Cum stăm cu biletele de avion? Încă mai ai ceva de așteptat până la următoarea călătorie? Ei bine, am revenit în forță cu niște sugestii de locuri din București în care vei avea impresia că te afli în vacanță. Fără măcar să ajungi la aeroport! 

Ce-i drept, am cam tras chiulul în februarie, pentru că #valiza și-a făcut de cap prin Thailanda. Iertare! Dar lasă, că recuperăm cu articolul din luna martie! 

Iubim să călătorim. Prin urmare, clipele de fericire intensă se concentrează în mare parte în vacanţe. Dar ce facem când ne întoarcem acasă şi urmează o perioadă lungă în care nu se întrezăreşte niciun check-in la aeroport, niciun plin de benzină pentru un roadtrip prin Europa, niciun bilet de tren la cuşetă, nicio confirmare a cazării într-un hotel cu seaview?

Ne întoarcem la rutina zilnică, dar uităm că putem găsi atmosfera de vacanţă şi aproape de casă. A sosit timpul să scoatem din #valiză cele 3 locuri din Bucureşti unde te simţi în vacanţă pe care ţi le recomand în luna martie! Sper ca acestea să te inspire şi să găseşti bucuria călătoriilor chiar şi atunci când nu pleci nicăieri! 🙂

restaurant kane

Kane World Food Studio

Kane World Food Studio este noul restaurant cool al Bucureștiului. Mi-am propus să ajung încă de când s-a deschis, însă programul meu aglomerat a tot amânat momentul.

Ei bine, la Kane vei simți că ești în vacanță din prima clipă în care pășești în interior. Inspirația numelui a fost dată de o zeitate hawaiiană, iar decorul exotic te face să uiți cu siguranță că încă te afli în București. Detaliile scandinave îți pregătesc #valiza pentru Suedia, în timp ce plantele exotice și denumirea restaurantului îți sugerează să îți cumperi mai degrabă un bilet de avion către Hawaii.

Meniul, în schimb, îți va propune o călătorie mult mai lungă, în jurul lumii. Cel din iarna aceasta a fost axat pe bucătăria asiatică, cu câteva preparate pe care le-am încercat în Thailanda, precum supa tom yum sau salata de papaya. Însă, dacă îl iei mai bine la analizat, te vei trezi într-un tur culinar prin Maroc, Argentina, SUA, Grecia, Franța, Jamaica sau Australia. Și vei ști exact unde vei călători la mic-dejun, prânz ori cină, căci în dreptul fiecărui fel de mâncare este menționată și țara de proveniență.

Pentru că am mers la Kane în prima parte a zilei, am luat la frunzărit meniul pentru prânz. Prin urmare, am călătorit către țările nordice și am optat pentru niște preparate simple, dar delicioase: o supă cremă de morcovi (20 lei) și o salată de quinoa cu somon (30 lei), care m-a transpus direct în portul din Helsinki. Evident, totul alături de o cafea aromată (12 lei). Este adevărat că prețurile nu sunt printre cele mai mici, în special în ceea ce privește meniul pentru cină, însă cred că vei găsi cumva justificată nota de plată prin experiența în sine.

Mie restaurantul mi-a dat senzația de rafinament prin simplitate, iar decorul în multe nuanțe de verde mi-a indus o adevărată stare de vacanță. Voi reveni să testez și preparatele din meniul pentru cină, mai ales că o escapadă din jungla urbană este întotdeauna binevenită! 🙂

Kane face parte din grupul M60, iar denumirea de World Food Studio vine din dorința proprietarilor ca meniul să fie „o călătorie contemporană în jurul lumii”.

Unde se află: la parterul clădirii de birouri Ștefan cel Mare, pe strada Tunari nr.60.

Orar: luni-duminică, între 10 și 1 A.M.

Rezervări la 031 4100 016 sau pe site.

kane restaurant

restaurant bucuresti

aranjament masa

decor restaurant

canapea restaurant

zambet

restaurant culori vesele

restaurant kane

cafea de specialitate

cafeaua de dimineata

supa crema de morcovi

salata quinoa

restaurant kane bucuresti

valiza cu calatorii checked-in

kane world food studio

valiza cu calatorii checked-in

Mon Éclair

Non, je ne regrette rien. Non, je ne regrette rien, Non, je ne regrette rien. Cam asta îți sună în cap atunci când deschizi ușa la Mon Éclair, micuța cofetărie din inima Bucureștiului. Pentru că deja știi că vei da frâu liber plăcerilor tale vinovate, iar dieta va fi o amintire vagă, parcă dintr-o viață paralelă.

Dar să ne concentrăm pe la vie est belle, căci despre asta e vorba atunci când câmpul tău vizual este ocupat de o mulțime de eclere. Ca să fie totul clar, singura ta preocupare va fi doar câte să iei, asta în timp ce încerci să ignori cu vitejie muntele de macarons pe care îl vezi cu coada ochiului. Ah, dar tartele alea când au mai apărut? Merde! Lasă, că te duci două ore în plus la sală și devine echitabilă toată afacerea!

Da, Mon Éclair este un colț de Paris….în Micul Paris! Iar Turnul Eiffel din vitrină cu siguranță convinge pe toată lumea măcar să arunce un ochi. Dar, odată ce ai pus ochii pe eclerele alea absolut delicioase, totul e pierdut! Cu fistic, cu afine, cu vanilie, cu ciocolată din belșug, cu caramel, cu fructul pasiunii, cu migdale…Non, ce n’est pas un rêve! Dar da, vei avea impresia că urmează te plimbi prin Grădinile Tuileries, fix înainte de un tur al Luvrului, după care te vei așeza la o terasă în pitorescul catier Le Marais, urmând să închei ziua admirând luminile turnului, stând pe iarbă în Champs de Mars. Și cum Parisul este oricând o idee bună, iar eclerul este un simbol al Parisului…e clar că putem trage o singură concluzie! 🙂

Unde se află: eu am fost la cea vizavi de Mc Donald’s de la Romană, de pe strada Tache Ionescu nr.8A, către piața Amzei. Dar produsele se găsesc și la The Harp Bakery, Piața Unirii, Bd Dimitrie Cantemir, nr. 2.

Orar: 8 A.M.- 8 P.M.

mon eclair bucuresti

eclere paris

macarons

do it with passion

macarons colorate

mon eclair

turnul eiffel

eclere

eclere bune

yummy

cofetarie bucuresti

ecler decorat

caiet paris

valiza cu calatorii

check-in

Bocca Lupo

Benvenutto, am găsit un restaurant italienesc cu un decor inedit! Poate că ai fost deja sau ai auzit de Bocca Lupo, căci s-a deschis încă din 2014, caz în care știi de ce l-am inclus pe lista locurilor din București unde te simți în vacanță.

Chiar înainte de a păși în restaurant, există indicii care îți arată că vei da peste un design aparte, pentru că mânerul de la ușă e reprezentat de un sucitor simpatic. Dar cel mai mult captează atenția Fiatul galben care se află printre mese, chiar în interiorul restaurantului. Și nu, nu este o mașină obișnuită, pentru că în ea se pregătesc pizza și focaccia chiar în fața ochilor tăi! 

Decorul este completat de tot felul de detalii care te trimit în vacanță în Italia, printre care o Vespa colorată agățată pe unul dintre pereți. Mai mult decât atât, corpurile de iluminat sunt alcătuite din niște sicle de Sanbitter (o băutură italienească populară), care mi s-au părut tare ingenioase.

Dacă îți imaginai că asta e tot, stai să vezi zona de la demisol! Într-o lumină difuză, vei lua masa printre rafturi pline cu pungi de paste, sticle de ulei de măsline sau cutii de bulion. De parcă ai fi ajuns într-o trattoria tipic italienească, o afacere de familie undeva în mijlocul Toscanei, iar patronul vizibil îmbujorat, cu un șorț în carouri care îi acoperă burta rotundă, te-ar fi invitat să iei masa alături de membrii zgomotoși ai familiei, în cămara din spate!

Evident, meniul cuprinde preparate italienești care mai de care mai tentante și o selecție generoasă de vinuri. Am testat o porție de bruschete cu somon (23 lei) și niște penne quattro formaggi al forno (32 lei) absolut delicioase, alături de o limonadă cu mentă (12 lei). Data viitoare vreau să încerc midiile în sos de gorgonzola și o pizza pregătită în Fiat. Ah, da, și parcă ar merge și un tiramisu!

Așadar, Bocca Lupo este o Italia în miniatură. Mai lipsește doar standul cu gelato și e fericirea e deplină! 🙂

Unde se află: în Piața Operei, pe strada Dr. Lister nr. 1.

Orar: luni – vineri: 10:30 AM – 12 AM
                         sâmbătă: 11 AM – 12 AM
                         duminică: 11 AM – 1 AM.

Rezervări la 0 316 201 243 sau pe site.

fiat in restaurant

decor vespa

restaurant italienesc

decor cutii

rafturi provizii

cutii risotto

decor restaurant inedit

printre rafturi

3 locuri din București

masa restaurant

paste si risotto

bruschete cu somon

penne quatro formaggi

restaurant italienesc

fiat galben

cana vespa

portret alb-negru

valiza restaurant

check-in

Aceasta a fost inspiraţia din luna martie. Ne întâlnim tot aici peste o lună, cu alte 3 locuri din Bucureşti în care te simţi în vacanţă. 🙂

15146716_1380988438602711_1555186391_o

[line]

Am lansat acest proiect împreună cu Costina Purice, un fotograf talentat care se ocupă de partea vizuală a călătoriilor noastre prin Bucureşti. Dacă vrei să vezi mai multe poze frumoase, pe ea o găseşti aici.

Absolventă de PR şi Turism, cu o dorinţă imensă de a explora fiecare colţ al lumii. Iniţierea unei conversaţii despre călătorii cu mine poate fi un angajament pe termen lung, căci ador să povestesc despre locuri, oameni şi culturi diverse. Şi nu mă prea pot opri!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.