…nu rămâne în Vegas, pentru că scoatem totul din #valiză! 🙂 Orașul Păcatelor este unul dintre cele mai nebune locuri în care poți ajunge vreodată. Este exact ca în Hangover! Mai puțin partea cu tigrul. Și nu degeaba e cel mai luminos punct din spațiu, pentru că este pur și simplu orbitor. Orbitor și păcătos!

Las Vegas semnul

Când te gândești la Las Vegas, îți vin inevitabil în minte niște simboluri, cu care îl asociezi:

Cazinouri

E inutil să spun cât de multe și de mari sunt. Și da, te spală pe creier în mod cert. Pe cuvânt de persoană rațională, care nu s-a jucat nici măcar jocuri banale pe parcursul îndelungatei ei existențe de 24 de ani. Bine, recunosc că mi-am creat la Sims câteva zile în șir o familie perfectă, cu casă, mașină și copii blonzi. Însă în Vegas m-am pierdut puțin printre culorile roșii și negre ale ruletei. Dar asta și pentru că sunt un dezastru când vine vorba de jocurile de noroc. Bine că mi-a repetat mama de suficient de multe ori în copilărie că ai noroc în dragoste, dacă nu câștigi la Macao. Dar nu știu cât de consolați se simt de ideea asta băieții ăia din Vegas care pierd teancuri de dinero. De aceea, chiar dacă te simți cel mai norocos om de pe pământ, nu-ți lua toți banii cu tine în cazino!

Las Vegas Hangover

Jocuri de noroc

În unele cazinouri, ți se oferă băutură și chiar mâncare gratuită, dar va trebui să aloci o mică parte din câștigul tău bacșișului. Sau să mai cauți o bancnotă în portofel, dacă ești pe losing mode.

#De reținut: trebuie să ai neapărat pașaportul sau permisul de conducere la tine dacă pari mai tânăr decât ești, pentru că se tot insistă pe chestiunea vârstei. Este interzis să pariezi în cazinouri dacă nu ai 21 de ani.

Crupier

Profitul meu

Voucher castigator

Hmm, glumesc desigur, este voucherul unuia dintre prietenii cu care am călătorit. Doar am spus că eu sunt un dezastru al jocurilor de noroc. Ăsta e, de fapt, profitul meu. Give me some singles, baby!

Voucher un dolar

Capele pentru căsătorii-fulger

Se pare că sunt peste 300 de căsătorii zilnice în Vegas. Ar fi interesant de știut câte din căsătoriile acestea sunt planificate dinainte de a ajunge în Sin City și, mai ales, câte persoane se trezesc în capele din cauze de alcoolemie peste limita admisă. În orice caz, eu am vrut să vizitez o capelă. Doar să o vizitez! Însă n-am prea reușit, căci capelele vizate erau ocupate. Oameni îndrăgostiți în Vegas, nu glumă.

Capele nunti

Elvis

Dacă nu îl găsești într-o capelă, pregătit să te căsătorească, sigur o să-ți facă cu ochiul de pe un afiș al unui mare concert sau te va invita să dansezi la un colț de stradă, pe ritmuri rock’n’rol. Nu-ți promit că va fi cea mai reușită versiune a lui, dar cert este că te vei întâlni cu Elvis! Și nu e de mirare că a devenit un simbol al Las Vegasului, căci a avut aici 837 de concerte consecutive sold-out. Beat that!

Concert Elvis

Elvis pe strada

Elvis Las Vegas

Băutură, droguri și femei

Da, Vegas este orașul care satisface orice viciu. Sau pe toate odată! Este locul în care vezi oameni oprindu-se în mijlocul străzii pentru a mai da pe gât o gură de vodkă din sticla pe care o plimbă cu mândrie peste tot, unde la fiecare 5 pași vei fi ademenit de băețașii care vând marijuana sau coca și unde vei vedea cei mai mulți kilometri de picioare bronzate lipsite de celulită, cu posesoare care îți flutură lasciv prin fața ochilor bilețele cu numere de telefon. Contrar aparențelor, prostituția nu e legală în statul Nevada, de aceea este foarte probabil să vezi, ca și mine, în continuarea picioarelor bronzate niște mâini în cătușe.

Dame de companie

Striptease cazino

Hoteluri luxoase

Veneția, Paris, New York, Egipt. Cam asta poți să adaugi în itinerariul tău când vizitezi Las Vegas. Locuri de pe trei continente, reunite într-un singur oraș: Sin City. Așa se face că pe parcursul unei singure zile, te poți plimba cu gondola în Veneția, poți să savurezi un cheesecake pe străzile newyorkeze, ai șansa să admiri măreția Sfinxului și poți urca în turnul Eiffel (cu ăsta n-a avut de-a face niciun român). Overwhelming, nu? Cam acesta ar fi cuvântul potrivit.

Hoteluri Las Vegas

Practic, obiectivele turistice sunt hotelurile, niște orașe în miniatură. Nu te gândi că va fi ciudat să le vizitezi, toată lumea face asta. Pentru că în interiorul hotelurilor se află totul: cazinouri, piscine, cluburi, restaurante, magazine de haine, spa-uri, săli de concerte, acvarii, carusele și orice altceva îți trece prin minte. Adică n-ai de ce să mai ieși din hotel. Doar ca să vizitezi un alt hotel. Dar s-au gândit băieții și la asta, așa că au făcut pasaje sau pasarele care leagă hotelurile între ele. De ce să fugi, când poți să rămâi să mai cheltuiești niște bani?

Iată unele dintre cele mai impresionante hoteluri din Vegas:

Bellagio

Cel mai cunoscut hotel din Vegas este probabil Bellagio, datorită spectacolului fântânilor dansatoare, care pornesc la fiecare 15 minute în ritmuri dintre cele mai diverse: de la Andrea Bocelli, până la Gagnam Style.

Aici au loc și show-urile celor de la Circ du Soleil.

Bellagio Las Vegas

The Venetian

În interiorul hotelului, tavanul imită cerul într-un mare stil. Atât de bine, încât îți cauți ochelarii de soare prin geantă. În Piazza San Marco sunt concerte live, oamenii mănâncă gelato în zeci de sortimente și se plimbă cu gondola pe canale. Pe stânga și pe dreapta vezi magazine precum Barney’s, Steve Madden sau Tiffani&Co. Mai rămâne să apară Casanova trecând vreun poduleț călare. Chiar și fără el, pot să declar că The Venetian este hotelul meu preferat din Vegas.

O plimbare cu gondola costă 21 dolari.

Venetia Las Vegas

Plimbare cu gondola

Piazza San Marco

Concert aer liber

Las Vegas vizita hoteluri

Paris

Turnul Eiffel din Vegas este aproape cât cel din Paris. Și aici, tavanul cazinoului imită cerul, dar parcă nu la fel de impresionant ca în Veneția. Însă poți admira orașul de la înălțime, pentru că ai șansa să urci în turn, dacă plătești 11,50 dolari. Mai multe detalii aici.

Paris Vegas

Turnul Eiffel Las Vegas

New York, New York

Manhattanul, ceva mai colorat decât în realitate, îți va apărea în câmpul vizual negreșit, căci hotelul New York New York este impresionant, mai ales că în fața lui întâmpină vizitatorii chiar Statuia Libertății. Ca să nu mai spun că te mai plimbi și pe o bucată din Brooklyn Bridge, fără să părăsești asfaltul!

Manhattan colorat

Brooklyn Bridge Vegas

În interiorul hotelului, există un mic orășel, cu clădiri asemănătoare celor din SoHo. Tot aici vei găsi și burgeri, bagels, cheesecake-uri, cupcakes și pretzel. Adică tot ce recomandă New York-ul în materie de food. Există și un magazin cu suveniruri newyorkeze, dar mi se pare destul de ciudat să îți iei ceva de acolo, dacă n-ai fost în New York în viața ta.

Tot hotelul New York, New York are și un roller-coaster interesant, în care te urci doar dacă plătești 14 dolari. Dar măcar te plimbi prin Manhattan. În Vegas!

Clădiri New York

Zgârie-nori Vegas

Luxor

Am  piramide, pira-pira-mide! Una mare de tot. Și un Sfinx. Și alte statui egiptene. Că doar e Luxor, nu?

Luxor Sfinx

Statui egiptene

Caesar’s Palace

Aici au stat băieții petrecăreți din Hangover. Și cred că e emblematic pentru mai multe filme cu acțiunea în Vegas. E elegant, luxos, cu bun-gust. Acum, pe bune…să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului!

Tot la Caesar’s Palace, datorită prietenilor mei Gabi și Anda, am avut șansa să merg la un concert Celine Dion. Nu sunt cea mai mare fană și nici nu credeam că voi ști mai mult decât melodia din Titanic. Dar am fost foarte plăcut surprinsă. Am văzut un show impecabil, cu o artistă în adevăratul sens al cuvântului. Și am constatat uimită că am fredonat aproape pe tot parcursul concertului, care durează cam o oră. E adevărat, media de vârstă vizează publicul consumator de Corega. Dar chiar a fost foarte tare!

Caesars Palace

Concert Celine Dion

Celine Dion live

Mulțumesc din nou, Gabi și Anda! Apropo, dacă ai nevoie de un Google PPC specialist care să se ocupe de campaniile tale Google Adwords, Gabi is the man. Și nu pentru că m-a dus la Celine Dion. Ci pentru că aduce rezultate, este foarte profi și vei colabora cu un om minunat. Am avut destul timp să observ asta în cele două săptămâni cât am călătorit împreună, pentru că el lucra în fiecare seară/noapte/dimineață. Chiar și în Vegas! 🙂

Mandalay Bay

Este vorba de hotelul de aur care are un acvariu cu rechini. Și piscina este una dintre cele mai tari din Vegas. Dar mi se pare totuși cam prea extravagant. Și nu e ceva ce nu vezi în fiecare zi și la casele rromânilor de pe lângă Alexandria!

Prețul intrării la acvariu este de 20 dolari, iar mai multe informații găsești aici.

Mandalay Bay

Excalibur

Este hotelul care te introduce în lumea basmelor și ai parcă senzația că pășești într-un film Disney. Nu știu dacă vei găsi și sabia, dar aici poți fi prințesă, rege, cavaler sau chiar broscoi. Depinde doar de imaginația ta! 🙂

Excalibur castel

Castel Disney

Stratosphere

Noi am avut o vacanță mai low-cost, de studenți, așa că am stat la Stratosphere. Dar Vegas chiar e locul în care poți să stai într-un hotel tare, pe bani puțini, mai ales dacă faci o rezervare pe booking.com cu ceva timp înainte.

Turn observatie

Stratosphere este cel mai înalt turn de observație din SUA, cu o înălțime de 350 m. Sus, vei găsi un mini-parc de distracții și poți face bungee-jumping. Dar este și cel mai bun loc pentru a admira Las Vegas de sus. Neapărat noaptea!

Aruncarea în gol costă 120 dolari, iar intrarea la observation deck, de unde vezi panorama orașului, este 20 dolari. Dacă ești oaspete al hotelului, ai acces gratuit oricând la priveliște.

Bungee jumping

Aruncare in gol

Piscina Vegas

Piscină la inaltime

La piscină cu un cocktail

Las Vegas noaptea

Las Vegas panorama

Desigur, sunt o groază de alte hoteluri foarte tari, precum Mirage sau Flamingo. Dar acestea sunt printre cele mai faimoase și cele care mi-au atras mie atenția în mod deosebit. Mă așteptam să văd mai mult kitsch în Vegas, însă mi-a dat mai degrabă senzația de eleganță în majoritatea cazurilor.

Hotel MGM

Hotel Flamingo

Hotel Circus

#Sfaturi din valiză

 • Las Vegas este concentrat pe Strip, un bulevard lung de aproape 7 km, cu hoteluri de-o parte și de alta. Poți să îl parcurgi pe jos, dar este o distanță destul de lungă. Mai există varianta trenului suspendat (monorail), care are 7 stații de-a lungul bulevardului și vine la fiecare 5-10 minute. Un singur bilet costă 5 dolari, iar un abonament nelimitat pe patru zile 36 dolari. Interesant este că trenul este programat să meargă singur, fără șofer, ca cel din Miami. Mai multe variante de preț aici.

Monorail Vegas

 • Chiar dacă nu pare, sunt distanțe destul de mari între hoteluri. Mai mult, ca să traversezi bulevardul, trebuie să urci niște scări rulante, să treci o pasarelă, să mai cobori alte scări și așa mai departe. Nu e la fel de simplu ca la Piața Romană, pentru că nu prea există treceri de pietoni directe.
 • Ziua, orașul nu are la fel de mult farmec și este nu prea aglomerat din cauza temperaturilor foarte ridicate. Și pentru că se doarme! Las Vegas este situat în deșertul Mojave, deci e caniculă mare. Dacă hotelul tău n-are piscină, caută una cu petreceri tari, sunt o grămadă de variante.
 • Dacă vrei să mergi la shopping, du-te la un complex cu outlet-uri. Există unul în nordul orașului, și unul în sud. Vei găsi prețuri bunicele la branduri renumite, precum Guess, CK sau Michael Kors. Și pe Strip este un mall foarte mare, The Fashion Show. Dar nu-ți face griji, sunt oricum magazine mai peste tot. Nu vei pleca acasă cu mâna goală, nici dacă îți propui să reziști tentației!
 • Du-te la un spectacol, fie că este vorba de un concert, un show de magie de-al lui Chris Angel sau la Circ du Soleil. Biletele nu sunt ieftine, dar merită, dacă tot ești acolo. Poate nimerești chiar artistul tău preferat în turneu în Vegas!
 • Caută un club pe placul tău, este locul în care nu vei ști ce să alegi. Fetele au uneori intrare gratuită, deci ăsta poate fi un criteriu de selecție. Însă ești în Vegas, deci pregătește-te să stai la coadă și să te cerți cu băiatul masiv de la pază.
 • În Vegas am găsit cele mai nebune suveniruri. Asta și datorită numeroaselor petreceri de bachelor/bachelorette care au loc aici.

Bachelorette party

 • Mă așteptam să fie foarte mulți tineri în Vegas, dar nu a fost așa. Am observat că media de vârstă este undeva la 30 plus, dar asta nu înseamnă că nu vei vedea bunicuțe trendy care se iau la trântă cu ruleta sau chiar familii cu copii, care nu știu ce fac mai exact acolo.
 • Nu te încrede în ofertele pe care le primești pe stradă. Nu plăti pentru acces VIP, nu îl vei primi. De fapt, orice ți-ar oferi vânzătorii stradali, nu accepta. Las Vegas este un oraș foarte aglomerat, deci locul perfect pentru înșelătorii. Ai grijă la buzunare și plimbă-te de preferință împreună cu prietenii. Eu m-am plimbat și singura într-o după-amiază, dar noaptea poate să fie ceva mai periculos dacă ești fată.

Ce trebuie să mai știi despre Vegas

 • 15 dintre cele mai tari 25 de hoteluri ale lumii sunt în Las Vegas.
 • I-ar trebui 288 de ani unei persoane pentru a dormi în fiecare noapte într-o altă cameră de hotel din Vegas.
 • Numărul camerelor faimosului hotel Bellagio este mai mare decât cel al locuitorilor din orășelul Bellagio, de pe malul lacului Como din Italia. (3 933 > 2 945)
 • În unele culturi asiatice, cifra 4 aduce ghinion. De aceea, câteva dintre hotelurile din Vegas nu au camere care încep cu această cifră.
 • Există un aparat de păcănele pentru fiecare 8 locuitori ai Las Vegasului. Hmm, mă gandeam că nu e așa mare înghesuială!
 • Sfinxul de la hotelul Luxor este chiar mai mare decât originalul din Egipt!
 • Las Vegas are o listă neagră a oamenilor cărora le este interzis să pășească în cazinourile din oraș. Probabil niște oameni deștepți, care le-ar scoate din cap blackjack-ul și pokerul și le-ar lua banii.
 • Aproximativ 35% din furturile și înșelătoriile din cazinouri sunt adjudecate de către angajați.
 • Cea mai mare parte a Stripului se află, paradoxal, în afara limitelor orașului Las Vegas.

Las Vegas a făcut parte din turul cu mașina pe Coasta de Vest a Statelor Unite.

Concluzia? Vegas e clar pe lista locurilor de văzut măcar o dată în viață. Orașul este exact așa cum te aștepți să fie: plin de păcate. Atractiv, opulent și amețitor. Un adevărat Disneyland al adulților!

Venetian

tricou M&Ms

Las Vegas Palmieri

Show stripperi

Semn Las Vegas

Pariuri sportive

Hoteluri Las Vegas

Margaritaville

Hoteluri Vegas

Măr copt

Las Vegas plain

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

4 COMENTARII

  • Este o chestiune de priorități și de o organizare cât mai avantajoasă a călătoriilor. Și de o pasiune enormă pentru a vedea locuri noi.

  • Am avut o camera cvadrupla imensa si am platit doar 20$/pers/noapte, ceea ce mie chiar mi se pare din categoria low-cost. Dintre toate hotelurile de pe Strip, Stratosphere este cel mai accesibil, desi dezavantajul este ca se afla chiar in capatul bulevardului. Oricum, pentru ca sunt atat de multe hoteluri in Vegas, iar competitivitatea este atat de acerba, nu mi s-au parut exagerate preturile. Nici macar la Bellagio, daca faci rezervare din timp :).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.