Despre mine

Mă numesc Cristina şi sunt dependentă de călătorii.

cu valiza in marocNu există loc pe care să nu vreau să-l văd. Nici măcar Irak. Nici măcar Haiti. Nici măcar Somalia. Acolo unde oamenii, de regulă, nu văd nimic interesant, eu găsesc o lume nouă, diferită, culori, mirosuri, gusturi, sunete, obiceiuri, poveşti deosebite. Si cred că în asta se măsoară pasiunea de a călători.

De aceea a apărut Valiza cu călătorii. Pentru că vreau să împărtăşesc cu voi locurile noi pe care le descopăr şi să scotocim împreună prin valiză după cât mai multe amintiri frumoase din jurul lumii. Mai mult decât atât, vreau să transmit informaţii practice importante pentru fiecare destinaţie în parte.

Cu toţii ne documentăm când alegem să vizităm un anume loc, pentru că nu ne este de ajuns doar GPS-ul. E clar că trebuie să ne lăsăm purtaţi de val şi de moment, că doar de-aia se cheamă vacanţă, dar este foarte important şi să ne informăm asupra unor chestiuni organizatorice, pentru a evita eventualele neplăceri şi timpul pierdut. Şi cine poate fi mai indicat să vă sfătuiască decât o persoană care a văzut deja acele locuri? Pe blog există recomandări, sugestii, precum şi alte abordări ale destinaţiilor, sper eu interesante şi creative.

În ceea ce mă privește, am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, precum și Facultatea de Geografie, specializarea Turism, ambele în cadrul Universității din București. Momentan locuiesc la Londra, unde lucrez în Digital Marketing pentru companii de arhitectură și urmez un master în International Marketing la King’s College.

Dar, să revenim la călătorii: ți s-a întâmplat să nu poți închide valiza la întoarcerea dintr-o călătorie? Mie, da. De foarte multe ori. Din cauza unui Colosseum miniatural de pus pe birou. Sau a unui săculeţ cu bulbi de lalele. Sau a nenumăratelor eşarfe de caşmir din bazar. Sau a bezelelor şi a untului de arahide. Sau a magneţilor de frigider, de toate formele, culorile şi dimensiunile. Dar, odată cu toate suvenirurile, iei cu tine acasă amintiri frumoase şi o părticică din locurile vizitate. Şi până la urmă nu-ţi mai pare rău că ai plătit un bagaj de cală în plus.

De aproape trei ani scotocim împreună prin #valiză şi ne bucurăm de poveşti, locuri frumoase, sfaturi utile, recomandări și întâmplări amuzante. Haideți să facem în continuare check-in-ul Valizei cu călătorii pe toate aeroporturile lumii!

Contact

Pentru întrebări sau colaborări, scrie-mi pe adresa de e-mail cristina@valizacucalatorii.ro  sau la cristina.stoica9104@gmail.com .