul biletului este destul de accesibil (doar 25 AED pe sens), dar la asta trebuie să adaugi și transportul dintr-un punct în altul al orașului. Mai multe informații despre bus aici.


 

Concluzia? Abu Dhabi va fi un oraș din ce în ce mai vizitat. Și nu doar într-o excursie de-o zi! L-ai pus și tu pe listă?

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.